© Esenyurt Haberleri

İBB’nin yeni meclisi İmamoğlu başkanlığında toplanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, pazartesi günü Ekrem İmamoğlu başkanlığında toplanacak.

312 üyeden oluşacak mecliste Cumhur ittifakı 180, Millet ittifakı 132 meclis üyesi ile temsil edilecek. İBB Meclisi’ndeki bu tabloyla ilgili Ekrem İmamoğlu, “Siyasi iradenin yani meclis iradesinin sizde olmamasını bir zafiyet olarak gösterseler de ben bunu bu ülke ve bu şehir adına demokrasi adına fırsata dönüştürmek istiyorum” yorumunu yaparak meclisi nasıl yöneteceğinin de sinyalini verdi.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından İBB Meclisi, 8. seçim döneminin ilk toplantısını 22 Nisan pazartesi günü gerçekleştirecek. Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığında toplanacak meclisteki tablo da kesinleşti. İBB Meclisi'nde 4 MHP'li ,176 AKP'li olmak üzere Cumhur İttifakı'nın üye sayısı 180 oldu. Millet İttifakı da 127 CHP'li, 4 İyi Partili ve 1 de İBB Başkanı olmak üzere 132 üyeden oluşuyor. İstanbul'da 24 ilçe AKP'li, 14 ilçe CHP'li 1 ilçe de MHP'li başkan tarafından yönetilecek.

 

İMAMOĞLU: ZAAFİYET DEĞİL

Mecliste çoğunluğu elinde bulunduran AKP, İBB Meclisi'ni yönetecek 1. ve 2. başkan vekillerini belirleyecek oya sahip. Çoğunluk ellerinde olduğu için divan katipleri ve encümen de AKP'li meclis üyeleri arasından seçilecek. İBB Meclisi'nde alınan kararların oluşturulduğu 23 ihtisas komisyon bulunuyor. Komisyonlar, 5 AKP'li, 4 CHP'li meclis üyesinden oluşuyordu. Bu tablo yine değişmeyecek. Komisyon başkanları ve çoğunluk yine AKP'lilerden oluşacak. İBB Meclisi'ndeki bu tabloyla ilgili Ekrem İmamoğlu, “Siyasi iradenin yani meclis iradesinin sizde olmamasını bir zafiyet olarak gösterseler de ben bunu bu ülke ve bu şehir adına demokrasi adına fırsata dönüştürmek istiyorum” yorumunu yaparak meclisi nasıl yöneteceğinin de sinyalini verdi.

39 İLÇENİN MECLİS ÜYE SAYISI

Partilerin 39 ilçeye göre İBB Meclisi'ne gönderdiği meclis üye sayısı da şöyle:

Adalar: 2 CHP; Arnavutköy: 5 AKP, 1 MHP, 1 İYİ Parti; Ataşehir: 3 AKP, 4 ; Avcılar: 3 AKP, 4 CHP;Bağcılar: 8 AKP, 1 İYİ Parti; Bahçelievler: 6 AKP, 3 CHP;Bakırköy: 1 AKP, 5 CHP; Başakşehir: 5 AKP, 2 CHP;Bayrampaşa 4 AKP, 3 CHP; Beşiktaş: 6 CHP; Beykoz: 4 AKP, 2 CHP; Beylikdüzü: 2 AKP, 5 CHP; Beyoğlu: 4 AKP, 2 CHP; Büyükçekmece: 2 AKP, 4 CHP; Çatalca: 3 AKP, 2 CHP; Çekmeköy: 5 AKP, 2 CHP; Esenler: 7 AKP; Esenyurt: 5 AKP, 4 CHP; Eyüpsultan: 4 AKP, 3 CHP; Fatih: 5 AKP, 2 CHP; Gaziosmanpaşa: 5 AKP, 2 CHP; Güngören: 5 AKP, 2 CHP; Kadıköy: 7 CHP; Kağıthane: 5 AKP, 1 CHP, 1 İYİ Parti; Kartal: 3 AKP, 4 CHP; Küçükçekmece: 4 AKP, 5 CHP; Maltepe: 2 AKP, 5 CHP; Pendik: 6 AKP, 3 CHP;Sancaktepe: 4 AKP, 3 CHP; Sarıyer: 2 AKP, 4 CHP, 1 İYİ Parti; Silivri: 3 AKP, 2 CHP,1 MHP; Sultanbeyli: 7 AKP;Sultangazi: 7 AKP, 2 CHP; Şile: 2 AKP, 1 MHP; Şişli: 1 AKP, 6 CHP; Tuzla: 4 AKP, 3 CHP; Ümraniye: 6 AKP, 3 CHP; Üsküdar: 5 AKP, 4 CHP; Zeytinburnu: 5 AKP, 2 CHP.”

İlginizi Çekebilir

16 ilin valisi değişti

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı, karar ile birlikte 16 ile vali ataması gerçekleştirildi.

Bakanlıktan mevzuata aykırı konut ilanlarına ceza yağdı

Ticaret Bakanlığı, konut ilanlarında manipülatif fiyat artışı yaptığı belirlenen, yetki belgesiz olarak taşınmaz ticareti faaliyeti yürüten veya yönetmeliğe aykırı şekilde faaliyet gösterdiği tespit edilen toplam 2 bin 36 gerçek ve tüzel kişiye yaklaşık 126 milyon TL idari para cezası uyguladı.

İBB Meclisi'nden 2 bin 500 yeni taksi için onay

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 2 bin 500 yeni taksinin ihaleye çıkmasına ilişkin kararı onayladı.

Dilan Polat için tahliye kararı!

Dilan Polat'ın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verildiği ortaya çıktı.

İBB’nin sulama sistemi bozulunca, sürücüler araçlarını yıkadı!

Avcılar TEM Otoyolu kenarında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin yeşil alanda kullanılan sulama sistemi patladı. Patlayan hattaki tazyikli su şelale gibi E6 otoyoluna aktı. Durumu fırsat bilen bazı sürücüler, patlayan hattan boşa akan su ile araçlarını yıkadı.

CHP’ye ‘para sayma’ soruşturması: Para ve binanın hazineye geçmesi istendi

Para sayma görüntüleri ile gündeme gelen CHP İstanbul İl Binasının alımıyla ilgili başlatılan soruşturmada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı; paraların usulsüz toplanarak satın alındığı gerekçesiyle, CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının hazine adına tapuya tescil edilmesi ve paraların da hazineye aktarılmasını talep etti.

TÜM HABERLER