Yeşilkent Mahallesine 40 yıl sonra imar çıktı
AVCILAR40 yıldır imar bekleyen Avcılar’ın Yeşilkent Mahallesi sonunda imar planına kavuştu. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin yoğun çabaları sonucunda İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine gelen 1/5000 ölçekli Avcılar İlçesi Yeşilkent Revizyon Nazım İmar Planı oy birliğiyle kabul edildi.
İBB tarafından 2013 yılında çalışmalarına başlanan ve 7 yıldır ilerleme kaydedilemeyen Yeşilkent Mahallesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli tarafından yürütülen yoğun çalışmalar sonucunda yeniden gündeme geldi.
Katılımcı planlama modelini esas alan çalışmaların ilk adımı olarak Yeşilkent İmar Planı İletişim Ofisi kuruldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Avcılar Belediyesi’nin ortak kullandığı ofiste, imar planı hakkında mahalle sakinlerini bilgilendirme, sorun ve ihtiyaçlarını tespit etme ve birlikte karar verme çalışmaları yürütüldü. Mahalle sakinleri ile birlikte düzenlenen plan notları İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı 2. Toplantısı’nda oy birliğiyle onaylandı.
“SÖZ VERDİK, SÖZÜMÜZÜ TUTTUK”
Yeşilkent Mahallesinin yaklaşık 40 yıldır imar beklediğini belirten Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli: “100 bin insanımızın yaşadığı, iskan edildiği halde yaklaşık 40 yıldır çözülememiş bir sorunun çözülmesinin önemli bir adımını atan, başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu olmak üzere, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bürokratlarına, Meclis üyelerimiz, komisyon üyelerimiz ve katkı sağlayan herkese teşekkür ederim” dedi.
İlginizi Çekebilir
Avcılar’da kan donduran görüntü! Köpeği acımasızca dövdü
Avcılar'da dün öğle saatlerinde bir kişi, çevredekilerin tepkilerine aldırış etmeden köpeğine kemerle vurdu. Köpeğe uygulanan şiddet çevredekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Polis, görüntülerin sanal medyada paylaşılmasının ardından şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.
Kentsel dönüşümde dikkat çeken an: Avcılar’da bina tek darbeyle yıkıldı
Avcılar’da kentsel dönüşüm kapsamında yıkımına başlanan bina, iş makinesi operatörünün kolonlara uyguladığı tek darbeyle bir anda yıkıldı. Binanın saniyeler içindeki yıkımı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
Çaykara İsyan Etti: “14 Ay Görev Yaptım, 10 Aydır Tutukluyum”
Belediyelere yönelik operasyonda tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, "1 Mart 2024 tarihinde seçildiğim günden bugüne tam 24 ay geçti. 14 ay görev yaptım, 10 aydır tutukluyum. 15 metrekare hücremde umudum hiç eksilmedi" ifadesini kullandı.
Avcılar'da motosikletliye 226 bin lira ceza kesildi
Avcılar'da polis uygulama noktasında durdurulan motosikletli sürücüye sahte plaka ve ehliyetsiz araç kullanmaktan toplamda 226 bin lira ceza kesildi. Ayrıca motosikletin muayene ve sigortası da olmadığı belirlendi. Sürücü, gözaltına alındı.
Avcılar’da kentsel dönüşümde facia yaşandı!
Avcılar’da bir apartmanda kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yıkım kontrolden çıkınca moloz parçaları cadde üzerine döküldü. Ölen ya da yaralanan olmazken vatandaşların panikle kaçmaya çalıştığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Avcılar’da feci kaza: Engelli genç yaşamını yitirdi!
Avcılar’da gece saatlerinde yolun karşısına geçmeye çalışan engelli gence otomobil çarptı. 22 yaşındaki genç olay yerinde hayatını kaybederken sürücü gözaltına alındı.