© Esenyurt Haberleri

Esenyurt Belediyesi bir parkı daha hizmete açtı

Esenyurt Belediyesi tarafından bin 260 metrekare alan üzerinde yapılan park hizmete açıldı.

Esenyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Atatürk Mahallesi 2233’üncü sokakta 1260 Metrekare alan üzerine yapılan parkın açılışı yapıldı. Park toplam bin 260 metrekare alan üzerinde, 335 metrekare yeşil alana sahip içerisinde bir adet çocuk oyun grubu, spor alanı, yürüyüş yolu, banklar bulunuyor. Açılışa Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, ilçe STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Açılışta konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, "Göreve geldiğimiz günden beri açtığımız üçüncü parktır. İki tane parkında temelini attık. Esenyurt çok kötü bir kentleşme ile karşı karşıya kalmış yıllarca, çarpık kentleşme var dolayısıyla her taraf betona boğulmuş. Şehir demek biraz çiçek demek böcek demek, biraz yeşil alan demek, mesire alanı, yürüyüş alanı demek, bisiklet alanı demek, bunların hiç birisi yok çünkü insanı odağa almamışlar, betonu, rantı odağa almışlar" dedi. 

Halkçı belediyeciliğin başladığını belirten Başkan Özer, "Bu dünya atalarımızdan miras aldığımız bir dünya değil şu çocuklardan emanet aldığımız bir dünya o emanete ihanet etmemeliyiz. Biz de bulabildiğimiz bütün arsaları, köşede bucakta kalmış belediyenin alanlarını yeşil alan haline getirerek halka adeta nefes boruları açmaya çalışıyoruz, bu parkımızda onlardan biri halkımıza Esenyurt’umuza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

İlginizi Çekebilir

Esenyurt'ta Marmara Park AVM'nin arsası satılıyor

2012 yılında Esenyurt’ta yapılan Marmara Park AVM inşaatında kaldıkları çadırda çıkan yangında 11 işçinin ölümüne neden olan o arsa içindeki Avm ile satılıyor.

Başkan özer, O projeye rest çekti' İptal etti

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Atatürk Mahallesi'nde yapılması planlanan temizlik işleri şantiyesine karşı çıkan Kıraç Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Mahallede tepki toplayan tesisin inşasıyla ilgili halkın endişelerini dinleyen Başkan Özer, vatandaşlara önemli bir söz verdi. Özer; “Size rağmen hiçbir adım atmayacağım. Siz varsanız, biz varız.” dedi.

Esenyurt AK Parti’de delege seçimleri tamamlandı

AK Parti'nin 8. Büyük Olağan Kongre süreci, MKYK'de belirlenen kongre takvimi ve parti tüzüğüne göre hafta sonu gerçekleştirilen mahalle seçimleriyle startını verdi. AK Parti Esenyurt teşkilatları hafta sonu 43 mahalle delegesinin seçimlerini tamamladı.

Esenyurt Belediyesi’nden çocuklara sünnet şöleni

Esenyurt Belediyesi tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenen Geleneksel Sünnet Şöleni’ne katılan binlerce çocuk, aileleriyle birlikte eğlenceli bir gün geçirdi.

Esenyurt'ta kaza! Otomobil engelli kadına çarptı

Esenyurt'ta sürücüsünün kontrolünden çıkan araç yürüyen engelli bir kadına, ardından park halindeki otomobile çarparak durdu. Meydana gelen feci kazada 2 kişi yaralandı.

Tepesuyu ( Gürcübey) Derneği’nde bayrak değişimi

Ardahan İli Tepesuyu ( Gürcübey) Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kongreye giderek yeni başkanını seçti.

TÜM HABERLER