© Esenyurt Haberleri

Hıdırellez coşkusu Esenyurt’ta yaşandı

Baharın müjdecisi, bolluk ve bereketin sembolü Hıdırellez, Esenyurt’ta coşkuyla kutlandı. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un da katıldığı şenlikte, vatandaşlar dilek tutarak yakılan ateşin üzerinden atladı.

Renklerin ve kültürlerin ortak paydası olan Esenyurt’ta Hıdırellez coşkusu yaşandı. Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği şenlikte, baharın, güzel dileklerin ve bereketin simgesi olan Hıdırellez, eğlenceli etkinliklerle kutlandı. Fatih Mahallesi Roman Kültür Evi önünde düzenlenen şenlikte Roman sanatçılar sahne alarak, vatandaşlara unutulmaz bir gün yaşattı. Şenliğe katılan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Hıdırellez geleneğini yerine getirerek vatandaşlarla birlikte yakılan ateşin üzerinden atladı.

“Bu coğrafyanın en güzel renklerisiniz”

Şenlikte yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin önemine değinen Bozkurt, “O kadar güzel bir coğrafyanın çocuklarıyız ki her bir köşesinin ayrı bir güzelliği var. Hıdırellez bu coğrafyanın önemli bir değeri. Zorluklardan çıktığımız, toprağın ateşle, suyla, havayla buluştuğu, çiçeklerin açtığı bir dönem. Halk bayramımızı kutluyorum. Sizler bu coğrafyanın en güzel renkleri, en güzel seslerisiniz. En güzel neşesi, en güzel mutluluğusunuz. Burada olduğum için, beni böyle karşıladığınız için çok mutluyum. Burada çok güzel bir tablo var, Allah birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Umuyorum ki gelecekte birbirimizin elini daha sıkıtutarız, en zor günümüzde birbirimizin yanında oluruz. Bayramları daha coşkulu, daha güzel kutlarız.” dedi. Başkan Bozkurt, Hıdırellez Şenliği’nin ardından mahalle esnafını ziyaret ederek onların sorunlarını dinledi.

İlginizi Çekebilir

Esra ve Oğuzhan dillere destan düğünle dünya evine girdiler

AK Parti Esenyurt ve İBB Meclis Üyesi, Grup Başkan Vekili Togay Çoban’ın oğlu Oğuzhan Çoban hayatını Esra Nur Balcı ile birleştirdi. Avcılar İBB Denizköşkler Düğün ve Davet Salonu’nda gerçekleşen düğün töreninde genç çiftin düğününe çok sayıda seçkin davetli topluluğu katılarak Çoban ve Balcı ailelerinin mutluluğuna ortak oldu.

10 milyon haraç istedikleri işletmeyi 3'üncü kez kurşunladılar

Esenyurt'ta geçtiğimiz aylarda Can Dalton isimli organize suç örgütü tarafından 10 milyon lira haraç istenen bir iş yeri tekrar kurşunlandı.

Esenyurt Sivrisinek ve Haşerelere Karşı İlaçlanıyor

“Temiz, Yeşil ve Ulaşılabilir Bir Esenyurt” mottosuyla yola çıkan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçenin temiz, bakımlı ve yaşanabilir bir kent olması için çalışmaları hızlandırdı.

Taksi parasını ödemeyi reddeden kadından akılalmaz sözler

Esenyurt'ta taksiye binen bir kadın bin 766 lira olan taksi ücretini ödemeyi reddedince taksici ile arasında akılalmaz bir diyalog geçti.

Başkan Özer, STK Başkanlarına sert çıktı

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Sivil Toplum Kuruluşları ile “2025 – 2029 Dönemi 5 Yıllık Stratejik Plan Çalıştayı” toplantısı düzenledi.

Ödül İstanbul’dan bayram müjdesi

Özyurtlar Holding tarafından yapımı devam eden Ödül İstanbul Projesinde daire teslimleri tüm hızıyla devam ediyor.

TÜM HABERLER