© Esenyurt Haberleri

Elektrik faturalarındaki TRT payı kaldırılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan kritik Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sona erdi. Toplantı 3 saat 40 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrası elektrik faturalarındaki TRT payını kaldıracaklarını duyurdu

Bakanlar Kurulu Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi. Yaklaşık 3 saat 40 dakika süren toplantı sona erdi.

ELEKTRİK FATURALARINDAKİ TRT PAYI KALKIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Küresel düzeydeki tüm bu yükselişe rağmen elektriği maliyetin yarısı düzeyde vatandaşlarımıza vererek 17 milyarlık bir sübvansiyon yaptık. Bir başka ifadeyle her vatandaşımıza yıllık bin 500 liranın üzerinde enerji desteği vermiş olduk. Elektrikte önümüzdeki yıl TRT payı ile enerji fonu kesintilerini de kaldırma kararı aldık.

2023 HEDEFİ 2053 VİZYONU

Türkiye’nin en büyük gücü milletimizin birliğidir, kardeşliğidir azmi ve kararlılığıdır. Tabii bu gerçeği sadece biz görmüyoruz. Muarızlarımız da farkındalar. Son dönemde yalana, tehdide söz ve davranışların içerde ve dışarda giderek artış göstermesinin sebebi işte bu fotoğraftır. Türkiye’yi diledikleri gibi yönlendirebilecekleri, vaktini ve enerjisini çalabileceklerini biri sananlar ile kendi ihtirasları uğruna onların değirmenine su taşıyanların kursakların bırakmak bizim boynumuzun borcudur. Ülkemizi eser ve hizmet siyasetiyle 19 yılda bu seviyesine nasıl biz getirdiysek inşallah 2023 hedeflerine ulaştırmaya, gençlerine 2053 vizyonunu emanet etmeyi rabbim bize inşallah gösterecektir.” dedi.

İlginizi Çekebilir

Akaryakıta gelecek olan çifte zam ertelendi

Araç sahiplerini sevindirecek bir gelişme yaşandı. Bu gece yarısı benzine 1 lira 64 kuruş, motorine ise 1 lira 63 kuruş zam bekleniyordu. Son dakika gelişmesine göre akaryakıta gelecek olan çifte zam ertelendi.

Emekliye Kurban Bayramı öncesi Yüzde 20 indirim

Zam verilmeyen emekliye Kurban Bayramı öncesi şehirlerarası otobüs biletlerinde yüzde 20 indirim kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Karar maaşlarına zam haberi bekleyen emekliler tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

ATM'den para çekecekler dikkat. Bayram öncesi büyük değişiklik

Özel bankalar günlük 10 bin TL'lik nakit çekim limiti yetersiz kalınca müşterilerin şikayetleri doğrultusunda bankalar limit değişikliği kararı aldı.

MTV borcunu ödemeyenler dikkat! Gecikme faizi yükseltildi

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) için uygulanan gecikme zammı oranı için alınan yeni karar duyuruldu. Kamu alacakları için gecikme zammı ve tecil faiz oranlarının yükseltildiği duyuruldu.

Elektrik ve doğalgaz sayaçlarını sökmeyenlere 10 bin lira ceza kesilecek

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikle elektrik, su ve gaz sayaçları için muayene sürecine yönelik önemli değişiklikler hayata geçirildi.

Esnafa şok! Esnaf kredi faizi artırıldı!

Türkiye’de esnafların ticari çalışmalarına destek olunması amacıyla, Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile Halkbank tarafından kullandırılan esnaf kefalet kredi faizleri artırıldı.

TÜM HABERLER