© Esenyurt Haberleri

Süheyla Karademir, sokak hayvanlarına sahip çıktı

Akevler Mahalle Muhtarı Süheyla Karademir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan içinde tıbbi malzemeler ve veteriner olan sokak hayvanlarının bakımı için yürütülen 'Vetbüs' çalışmasına destek oldu.

Sokak hayvanlarının hem bakımı ve tedavisi yapılan hem de sokak hayvanlarına sıcak yuvalar bulunan Vetbüs projesini kendi mahallesine İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden talep ederek hem vatandaşlara hem de sokak hayvanlarına hizmette bulunan Karademir: ‘’Mahallemizde hayvan sevenimiz çok, hayvan besleyen vatandaşımız çok. Hem büyükşehrimize destek olmak hem de mahallemizdeki vatandaşlarımızı ve hayvanlarımızı faydalandırmak için buraya davet ettik’’ dedi.

‘’Hayvan hakları gününde mahallemize davet ettim’’

Esenyurt İlçesi Akevler Mahalle Muhtarı Süheyla Karademir verdiği röportajda şunları söyledi; ‘’Büyükşehrimizin böyle bir proje başlattığını duydum. Sosyal medya hesaplarımdan bir video yayımlayarak hayvan hakları gününde mahallemize davet ettim. Yaklaşık 15 gün gibi kısa bir süre içerisinde bana geri dönüş yaptılar. Mahallemizde hayvan sevenimiz çok, hayvan besleyen vatandaşımız çok. Hem büyükşehrimize destek olmak hem de mahallemizdeki vatandaşlarımızı ve hayvanlarımızı faydalandırmak için buraya davet ettik. Teşekkür ediyoruz büyükşehrimize.

Vetbüs projesine Esenyurt Belediyesi’nden mama desteği

 ‘’Esenyurt Belediyesi de 150 tane mama göndererek bu projeye destek oldu. Belediyemize ait tam 196 tane aracımızda bagajda mama kampanyamız var. Koordineli bir şekilde, güzel hizmetlerle mahallemize çağrı yapıyoruz. Belirli bir kanun çerçevesinde sokak hayvanları alıp kısırlaştırma, parazit aşıları, kuduz aşıları gibi aşılar yapılıp tekrar doğal ortama bırakılmak durumundalar. Sonuçta onların da bizim kadar bu dünyada yaşamaya hakları var. Doğanın bir düzeni var. Onlarla bizimle beraber bu hayatta var oluyorlar. Bu dengeyi asla bozmamak gerekiyor. Ama problemli olan hayvanlarımızı ehlileştirmek için belirli bir periyotta kontrol edip ona göre sokağa salmamız gerekiyor. Tabi ki en önemlimiz insan ama hayvan da olmazsa olmazımız.’’

İlginizi Çekebilir

Esra ve Oğuzhan dillere destan düğünle dünya evine girdiler

AK Parti Esenyurt ve İBB Meclis Üyesi, Grup Başkan Vekili Togay Çoban’ın oğlu Oğuzhan Çoban hayatını Esra Nur Balcı ile birleştirdi. Avcılar İBB Denizköşkler Düğün ve Davet Salonu’nda gerçekleşen düğün töreninde genç çiftin düğününe çok sayıda seçkin davetli topluluğu katılarak Çoban ve Balcı ailelerinin mutluluğuna ortak oldu.

10 milyon haraç istedikleri işletmeyi 3'üncü kez kurşunladılar

Esenyurt'ta geçtiğimiz aylarda Can Dalton isimli organize suç örgütü tarafından 10 milyon lira haraç istenen bir iş yeri tekrar kurşunlandı.

Esenyurt Sivrisinek ve Haşerelere Karşı İlaçlanıyor

“Temiz, Yeşil ve Ulaşılabilir Bir Esenyurt” mottosuyla yola çıkan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçenin temiz, bakımlı ve yaşanabilir bir kent olması için çalışmaları hızlandırdı.

Taksi parasını ödemeyi reddeden kadından akılalmaz sözler

Esenyurt'ta taksiye binen bir kadın bin 766 lira olan taksi ücretini ödemeyi reddedince taksici ile arasında akılalmaz bir diyalog geçti.

Başkan Özer, STK Başkanlarına sert çıktı

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Sivil Toplum Kuruluşları ile “2025 – 2029 Dönemi 5 Yıllık Stratejik Plan Çalıştayı” toplantısı düzenledi.

Ödül İstanbul’dan bayram müjdesi

Özyurtlar Holding tarafından yapımı devam eden Ödül İstanbul Projesinde daire teslimleri tüm hızıyla devam ediyor.

TÜM HABERLER