Esenyurt’ta Kedi Isırığı Kabusa Döndü: 13 gün sonra parmağı ‘düştü’
ESENYURTEsenyurt'ta evde beslediği kedi elini ısırınca hastaneye giden Ali Kaçar doktorun ilaç yazarak taburcu etmesinden sonra başparmak tendonunun koptuğunu öne sürdü.
Esenyurt’ta evde beslediği kedi elini ısırınca hastaneye giden Ali Kaçar doktorun ilaç yazarak taburcu etmesinden sonra başparmak tendonunun koptuğunu öne sürdü. Kendisini tedavi eden doktorun ihmali olduğunu söyleyerek şikayetçi olan Kaçar “Bir tane antibiyotik verdi. ‘Bu antibiyotiği kullan, hiçbir şekilde sıkıntı olmayacak’ dedi. Ameliyat olup olmayacağımı sordum. O da olmayacağımı söyledi. O zaman elimde bir kopma yoktu. Olaydan 13 gün sonra enfeksiyona bağlı başparmağımda düşme meydana geldi. Ardından başka bir hastanede cerrahi operasyon geçirdiğimde enfeksiyona bağlı kopma olduğunu söylediler” dedi.
İddiaya göre olayın ardından Esenyurt’ta acil servise giden Kaçar’a 29 Ekim nedeniyle hastanenin enfeksiyon bölümünün kapalı olduğu, bir gün sonra gelmesi söylendi. Bir gün sonra hastaneye gelen Kaçar tedavinin ardından antibiyotik yazılarak gönderildi. Evine gittikten 13 gün sonra parmağının bir anda düştüğü iddia eden Kaçar başka bir hastanede cerrahi operasyon geçirdi. Kaçar’ın başka bir parmağındaki tendon alınarak başparmak tedavi edildi.
Ancak Kaçar parmağındaki enfeksiyon nedeniyle tendonunun koptuğunu öğrendi. Hastanenin ihmali yüzünden sağlığından olduğunu iddia eden Kaçar şikayetçi olacağını söyledi.
“Kedim elimi ısırdı”
Ali Kaçar “Evde beslemiş olduğum kedim elimi ısırdı. 29 Ekim’de hastaneye başvurdum. Hastanede, benimle ilgilenen doktor; ‘Kedinin ağzındaki bakterinin nasıl bir bakteri olduğunu bilmediğimiz için seni enfeksiyon bölümüne konsültasyon açarak seni sevk etmem gerekiyor ama bugün 29 Ekim olduğu için kapalı’ dedi. Bir kağıt vererek yarın tekrar gelmemi söyledi. Ertesi gün geldiğimde acildeki doktora kayıt açtırdım ve durumu anlattım. Bana verilen kağıdı da göstererek olayı anlatmaya çalıştığım sırada bana bir anda anlamsızca bir tepki verdi. Dedi ki, ‘Sana kim konsültasyon açtıysa onun yanına gitmen gerekiyor.’ Ben de kayıt birimine giderek olayı tekrar anlatım. Bu sefer de beni hastanenin başka ilgili başka bir yere yönlendirdiler. Bu sefer de ilgili doktor dedi ki ‘Seni neden diğer tarafa göndermediler?’ Çünkü hayvan ısırığı vakalarında orası bakıyormuş. Ben de dedim ki orası beni kabul etmedi. O da bana, ‘Ben niye kabul edeceğim o zaman.’ Ben de elimin şişliğini görüşüyorsunuz ne yapılması gerekiyor diye sordum. O da dedi ki, ‘Seni kabul eden bir yer buldum, sen ona şükret dedi.’ Kan tahlillerimi aldı. Acil ultrason, röntgen vs… Ultrasonu çeken doktor elimde serbest sıvı gözlemledi” dedi.
