© Esenyurt Haberleri

Böyle hakimler de var! Faturayı kendisine kesti

Bir mahkemede ara kararın gereği gibi yerine getirilmemesinden kendisini mesul tutan hakim, yeni ara kararın masrafını kendisine ödetti.

Türkiye'de bir hakim mahkemede 19 Haziran 2020 tarihinde görülen bir mahkemede bugüne kadar görülmemiş bir karara imza attı. Hakim mahkemede ara kararın gereği gibi yerine getirilmemesinden kendisini mesul tutarak yeni ara kararın kendisi tarafından ödenmesine hükmetti.

2 tebliğ masrafını kendisi ödeyecek

Türkiye'de eşi görülmemiş olayda hakim, bir davanın ara kararının taraflara tebliğ edilmesine karar verdi. Ara kararın verilmesinden dolayı kendisini sorumlu hisseden hakim 2 tebliğ masrafı olan 38 TL'nin mahkemenin idaresi kendisinde olduğu için kendisi tarafından ödenmesine hükmetti. Kararın sosyal medyada paylaşılması sonrası vatandaşlardan çok sayıda destek mesajı aldı.

İlginizi Çekebilir

16 ilin valisi değişti

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı, karar ile birlikte 16 ile vali ataması gerçekleştirildi.

Bakanlıktan mevzuata aykırı konut ilanlarına ceza yağdı

Ticaret Bakanlığı, konut ilanlarında manipülatif fiyat artışı yaptığı belirlenen, yetki belgesiz olarak taşınmaz ticareti faaliyeti yürüten veya yönetmeliğe aykırı şekilde faaliyet gösterdiği tespit edilen toplam 2 bin 36 gerçek ve tüzel kişiye yaklaşık 126 milyon TL idari para cezası uyguladı.

İBB Meclisi'nden 2 bin 500 yeni taksi için onay

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 2 bin 500 yeni taksinin ihaleye çıkmasına ilişkin kararı onayladı.

Dilan Polat için tahliye kararı!

Dilan Polat'ın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verildiği ortaya çıktı.

İBB’nin sulama sistemi bozulunca, sürücüler araçlarını yıkadı!

Avcılar TEM Otoyolu kenarında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin yeşil alanda kullanılan sulama sistemi patladı. Patlayan hattaki tazyikli su şelale gibi E6 otoyoluna aktı. Durumu fırsat bilen bazı sürücüler, patlayan hattan boşa akan su ile araçlarını yıkadı.

CHP’ye ‘para sayma’ soruşturması: Para ve binanın hazineye geçmesi istendi

Para sayma görüntüleri ile gündeme gelen CHP İstanbul İl Binasının alımıyla ilgili başlatılan soruşturmada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı; paraların usulsüz toplanarak satın alındığı gerekçesiyle, CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının hazine adına tapuya tescil edilmesi ve paraların da hazineye aktarılmasını talep etti.

TÜM HABERLER