© Esenyurt Haberleri

Basurun Çaresi Patlıcanın Saplarında

Basurun Çaresini Uzakta Aramayın: Mucize Çöpe Attığımız Patlıcanın Saplarındaymış

Birçok kişinin korkulu rüyası haline gelen hemoroid (basur), tedavi aşamasında da oldukça acılı geçen bir hastalık. Dört mevsim elimizin altında olan bu sebze hemoroidin çaresiymiş de haberimiz yokmuş :) Peki patlıcanın yeşil sapı bu aşamada nasıl kullanılır? İşte kürün tüm detayları...

Sağlıklız beslenme, yanlış uygulanan diyetler, aşırı kilo bu rahatsızlığın temel sebebi. Çözümü için birçok yöntem sunulsa da en etkilisi patlıcan kürü oluyor. Bu etkili ve doğal yöntemi uygulamak son derece basit.

Ameliyattan korkuyorsanız öncesinde bu kürü denemenizde fayda var. Son yıllarda popüler olan doğal tedavi yöntemi için yapılması gerekenler:

Malzemeler:

10 adet patlıcanın yeşil sapı (çürük olmamasına özen gösterin)

12 bardak su

Hazırlanışı:

 

Taze patlıcan saplarını 12 bardak suyun içerisinde kaynatın.

Karışım kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve kısık ateşta yaklaşık 20 dakika daha kaynatın.

20 dakikanın sonunda ocaktan alın ve tencereyi ağzı kapalı bir şekilde bekletin. (Kesinlikle ağzını açmamanız gerekece)

Tencere kendi kendine soğuduktan sonra kapağını açın ve suyu süzün. Elde ettiğniz karışımı buzdolabında saklayın.

Günde 2 defa aç karnına bir su bardağı tüketin.

Patlıcan kürünü 5 gün boyunca uygulayın. Bu süreçte bazı gıdalardan uzak durmanız gerekecek:

Bulgur
Çilek
*Turşu

5 gün boyunca uygulayacağınız doğal tedavinin ardından normal beslenmeye dönebilirsiniz. Ancak bu besinleri sıklıkla tüketmemekte fayda var. Çünkü bu besinler hemoroidi tetikleyen, ağrıları artıran etkilere sahip. MYNET

İlginizi Çekebilir

Resmen açıklandı: 39 ilaç daha geri ödeme listesine alındı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 30'u yerli üretim olmak üzere 39 ilacın daha geri ödeme listesine alındığını duyurdu.

Prof. Dr. Tevfik Özlü net konuştu: Maymun Çiçeği virüsü pandemiye dönecek mi?

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, maymun çiçeği hastalığıyla ilgili açıklamalarda bulunarak, virüsün pandemiye dönüp dönmeyeceğine değindi.

Kanal Tedavisi

Her yıl milyonlarca kez uygulanan kanal tedavisi dişinizi çekilmekten kurtarabilir. Yüksek başarı oranı ile, kanal tedavisi, diş çürümesi veya travma gibi nedenlerle ciddi şekilde zarar görmüş bir dişi korumanın ve ağızda tutmanın en etkili yöntemlerinden biri olarak kabul edilir.

Doğa Hospital'in kalitesi tescillendi

Sağlık Bakanlığının yaptığı denetimlerde Eseyurt’ta bulunan Doğa Hospital bölgenin en güvenilir ve iyi hizmet veren hastanelerinden biri olarak kabul gördü ve A kalite hastane seçildi.

Safra kesesi ameliyatı olmalı mıyım?

Bu makalemizde Genel Cerrah Doç. Dr. Didem Öncel Yakar Safra kesesi taşları ve safra kesesi ameliyatı ile ilgili sorularınıza cevaplar veriyor.

Ortodontide Sık Sorulanlar

Dişlerinin görüntüsünden memnun olmayan, bununla birlikte kapanış ve çiğneme zorluğu çeken kişilerde, ortodonti tedavisi yapılabilir. Ortodontik tedavi, dişlerin ve diş etlerinin sağlıklı olduğu her durumda, her yaşta yapılabilir. Dişler sadece sabit tellerle değil, takıp çıkartılabilir şeffaf plaklarla da yapılabilir.

TÜM HABERLER