İlçe Sağlık Müdürü Dr. Oktay Dokuz'dan davet var
SAĞLIKEsenyurt’ta geldiği günden beri birçok başarılı işlere imza atan Esenyurt İlçe Sağlık Müdürü Dr. Oktay Dokuz, Esenyurtluları sağlıklı bir yaşam için başlatmış oldukları ‘Attığın Her Adım Sağlığına Yatırım’ yürüyüş sporuna davet ediyor.
Esenyurt Recep Tayyip Erdoğan Parkında başlatılan yürüyüşte Dr. Oktay Dokuz açıklama yaptı. Dokuz, “Attığın Her Adım Sağlığına Yatırım “ diyoruz. Pandemi şartlarına uygun şekilde tüm vatandaşlarımızı yürüyüş yapmaya davet ediyoruz. Güneş ışınlarından faydalanmalı ve vücudumuzu dinç tutmalıyız. Esenyurtlular olarak hareket ediyoruz mutlu oluyoruz ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Esenyurt’a 8 yeni Aile Sağlığı Merkezi Yapılıyor!
Esenyurt’ta sağlık yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Belediye Başkan Vekili Can Aksoy öncülüğünde ilçeye 8 yeni Aile Sağlığı Merkezi kazandırılıyor.
Kontrolsüz kullanılan Vitaminler ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor
Son yıllarda vitamin ve mineral takviyelerinin kullanımında artış yaşandığını söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Necip Çetiner, “Toplumda, ‘ne kadar çok vitamin, o kadar sağlık’ gibi son derece yanlış bir algı var. Vitaminler, eksiklik durumunda hayat kurtarıcı olabilirken, gereksiz ve kontrolsüz kullanıldığında ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor” dedi.
Uzmanından uyarı: "H3N2, ölümle dahi sonuçlanabilen ve mutlaka ciddiye alınması gereken bir hastalıktır"
Liv Hospital Ankara Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Duran Tok, "H3N2 dahil influenza virüsleri, solunum yollarının koruyucu mekanizmalarını bozarak hastalığın ağır ve uzun sürmesine neden olabiliyor. H3N2, ölümle dahi sonuçlanabilen ve mutlaka ciddiye alınması gereken bir hastalıktır" dedi.
Esenyurt’ta Mehmet Akif Ersoy Aile Sağlığı Merkezi Hizmete Açıldı
İstanbul Valiliğinin "Aziz İstanbul'a İyiliğin 1000 Hali Projesi" kapsamında yaptırılan Esenyurt Mehmet Akif Ersoy Aile Sağlığı Merkezi'nin açılış töreni düzenlendi.
İstanbul Valiliği'nden SMA ve DMD için sesli yardım toplama faaliyetine yasak
İstanbul Valiliği, SMA ve DMD hastaları için cadde, meydan ve metro gibi yerlerde yapılan sesli anonslu ve stantlı yardım toplama faaliyetlerinin artık yasaklandığını duyurdu.
Bayram baklavası alacaklar dikkat! Bu kod yoksa sakın satın almayın
Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş listesini güncel olarak yayınlamaya devam ederken; bayram sofralarını süsleyen tatlıları alırken; dikkat edilmesi gerekenler anlatıldı. Bu kod yoksa sakın o tatlıyı almayın.