© Esenyurt Haberleri

Esenyurt'ta Marmara Park AVM'nin arsası satılıyor

2012 yılında Esenyurt’ta yapılan Marmara Park AVM inşaatında kaldıkları çadırda çıkan yangında 11 işçinin ölümüne neden olan o arsa içindeki Avm ile satılıyor.

İş GYO Marmara Park AVM'nin bulunduğu arsayı satma kararı aldı. Esenyurt'taki arsa, 2,7 milyon + KDV bedeliyle önce üst yönetim hakkına sahip Alman Ece'nin şirketlerinden İstanbul 1 Gayrimenkul Yönetimi A.Ş.'ye teklif edilecek. 

KAP açıklamasında ön alım hakkı çerçevesinde 2.711.908.000 TL + KDV satış bedeliyle önce Alman Ece'nin şirketlerinden İstanbul 1 Gayrimenkul Yönetimi A.Ş.'ye teklif sunulacağı belirtildi. 

Aynı arsanın bitişiğindeki iki parsel de 15.365.000 TL + KDV bedelle önce aynı şirkete teklif edilecek.  

İstanbul 1 Gayrimenkul Yönetimi A.Ş.'nin ise teklifi değerlendirmek için bir ay süresi bulunuyor. 

İş GYO'dan KAP'a yapılan açıklamanın tamamı şöyle: 

"Yönetim Kurulumuzun 23/09/2024 tarihli kararı çerçevesinde mülkiyeti Şirketimize ait olan İstanbul İli, Esenyurt İlçesi, 21 Ada, 110 parsel (üzerinde Marmarapark Alışveriş Merkezi bulunmaktadır) ile bitişiğindeki 102 ve 103 no.lu parsellerin satışına yönelik yapılan satış görüşmeleri sonucunda parsellerin tamamı için Şirketimize satın alma teklifi gelmiştir.  Söz konusu satın alma teklifi çerçevesinde teklif sahibine parsellerin satışı yapılmadan önce; 

110 no.lu parsele ilişkin İstanbul 1 Gayrimenkul Yönetimi A.Ş.'nin sahip olduğu ön alım hakkı çerçevesinde ilgili parselin 2.711.908.000 TL + KDV satış bedeli ile öncelikli olarak İstanbul 1 Gayrimenkul Yönetimi A.Ş.'ye satışına ilişkin teklif sunulmasına ve  söz konusu 110 no.lu parselin satış teklifi kapsamında; ilgili parsele bitişik konumda  olan 102 ve 103 no.lu parsellerin toplam 15.365.000 TL + KDV bedel ile  adı geçen şirkete satışına ilişkin teklif sunulmasına ve teklifin kabulü halinde 110 nolu parsel ile birlikte 102 ve 103 nolu parsellerin İstanbul 1 Gayrimenkul Yönetim A.Ş.'ne  satılmasına karar verilmiştir." 

İlginizi Çekebilir

Başkan özer, O projeye rest çekti' İptal etti

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Atatürk Mahallesi'nde yapılması planlanan temizlik işleri şantiyesine karşı çıkan Kıraç Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Mahallede tepki toplayan tesisin inşasıyla ilgili halkın endişelerini dinleyen Başkan Özer, vatandaşlara önemli bir söz verdi. Özer; “Size rağmen hiçbir adım atmayacağım. Siz varsanız, biz varız.” dedi.

Esenyurt AK Parti’de delege seçimleri tamamlandı

AK Parti'nin 8. Büyük Olağan Kongre süreci, MKYK'de belirlenen kongre takvimi ve parti tüzüğüne göre hafta sonu gerçekleştirilen mahalle seçimleriyle startını verdi. AK Parti Esenyurt teşkilatları hafta sonu 43 mahalle delegesinin seçimlerini tamamladı.

Esenyurt Belediyesi’nden çocuklara sünnet şöleni

Esenyurt Belediyesi tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenen Geleneksel Sünnet Şöleni’ne katılan binlerce çocuk, aileleriyle birlikte eğlenceli bir gün geçirdi.

Esenyurt'ta kaza! Otomobil engelli kadına çarptı

Esenyurt'ta sürücüsünün kontrolünden çıkan araç yürüyen engelli bir kadına, ardından park halindeki otomobile çarparak durdu. Meydana gelen feci kazada 2 kişi yaralandı.

Tepesuyu ( Gürcübey) Derneği’nde bayrak değişimi

Ardahan İli Tepesuyu ( Gürcübey) Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kongreye giderek yeni başkanını seçti.

Modayı Takip edenlerin uğrak yeri Marbin AVM Sonbahar ve Kış kreasyonu dikkat çekiyor

Esenyurt Bağlarçeşmede geçtiğimiz günlerde hizmete giren MARBİM AVM Erkek Giyim Mağazası sonbahar ve kış kreasyonu ile dikkat çekiyor.

TÜM HABERLER