© Esenyurt Haberleri

Harçlık kazanırken canından oldu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisat Fakültesi öğrencisi Remzi Ersu, sömestr tatilinde harçlığını çıkarmak için çalıştığı Esenyurt’taki bir inşaatta kaza geçirdi. Vinçten düşen demir kalıpların altında kalan Ersu hayatını kaybetti.

Esenyurt'ta çalıştığı inşaattaki vinçten düşen demir kalıpların altında kalan üniversite öğrencisi canından oldu. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Remzi Ersu, yarıyıl tatilinde harçlığını çıkarmak için İstanbul'a geldi. Ersu, Esenyurt-Yeşilkent Mahallesi Nazım Hikmet Bulvarı üzerindeki bir inşaatta çalışmaya başladı.

3 GÜNDÜR ÇALIŞIYORDU

3 gündür inşaatta çalıştığı öğrenilen Remzi Ersu ile yeğeni 19 yaşındaki Sefer Deli'nin üzerine vinçle kaldırılan demir kalıp düştü. Üniversiteli genç ile yeğeni ağır şekilde yaralandı. İşçilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından yaralıları özel bir hastaneye kaldırıldı. Remzi Ersu doktorların çabasına rağmen kurtarılamazken, yeğeni ise tedavi altına alındı.
 

Remzi Ersu



GÖZYAŞINA BOĞULDULAR

Ersu'nun yakını Soner Kaya, “Sömestr döneminde birkaç gün harçlığını çıkarmak için Van'dan gelmişti. Vinçten demir düşmüş başına. Yeğeni de ağır yaralandı” dedi. Acı haberi alan Remzi Ersu'nun yakınları hastaneye akın etti. Sinir krizi geçiren aile fertleri güçlükle teskin edildi. Remzi Ersu'nun cenazesinin işlemlerin tamamlanmasının ardından Van'da toprağa verileceği öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İlginizi Çekebilir

Esenyurt’un Hızlı Kentleşmesi: Geleceğe Yönelik Planlama

Esenyurt, son yıllarda hızlı kentleşme süreciyle dikkat çeken İstanbul’un önemli ilçelerinden biridir. Bu hızlı büyüme, hem fırsatlar hem de zorluklar yaratmaktadır.

İstanbul'da denize girilebilecek plajlar

Yaz geldi, deniz mevsimi açılıyor. İstanbul'da yaşayıp şehri terk edemeyenler için İstanbul'da da pek çok seçenek bulunuyor. İstanbul, yaz aylarında serinlemek isteyenler için birçok plaj alternatifine de ev sahipliği yapıyor.

'Evlerinize gelirse sakın inanmayın'. Bakanlık tüm Türkiye'yi uyardı

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden çok önemli duyuru...Kapı kapı dolaşıp, nüfus sayımı bahanesiyle vatandaşların kimlik bilgilerinin ele geçirilmeye çalışıldığı belirtildi. Genel Müdürlük "sakın inanmayın" diye de uyardı.

Meteoroloji 13 ile kod uyarısı verdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 13 ile sarı kodlu uyarı yaparak kuvvetli yağışın geleceğini duyurdu.

İGD Başkanı Hınıslı'dan 'Kamu Tasarruf Paketi'ne tepki

Basının yaşatılması, tasarruftan daha önemli basın açıklaması yapan İstanbul Gazeteciler Derneği Başkanı Hasan Hınıslı, “Kamuda Tasarruf Paketi”ne sert tepki gösterdi.

Kurbanlık sevkine ilişkin Bakanlık, kuralları belirledi

Tarım ve Orman Bakanlığı, kurbanlık hayvan sevklerinin, hayvan refahının gözetilip bulaşıcı hastalıklara karşı gerekli önlemler alınarak yapılması için uyulacak kuralları belirledi. Şap hastalığına karşı korunmuş bölge kabul edilen İstanbul'un Avrupa yakası dahil Trakya bölgesine sevklere özel kısıtlama getirilirken; kentin giriş noktasındaki köprüler ile feribot ve tekne gibi nakil araçlarına etkin kontrol sağlanacak.

TÜM HABERLER