© Esenyurt Haberleri

Ev ilanlarında yeni 'moda'... 'Sadece yabancıya kiralık'

Emlak sitelerinde ‘Türkler aramasın, sadece yabancıya kiralık’ notlu ilanların sayısı artmaya başladı. İstanbul başta olmak üzere yurt genelinde sadece yabancılara hizmet verdiğini belirten emlakçıların sayısında da artış var

Sosyal medyada da benzer iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Peki işin aslı ne? Sektör temsilcileri ve hukukçular bu durumu nasıl yorumluyor?

İşte detaylar…

‘Sadece memura verilir…’ ‘Çocuksuz aileye kiralık…’ ilanlarına son dönemde ‘Türklere değil yabancılara kiralık’ eklenmeye başladı. Hali hazırda Kiralık Ev bulmanın zor olduğu İstanbul’da, özellikle Esenyurt, Başakşehir, Sarıyer, Beylikdüzü ilçelerinde şimdi de vatandaşlar 'Size ev yok' şoku yaşıyor.

Birçok emlakçı kendilerine ulaşanlara “Sadece Arap müşterilere veriyoruz” yanıtları vermeye başladı. Öte yandan sektör temsilcilerine göre yetki belgesi olmayan korsan emlakçılar da mağduriyetlere neden oluyor.

"NORMAL DEMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"

Fırsatçılar yüzünden zaten emlak piyasanın anormal bir durumda olduğunu belirten Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan dikkat çeken tespitlerde bulundu.

Hürriyet.com.tr’ye konuşan Akdoğan, ‘’Şu anki piyasaya ne yazık ki normal dememiz mümkün değil. Emlak Piyasası hayatın olağan akışına göre seyretmiyor. Pandemiyle beraber gelen yeni konut üretiminin yavaşlaması ve ülkemize göçmenlerin gelmesi gibi nedenler yüzünden arzın talebi karşılayamadığı bir dönem yaşıyoruz. Rusya ve Ukrayna savaşının etkilerini ülkemizin emlak sektöründe de görüyoruz. Tüm bu etkilerin sonucunda da saçma sapan ilanlar görmeye başladık. ‘Türk vatandaşa uygun değildir’ diyerek ilan çıkmasının en büyük nedeni daha fazla para kazanabilmek. Türk vatandaştan 4 bin liraya alacaksa yabancı vatandaştan 4 bin Dolar alacak. Bu durum piyasayı manipüle ediyor. Bunun sonucunda da ev sahipleri, ‘Biz evi 5 bin liraya ucuza verdik’ diyor” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Esra ve Oğuzhan dillere destan düğünle dünya evine girdiler

AK Parti Esenyurt ve İBB Meclis Üyesi, Grup Başkan Vekili Togay Çoban’ın oğlu Oğuzhan Çoban hayatını Esra Nur Balcı ile birleştirdi. Avcılar İBB Denizköşkler Düğün ve Davet Salonu’nda gerçekleşen düğün töreninde genç çiftin düğününe çok sayıda seçkin davetli topluluğu katılarak Çoban ve Balcı ailelerinin mutluluğuna ortak oldu.

10 milyon haraç istedikleri işletmeyi 3'üncü kez kurşunladılar

Esenyurt'ta geçtiğimiz aylarda Can Dalton isimli organize suç örgütü tarafından 10 milyon lira haraç istenen bir iş yeri tekrar kurşunlandı.

Esenyurt Sivrisinek ve Haşerelere Karşı İlaçlanıyor

“Temiz, Yeşil ve Ulaşılabilir Bir Esenyurt” mottosuyla yola çıkan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçenin temiz, bakımlı ve yaşanabilir bir kent olması için çalışmaları hızlandırdı.

Taksi parasını ödemeyi reddeden kadından akılalmaz sözler

Esenyurt'ta taksiye binen bir kadın bin 766 lira olan taksi ücretini ödemeyi reddedince taksici ile arasında akılalmaz bir diyalog geçti.

Başkan Özer, STK Başkanlarına sert çıktı

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Sivil Toplum Kuruluşları ile “2025 – 2029 Dönemi 5 Yıllık Stratejik Plan Çalıştayı” toplantısı düzenledi.

Ödül İstanbul’dan bayram müjdesi

Özyurtlar Holding tarafından yapımı devam eden Ödül İstanbul Projesinde daire teslimleri tüm hızıyla devam ediyor.

TÜM HABERLER