© Esenyurt Haberleri

Fenerbahçe ile Galatasaray 391. Kez karşılaşacak

Fenerbahçe ile Galatasaray, pazar günü oynanacak derbi ile 391. kez rakip olacak. Ezeli rekabette sarı-lacivertlilerin 146‘ya 123 üstünlüğü bulunuyor.

Süper Lig'in 23. haftasında 111 yıllık rekabette ezeli rakip, ebedi dostlar tekrar sahne alacak. Ülker Stadyumu'nda oynanacak karşılaşma ile birlikte Fenerbahçe ve Galatasaray, 391. kez karşı karşıya gelecek. Söz konusu müsabakalarda sarı-lacivertliler, 146 kez sahadan galip ayrılırken, sarı-kırmızılılar ise 123 defa rakibini mağlup etmeyi başardı. İki takım 121 müsabakada ise yenişemedi. Kanarya'nın 535 golüne, Aslan 485 golle karşılık verdi.

Ligde 126. randevu

Fenerbahçe ile Galatasaray, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 125 kez rakip oldu. Ligde de galibiyet sayılarında sarı-lacivertlilerin üstünlüğü bulunuyor. Kanarya, 50 kez rakibini mağlup etmeyi başardı. Sarı-kırmızılılar, 33 defa 3 puanla ayrılan taraf olurken, 42 maç ise berabere sona erdi. Lig müsabakalarında sarı-lacivertliler 157, sarı-kırmızılılar ise 119 gol atma başarısı gösterdi.

Son 10 maçta 7 beraberlik çıktı

İki takım arasında oynanan son maçlarda beraberlikler ön planda bulunuyor. Ezeli rakipler arasında oynanan son 10 maçın 7'si berabere sona erdi. Geride kalan 3 karşılaşmada ise sarı-lacivertliler 2, sarı-kırmızılılar da 1 kez galip taraf oldu. Son 5 müsabakanın da 5'i eşitlikle tamamlandı.

İlginizi Çekebilir

Şampiyonlardan Kaymakam Çobanoğlu’na ziyaret

Esenyurt Gençlik ve Spor İlçe müdürlüğüne bağlı dereceye giren sporcular Esenyurt Kaymakamı Fatih Çobanoğlu’nu makamında ziyaret ettiler.

Fenerbahçe Galatasaray derbisini yönetecek hakem açıkladı

Fenerbahçe - Galatasaray derbisine günler kalırken MHK tercihini yaptı.

Yeşilay Spor Kulübü Yeni Yönetimle göreve başladı

Dr. Mazhar Osman ve arkadaşları tarafından 5 Mart 1920'de İstanbul'da "Hilal-i Ahdar" adıyla kurulan ve 1936 yılında bugünkü ismini alan ülkemizin en köklü kuruluşlarından biri olan Yeşilay tarafından kurulan 110 spor kulübünden biri olan Esenyurt Yeşilay Spor Kulübü’nün yeni yönetim kurulu göreve başladı.

Fenerbahçe Galatasaray ve Beşiktaş'ın UEFA'daki rakipleri belli oldu

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimiz Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın rakipleri açıklandı.

Esenyurt’ta maç sonu olay çıktı!

Amedspor ile Esenyurt’ta oynanan maçın ardından stadyum dışında istenmeyen olaylar çıktı. Stadyum çevresindeki evlerden Sakaryaspor taraftarına çatal bıçak fırlatılınca gerginlik arttı.

Esenyurt'ta Gençlik festivali başlıyor

Esenyurt’ta bu yıl 2’ncisi düzenlenecek olan Genç-Fest; gençleri eğlence, müzik, dans, kültür sanat ve sporla buluşturmaya hazırlanıyor. 27-29 Ağustos tarihleri arasında Spor Parkı’nda gerçekleşecek festivalde ünlü sanatçıların sahne alacağı konserler de düzenlenecek.

TÜM HABERLER