© Esenyurt Haberleri

Muhtar Karademir, Z Kuşağına 'Ekol' oldu

Sosyal medya sayesinde bir araya gelen İstanbul'un farklı ilçelerinden gençler, Esenyurt Akevler Mahallesi'ndeki sokak hayvanlarına mama ve yem verdi.

Sosyal medya sayesinde bir araya gelen İstanbul'un farklı ilçelerinden gençler, Esenyurt Akevler Mahallesi'ndeki sokak hayvanlarına mama ve yem verdi. Akevler Mahalle Muhtar Süheyla Karademir öncülüğünde bir araya gelen gençler, mahallenin belli bölgelerine kartondan yapılan barınaklar kurdu.

Muhtar Süheyla Karademir, farkındalıkları nedeniyle gençlere teşekkür ederek, "Gençlerimiz sokak hayvanları için böyle bir sosyal farkındalık projesi geliştirmişler, Muhtarlık olarak yaptığımız sosyal aktiviteleri görüp gelip bizden de yardımcı olmamızı istediler, kapımızı çaldılar. 'Z kuşağı' diye tabir edilen gençlerimize projeleri için çok teşekkür ediyorum." dedi. Gençler Taha Polat, Emirhan Yaşar, İsmet Yiğitalp, Cihan Yıldırım, Yusuf Sangi, sosyal medya üzerinden yaptıkları duyurularla gelen bağışları ve kendi harçlıklarını sokak hayvanları için mama, barınak almada kullandıklarını kaydetti.

Sosyal medya sayfalarında çok fazla takipçisi olduğunu dile getiren Yusuf Sangi, "Pandemi döneminde çok zor durumda olan sokak hayvanları için bir şeyler yapalım istedik. Hayvanlar çok aç kaldı, çok zarar gördü. Biz de hem paramız boşa gitmesin hem de kazandıklarımızı böyle hayırlı bir işte kullanalım diye düşündük. Bağış topladık. Kendi cebimizden de para koyduk, toplamda 1000 liramız oldu, onunla da mama ve yem aldık." diye konuştu. Gençler, aldıkları mama ve yemleri sokak hayvanları için belli noktalara bıraktı.

İlginizi Çekebilir

Taksi parasını ödemeyi reddeden kadından akılalmaz sözler

Esenyurt'ta taksiye binen bir kadın bin 766 lira olan taksi ücretini ödemeyi reddedince taksici ile arasında akılalmaz bir diyalog geçti.

Başkan Özer, STK Başkanlarına sert çıktı

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Sivil Toplum Kuruluşları ile “2025 – 2029 Dönemi 5 Yıllık Stratejik Plan Çalıştayı” toplantısı düzenledi.

Ödül İstanbul’dan bayram müjdesi

Özyurtlar Holding tarafından yapımı devam eden Ödül İstanbul Projesinde daire teslimleri tüm hızıyla devam ediyor.

Milletvekili Seyithan İzsiz Partisi’nden istifa etti

2023 Genel seçimlerinde İYİ Parti İstanbul 3. Bölgeden Milletvekili olan bölgemizin tanınmış iş insanı Seyithan İzsiz Sosyal medya hesabından Partisinden istifa ettiğini açıkladı..

Başkan Özer: Bu şehir sizin şehriniz, ona sahip çıkın

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçede beş yıl içinde yapacağı yatırımları ve hayata geçireceği projeleri halkla birlikte belirliyor. Katılımcı yönetim anlayışıyla düzenlenen 5 Yıllık Stratejik Plan Çalıştayı’nda konuşan Özer, “Amacımız beş yılda burada bir fark yaratmak. Birlikte bir proje havuzu oluşturarak oradan insanlara dokunacak projeleri seçelim. Herkes bu şehirle ilgili düşüncesini söylesin. Bu şehir sizin şehriniz, bu plan da halkın planı ona sahip çıkın” dedi.

Köroğlu Ailesinin acı günü

Esenyurt Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Mimar Halis Köroğlu’nun babası Şemsettin Köroğlu bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER