© Esenyurt Haberleri

Esenyurtlu çocuklar eğlenerek öğreniyor

Esenyurt Belediyesi’nin ücretsiz olarak açtığı Akıl ve Zeka Oyunları kurslarına katılan öğrenciler, eğlenceli oyunlarla hem öğreniyor hem de dikkat ve konsantrasyon becerisi kazanıyor.

Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, Kültür Akademisi, açtığı ücretsiz Akıl Zeka Oyunları kursuyla ilçede yaşayan 7-14 yaş arası öğrencilerin yaz tatilini verimli bir şekilde değerlendirmelerine katkı sağlıyor. Belediye bünyesindeki kültür merkezlerinde yapılan Akıl ve Zeka Oyunları kursuna gelen öğrenciler akıl, düşünme ve dikkat gerektiren oyunları eğlenerek öğreniyor. Çocuklar, derslerde kökeni çok eskiye dayanan mangala ve dünyada çok popüler olan Reversi, koridor oyunu gibi oyunları öğrenerek zeka gelişimine katkı sağlarken dikkat ve konsantrasyon becerisi de kazanıyor. Temel eğitimi alan öğrenciler Kültür İşleri Müdürlüğü’nün tüm kültür merkezlerinde ki öğrenciler için düzenlediği turnuvalara katılma imkanı buluyor. Bu turnuvalar sonrasında başarılı olan çocuklar hem Esenyurt Belediyesi’nin açtığı çocuk üniversitesine girmeye hak kazanıyor, hem de ulusal ve uluslararası turnuvalara gönderiliyor.

 ‘Zeka gelişebilen bir yetenektir’

Akıl ve Zeka Oyunları öğretmeni Hasan Can Söğüt, kurslarla ilgili olarak  “Akıl ve zeka oyunları, çocukların zeka gelişimine katkı sağlamanın yanında dikkat ve konsantrasyon etkinlikleri, el becerileri, yer zaman, mekan oryantasyonları okul başarılarını doğrudan olarak etkiliyor. Derslerimizde ilk olarak temel kuralları, stratejik düşünme yöntemleri ve etik kurallarını anlatıyoruz. Temel olarak yaşam ve öğrenme devam ettikçe zeka gelişebilen bir yetenek bu yüzden çocukların isteyerek öğrenmeleri, öğrenirken eğlenmeleri için biz bu dersleri veriyoruz. Ayrıca bu dersler sayesinde çocuklarımızın sosyalleşmesine de katkı sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

Esra ve Oğuzhan dillere destan düğünle dünya evine girdiler

AK Parti Esenyurt ve İBB Meclis Üyesi, Grup Başkan Vekili Togay Çoban’ın oğlu Oğuzhan Çoban hayatını Esra Nur Balcı ile birleştirdi. Avcılar İBB Denizköşkler Düğün ve Davet Salonu’nda gerçekleşen düğün töreninde genç çiftin düğününe çok sayıda seçkin davetli topluluğu katılarak Çoban ve Balcı ailelerinin mutluluğuna ortak oldu.

10 milyon haraç istedikleri işletmeyi 3'üncü kez kurşunladılar

Esenyurt'ta geçtiğimiz aylarda Can Dalton isimli organize suç örgütü tarafından 10 milyon lira haraç istenen bir iş yeri tekrar kurşunlandı.

Esenyurt Sivrisinek ve Haşerelere Karşı İlaçlanıyor

“Temiz, Yeşil ve Ulaşılabilir Bir Esenyurt” mottosuyla yola çıkan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçenin temiz, bakımlı ve yaşanabilir bir kent olması için çalışmaları hızlandırdı.

Taksi parasını ödemeyi reddeden kadından akılalmaz sözler

Esenyurt'ta taksiye binen bir kadın bin 766 lira olan taksi ücretini ödemeyi reddedince taksici ile arasında akılalmaz bir diyalog geçti.

Başkan Özer, STK Başkanlarına sert çıktı

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Sivil Toplum Kuruluşları ile “2025 – 2029 Dönemi 5 Yıllık Stratejik Plan Çalıştayı” toplantısı düzenledi.

Ödül İstanbul’dan bayram müjdesi

Özyurtlar Holding tarafından yapımı devam eden Ödül İstanbul Projesinde daire teslimleri tüm hızıyla devam ediyor.

TÜM HABERLER