© Esenyurt Haberleri

Esenyurt’un Sağlıkçıları, Sağlık İçin Pedal Çevirdi

Esenyurt Belediyesi’nin sağlık çalışanları, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nde sağlıklı yaşama dikkat çekmek için bisiklet sürdü. Sağlık çalışanları, Cumhuriyet Meydanı’ndan Havana Parkı’na pedal çevirdi.

Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nde bisiklet kullanımına teşvik etmek ve sağlıklı bir yaşama dikkat çekmek amacı ile ambulans eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’ndan Havana Parkı’na pedal çevirdi. Sağlık İşleri Müdürlüğü, Koronavirüs ile mücadele ettiğimiz bugünlerde sağlıklı yaşam için önemine dikkat çektiği bisiklet sürme etkinliği, yoldan geçen vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.

Bisiklete yönelik farkındalık kazandırmak istediklerini söyleyen Sağlık İşleri Müdürlüğü Sorumlusu Ersoy Lale, “Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü olarak ‘Umudun Şehri’nde yaşayan vatandaşlarımıza bisikletin hayatımızdaki önemini belirtmek amacıyla, arkadaşlarımız ile birlikte pedal çeviriyoruz. Ülkemizde ve dünyada zor bir süreçten geçiyoruz. Pandemi sürecinde de gördük ki virüs en çok akciğeri etkiledi. Akciğerler için önemli olan hava şartları ve vücudun düzenli çalışması. Pandemi döneminde sağlıklı yaşamın, bisiklet sürmenin önemini bir kez daha anladık. Herkesi buradan sağlıklı olmaya ve bisiklet sürmeye davet ediyorum” dedi.

İlginizi Çekebilir

Esenyurt Muhtarlar Derneği olağanüstü kongreye gidiyor

Esenyurt Muhtarlar Derneği’nde sular durulmuyor. Son dönemde yaşanan tartışmaların ardından dernek, olağanüstü kongre sürecine resmen giriyor.

Hayırlı evlat! Babasını vurarak öldürdü..

Esenyurt’ta intihar ihbarı üzerine olay yerine giden polis ekipleri, inceleme sonucu olayın cinayet olduğunu belirledi. Hastanede hayatını kaybeden 44 yaşındaki Hasan Yıldız’ı oğlu Şenol Yıldız’ın vurduğu ortaya çıktı. Aile içi tartışma sonrası gerçekleştiği değerlendirilen olayda şüpheli hastanede gözaltına alındı, soruşturma sürüyor.

Esenyurt’ta evde yapılan ilaçlama faciaya yol açtı: 7 kişi hastanelik oldu

Esenyurt’ta bir ailenin kendi imkânlarıyla yaptığı ev ilaçlaması, zehirlenme vakasına dönüştü. Sabah saatlerinde fenalaşan 7 kişi, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Esenyurt’a dev adliye sarayı: İstanbul’un yeni yargı merkezi kuruluyor

Türkiye’nin nüfus bakımından en büyük ilçesi olan Esenyurt, Avrupa standartlarında dev bir adliye sarayına kavuşuyor. Deprem riski taşıyan mevcut yapıların ardından, Adalet Bakanı Akın Gürlek’in talimatıyla başlatılan proje, 1,5 milyonluk nüfusa hizmet verecek kapasitesiyle İstanbul’un yeni yargı merkezi olmaya hazırlanıyor. Yaklaşık 85 bin metrekarelik kompleks, ağır ceza mahkemeleri ve bağımsız adli yargı komisyon yapısıyla dikkat çekiyor.

Esenyurt’ta kaçak muayenehanelere operasyon: 12 adres mühürlendi

Esenyurt’ta ruhsatsız şekilde faaliyet gösteren muayenehanelere yönelik düzenlenen operasyonda, sağlıksız koşullarda hizmet verdiği belirlenen 12 iş yeri mühürlendi. Operasyon kapsamında 4’ü yabancı uyruklu doktor olmak üzere toplam 8 kişi hakkında işlem yapıldı.

Fırında Çıkan yangını Belediyenin su tankeri söndürdü

Esenyurt’ta bir fırında çıkan yangına o sırada sokaktan geçen belediye sulama tankerinin şoförü müdahale etti. Yangında üst katlarda bulunan 3 kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarılırken bir fırın çalışanı da yaralandı.

TÜM HABERLER