© Esenyurt Haberleri

Hisseli tapuda bu şart ortadan kalktı! Ortak tapusu olan herkesi ilgilendiriyor

Hisseli tapu sahibi olan milyonları ilgilendiriyor. Kendisine babasından ve diğer aile büyüklerinden miras kalan vatandaşları ilgilendiren haber ortak tapular için geldi. İşte bütün ayrıntılar...

Miras kalan bir evin kardeşlere devri için artık noter onaylı bir sözleşmeye gerek yok. Kardeşler arasında yazılı bir sözleşme yapılması ve bu sözleşmenin her iki tarafça imzalanması yeterli olacağı belirtildi. Bu yeni düzenleme ile birlikte miras paylarının kardeşlere devri süreci daha basit ve hızlı bir şekilde gerçekleşecek.

Hisseli tapu sahibi olan vatandaşlar ise tapu satışı için çözüm yolları arıyor. Birden fazla kişinin ortak olduğu hisseli tapularda hisse sahiplerinin ortak karar vermesiyle tapunun devri gerçekleşebiliyor.

TÜM HİSSE SAHİPLERİNİN HAZIR BULUNMALI

Hisseli tapuların satışı için hisse sahiplerinin ortak karar alması ve tapuda hazır bulunması gerekir. Tapu devri için avukata vekalet verilebilecek. Hisseli tapu alırken ise Tapu Sicil Müdürlüğü ve noter işlemleri tamamlanmalı, sınırlar belirlenmeli ve parseller tespit edilmelidir.

Hisseli tapu devri için tapuda tüm hisse sahiplerinin hazır bulunması gerekmektedir. Eğer hissedarlar tapuda bulunmazsa, avukata vekalet verme hakkı da bulunmaktadır. Tapu kütüğünde yapılan ayırma işlemi ile hisselerin bölüştürülmesi de mümkündür. Bu şekilde her hissedar kendi payına düşen parseli alabilir.

Miras ve hisseli tapu devri konusunda vatandaşların bilinçli olması ve gerekli işlemleri zamanında yapması önemlidir. Aksi takdirde miras ve hisseli tapu sorunları uzun yıllar devam edebilir ve hukuki süreçler başlayabilir. Bu nedenle miras ve hisseli tapu devri konusunda uzman bir avukattan yardım almak faydalı olabilir.

İlginizi Çekebilir

Akaryakıta gelecek olan çifte zam ertelendi

Araç sahiplerini sevindirecek bir gelişme yaşandı. Bu gece yarısı benzine 1 lira 64 kuruş, motorine ise 1 lira 63 kuruş zam bekleniyordu. Son dakika gelişmesine göre akaryakıta gelecek olan çifte zam ertelendi.

Emekliye Kurban Bayramı öncesi Yüzde 20 indirim

Zam verilmeyen emekliye Kurban Bayramı öncesi şehirlerarası otobüs biletlerinde yüzde 20 indirim kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Karar maaşlarına zam haberi bekleyen emekliler tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

ATM'den para çekecekler dikkat. Bayram öncesi büyük değişiklik

Özel bankalar günlük 10 bin TL'lik nakit çekim limiti yetersiz kalınca müşterilerin şikayetleri doğrultusunda bankalar limit değişikliği kararı aldı.

MTV borcunu ödemeyenler dikkat! Gecikme faizi yükseltildi

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) için uygulanan gecikme zammı oranı için alınan yeni karar duyuruldu. Kamu alacakları için gecikme zammı ve tecil faiz oranlarının yükseltildiği duyuruldu.

Elektrik ve doğalgaz sayaçlarını sökmeyenlere 10 bin lira ceza kesilecek

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikle elektrik, su ve gaz sayaçları için muayene sürecine yönelik önemli değişiklikler hayata geçirildi.

Esnafa şok! Esnaf kredi faizi artırıldı!

Türkiye’de esnafların ticari çalışmalarına destek olunması amacıyla, Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile Halkbank tarafından kullandırılan esnaf kefalet kredi faizleri artırıldı.

TÜM HABERLER