Trump'ın Tweet attı dolar fırladı!
EKONOMİDolar/TL, ABD Başkanı Trump'ın Türkiye'yi hedef alan sözlerinin ardından 5.80'i aştı.
Dolar/TL, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Türkiye'nin sınırları zorladığını düşünürsem ekonomisini yerle bir ederim. Daha önce bunu yaptım" şeklindeki mesajının ardından gün boyunca sürdürdüğü yükselişini tırmandırarak 5.80 seviyesini aştı. Dolar/TL TSİ 20.00 itibarıyla 5.82 seviyesinde seyrediyor.
Türk Lirası Suriye operasyonuna yönelik gelişmelerin etkisiyle gün içinde dolar karşısında en fazla düşen para birimi oldu.
İlginizi Çekebilir
Dolar ve euroda son durum ne?
Serbest piyasada İstanbul'da dolar 44,3470 liradan, avro 51,5120 liradan işlem görüyor.
Motorine devasa zam geliyor litresi 80 TL'ye vuracak!
İRAN savaşı ile yükselen petrol fiyatları Türkiye'de akaryakıta devasa zamlar getirdi. Tek kalemde yapılan en büyük zamlardan biri bu gece pompaya yansıyacak. Motorinin litre fiyatına 6 lira 58 kuruş zam var. Benzin zammı daha düşük olacak ve sadece 92 kuruş yansıyacak.
Piyasaların Beklediği Karar Geldi
2025 yılı Haziran ayından bu yana Merkez Bankası ilk kez faizi sabit tuttu. Politika faizi yüzde 37 seviyesinde sabit tutulması yönünde karar verildi.
Bedelli askerliğe zam geliyor: Rakam belli oldu
Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, bedelli askerliğin 417 bin TL olduğunu açıkladı.
Merkez Bankası’nda döviz hamlesi
Merkez Bankası’nın piyasaya bugün yaptığı döviz satışı 5 milyar doların üzerine geldi. TCMB Borsa İstanbul vadeli işlemler piyasasında döviz sözleşmelerinde satım tarafında işlem gerçekleştirdi.
İBB'den İstanbul’da toplu taşımaya yüzde 20 zam yapıldı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde, İstanbul’da metrobüs, otobüs, vapur ve minibüs gibi toplu taşımaya yüzde 20 zam yapılmasına ilişkin teklif, oy çokluğu ile kabul edildi.