© Esenyurt Haberleri

Metro Esenyurt'ta 2020'de Geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılına kadar 7 hattın yapımını tamamlamayı planlıyor.

İstanbul'da 7 metro hattı için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bu hatların 2020 yılına kadar tamamlanması ve hizmete sunulması planlanıyor.

HASTANE- YENİDOĞAN METRO HATTI

Bu hatla birlikte Sarıgazi ve Yenidoğan arasındaki mesafe 10,5 dakikaya inecek. Hatta bulunacak istasyonlar; Hastane, Sarıgazi, Aydınlar, Güngören, Taşdelen, Yenidoğan olarak belirlendi.

ÇEKMEKÖY- SULTANBEYLİ METRO HATTI

Çekmeköy, Sancaktepe ve Sultanbeyli ilçelerini birbirine bağlayacak hat, 10,90 kilometre uzunluğunda olacak. Çekmeköy ve Sultanbeyli arasındaki mesafe 16,5 dakikaya inecek. Böylece bölgede oluşan trafiğe büyük ölçüde çare bulunacak.

KAYNARCA MERKEZ- PENDİK ARASI 6 DAKİKAYA İNECEK

Kaynarca Merkez - Pendik Sahil Metro Hattı, 5 kilometre uzunluğunda olacak. İki hat arasındaki mesafe 6 dakikaya inecek.

ALTUNİZADE- ÇAMLICA METRO HATTI

Altunizade - Çamlıca Metro Hattı; 3,6 kilometre uzunluğunda olacak. Altunizade ve Çamlıca Camii arasındaki mesafe 5,5 dakikada katedilecek.

SEFAKÖY- TÜYAP METRO HATTI 27 DAKİKA OLACAK

Sefaköy - Avcılar - Esenyurt - Beylikdüzü - Büyükçekmece (TÜYAP) Metro Hattı, 18 kilometre uzunluğuna sahip. Hatta; Sefaköy, Cennet, Reşitpaşa, Avcılar , Cihangir, Mustafa Kemal, Ambarlı, Yakuplu, Beylikdüzü / Esenyurt, Yıldırım Beyazıt, Büyükçekmece Tüyap istasyonları yer alacak. Yolculuk süresi toplamda 27 dakika olacak.

HALKALI- YENİ HAVALİMANI ARASI 22 DAKİKA

Halkalı - Arnavutköy - Yeni Havalimanı Raylı Sistem Hattı, 30 kilometre uzunluğuna sahip olacak. Hat 2020 yılında hizmete sunulacak ve mesafe 22,5 dakikaya inecek.

YENİKAPI- SEFAKÖY ARASI 21 DAKİKA

Yenikapı - İncirli - Sefaköy Metro Hattı'nda; Yenikapı, Kocamustafapaşa, Silivrikapı, Zeytinburnu, Osmaniye, İncirli, Adnan Kahveci, Siyavuşpaşa, Zafer ,Çobançeşme / Kuyumcukent -Sefaköy istasyonları yer alacak. Yenikapı ile Sefaköy arası 21 dakikada katedilecek.

İlginizi Çekebilir

Esra ve Oğuzhan dillere destan düğünle dünya evine girdiler

AK Parti Esenyurt ve İBB Meclis Üyesi, Grup Başkan Vekili Togay Çoban’ın oğlu Oğuzhan Çoban hayatını Esra Nur Balcı ile birleştirdi. Avcılar İBB Denizköşkler Düğün ve Davet Salonu’nda gerçekleşen düğün töreninde genç çiftin düğününe çok sayıda seçkin davetli topluluğu katılarak Çoban ve Balcı ailelerinin mutluluğuna ortak oldu.

10 milyon haraç istedikleri işletmeyi 3'üncü kez kurşunladılar

Esenyurt'ta geçtiğimiz aylarda Can Dalton isimli organize suç örgütü tarafından 10 milyon lira haraç istenen bir iş yeri tekrar kurşunlandı.

Esenyurt Sivrisinek ve Haşerelere Karşı İlaçlanıyor

“Temiz, Yeşil ve Ulaşılabilir Bir Esenyurt” mottosuyla yola çıkan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçenin temiz, bakımlı ve yaşanabilir bir kent olması için çalışmaları hızlandırdı.

Taksi parasını ödemeyi reddeden kadından akılalmaz sözler

Esenyurt'ta taksiye binen bir kadın bin 766 lira olan taksi ücretini ödemeyi reddedince taksici ile arasında akılalmaz bir diyalog geçti.

Başkan Özer, STK Başkanlarına sert çıktı

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Sivil Toplum Kuruluşları ile “2025 – 2029 Dönemi 5 Yıllık Stratejik Plan Çalıştayı” toplantısı düzenledi.

Ödül İstanbul’dan bayram müjdesi

Özyurtlar Holding tarafından yapımı devam eden Ödül İstanbul Projesinde daire teslimleri tüm hızıyla devam ediyor.

TÜM HABERLER