© Esenyurt Haberleri

Sevgi Engel Tanımadı

Beylikdüzü Belediyesi Dünya Engelliler Günü nedeniyle Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir etkinlik düzenledi.

 Sağlık İşleri Müdürlüğü ve ilçe genelindeki özel okulların işbirliği ile düzenlenen etkinlikte bir araya gelen özel gereksinimli bireyler ve öğrenciler, sevginin engel tanımadığı mesajı verdi.Etkinlikte, Beylikdüzü Belediyesi Engelsiz Yaşam Birimi öğrencilerinin yıl boyunca aldıkları eğitimlerde ortaya koydukları ebru ve geri dönüşüm çalışmalarından oluşan sergi de katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Özel gereksinimli bireylerin sosyal hayatın içinde daha çok yer almaları için çalışmalarına devam eden Beylikdüzü Belediyesi, Dünya Engelliler Günü kapsamında özel gereksinimlibireylerle ilçe genelindeki okul öğrencilerini, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir araya getirdi. Dünya Engelliler Günü’nde farkındalık oluşturmak için düzenlenen etkinliğe, ilçe genelindeki özel okullar da düzenledikleri atölyelerle destek verdi. Etkinlikte ebrudan ahşap boyamaya, resimden kitap ayracı yapımına uzanan geniş bir yelpazede düzenlenen atölye çalışmalarına katılan vemüzik eşliğinde dans eden özel gereksinimli bireyler, yaşıtları ve aileleriyle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadı.

Şatır: Her Konuda Yardımcı Olmaya Devam Edeceğiz

Etkinlikte yaptığı konuşmada, engelli olmanın insanın kendi elinde olan bir şey olmadığına dikkat çekenBeylikdüzü Belediyesi 1. Başkan Vekili Ömer Şatır, “Hepimiz, her an engelli olabiliriz. Engelliliği dışlamadan onlarısosyal yaşama katabilmenin en güzel yolunu bulmamız gerekiyor. Özel gereksinimli bireylerimize ve ailelerine, elimizden gelen her konuda yardımcı olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. Beylikdüzü Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatma Hoşgöz, Meclis Üyeleri Ahmet Bağbekleyen ve Ebru Çevik ileKent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Betül Soğuksu’nun da katıldığı program, etkinliğe destek veren okullara teşekkür sertifikası takdim edilmesiyle sona erdi.

İlginizi Çekebilir

Ambarlı Limanı'nda 28 konteyner denize düştü

Ambarlı Limanı’nda gemiye yüklenen konteynırların bir kısmı denize düştü. Gemiye bir önceki limanda hatalı yükleme yapıldığı öğrenildi.

Beylikdüzü’nde seyir halindeki araç yanarak küle döndü

Beylikdüzü’nde Ambarlı Liman Yolu’nda seyir halindeki bir otomobil aniden yanmaya başladı. Araç vatandaşların yardımıyla söndürülürken bölgede trafik yoğunluğu yaşandı.

Beylikdüzü'nde sahili işgal eden siteye tepki

Beylikdüzü'nde sahil yolunu işgal eden siteye vatandaşlar tepki gösterdi. Site nedeniyle sahil şeridine giremeyen vatandaşlar, yetkililerden soruna çözüm bulunmasını istedi.

Beylikdüzü'nde hemşirenin sır ölümü!

Beylikdüzü’nde bir hastanede hemşire olarak çalışan Selen Bilgi, hastanedeki bir odada ölü bulundu. Bilgi'nin ölümü üzerine başlatılan soruşturmada yoğun bakım doktoru olan F.A.'nın cebinden hemşireye verdiği ilaç çıktı.

Beylikdüzü ve Büyükçekmece sahil şeridindeki karavanlar kaldırıldı

Büyükçekmece ve Beylikdüzü sahil şeridinde uzun süredir park halinde bulunan karavanlar belediye ekipleri tarafından kaldırıldı.

Beylikdüzü'nde parkın yanındaki çukur tehlike saçıyor!

Beylikdüzü'nde Ihlamur Caddesi üzerindeki çocuk parkının yakınında bulunan inşaat alanındaki çukur kapatılmayı bekliyor. Bölge sakinleri minik Edanur'un başına gelenlerden sonra yetkililere çağrı yaparak çözüm bulunmasını istiyor.

TÜM HABERLER