‘Hiçbir şeyin yok’
Kaçar, “Daha önce de ben tendon ameliyatı olduğum için tendonlarımda sıkıntı olup olmadığını sordum. Kendisi bana dedi ki, ‘Onu acildeki doktora sorman gerekiyor.’ Sonuçları acildeki doktora gösterdiğimde bana dedi ki, ‘Hiçbir şeyin yok.’ Bir tane antibiyotik verdi. Bu antibiyotiği kullan, hiçbir şekilde bir sıkıntı olmayacak.’ Ameliyat olup olmayacağımı sordum. O da olmayacağımı söyledi. O zaman elimde bir kopma yoktu. Olaydan 13 gün sonra enfeksiyona bağlı başparmağımda düşme meydana geldi. Ardından başka bir hastanede cerrahi operasyon geçirdiğimde enfeksiyona bağlı kopma olduğunu söylediler. Bana yazılan antibiyotik ilaçları kullanmıştım. Şikâyetçi olmak için hasta haklarına başvurdum. Bizi ilk muayene eden doktorun kayıtlarını göremedim. Elimde cerrahi bir operasyon geçirdim, bu durumu artık beni rahatsız etmeye başladı. Ben de bundan dolayı şikayetçi olacağım” ifadelerine yer verdi.
“Tendonunun kedi ısırığı nedeniyle kopması dünya’da ilk”
Kaçar’ın avukatı Emin Furkan Tok, “Başparmak tendonunun, kedi ısırığından kaynaklanan bakteri nedeniyle kopması tıp literatüründe zannedersem Dünya’da bir ilk. Müvekkilimin bu yaşanan hadiseden dolayı maddi ve manevi zararları mevcut. Aslında hastaneye ilk geldiği gün acil serviste gerekli müdahale yapılsaydı müvekkilimin başına bunların gelmeyeceğini düşünüyoruz. Başparmak, kavrama hareketini yaptığımız çok önemli bir parmağımız ve müvekkil bu parmağını asla eskisi gibi bundan sonra kullanmayacak. Biz konuyla alakalı gerekli hukuki işlemleri başlayacağız” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Esenyurt'ta 15 yaşındaki çocuk arkadaşı tarafından muştayla öldüresiye dövüldü!
Esenyurt’ta 15 yaşındaki Bünyamin B., aynı yaştaki arkadaşına "Bana şaka yapma" dediği için muştalı saldırıya uğradı. Gözünü kaybetme riski bulunan Bünyamin B.’nin tedavisi hastanede devam ederken, çene ve elmacık kemiklerinin de kırıldığı, kulağından alınan kıkırdak ile ameliyat edildiği öğrenildi.
ABD’nin kara listesine, Esenyurt'taki tekstil devide girdi!
Türkiye’nin tekstil merkezlerinden Esenyurt’ta faaliyet gösteren bir firma, pamuk sevkiyatı yaptığı gerekçesiyle ABD’nin yaptırım radarına girdi. ABD Hazine Bakanlığı, basit bir tekstil hammaddesi olarak bilinen ürünlerin İran’ın balistik füze programında kullanıldığını öne sürüyor.
23 Nisan Kutlama mesajları
Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 106. yıldönümünü coşkuyla kutlayacak. Bu anlamlı günde bölgemizin siyasi ve iş adamlarından kutlama mesajları yayımlandı.
Türkiye Üçüncülüğü Esenyurt’tan: Ödülü Genel Başkan Mahmut Arıkan takdim etti
Saadet Partisi’nin Büyük Türkiye Divanı öncesinde düzenlediği bir günlük üye kampanyasında, Esenyurt teşkilatı önemli bir başarıya imza attı. İlçe yöneticisi Ekrem Özkan, 22 yeni üye kaydıyla Türkiye genelinde üçüncü oldu.
Seyithan İzsiz’den anlamlı okul ziyareti: “Evlatlarımız güvende”
İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz’e, Esenyurt’taki okul ziyaretinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu da eşlik etti. İzsiz, Seyithan İzsiz İlkokulu’nda öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelerek moral ve motivasyon ziyaretinde bulundu.
Esenyurt'ta trafikte tartışma pahalıya patladı! 360 bin TL para cezası kesildi
Esenyurt'ta trafikte tartışma pahalıya patladı. Tespit edilen araç sürücülerine toplam 360 bin TL para cezası kesildi. Sürücülerin ehliyetlerine 60 gün süre ile el konuldu.