© Esenyurt Haberleri

İstanbul'da kamu kurumlarında HES kodu uygulaması başladı

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge sonrası İstanbul'da bugünden itibaren tüm kamu kurum ve kuruluşlarında HES kodu zorunlu hale getirildi.

Ülkemizde koronavirüs ile mücadele kapsamında yeni önlemler alınmaya devam ediyor. Yeni normal dönemde koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirlere bir yenisi daha eklendi.

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelge sonrası Hayat Eve Sığar (HES) kodu 23 Eylül 2020 itibariyle, Valilik, Kaymakamlıklar, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro II. Bölge Müdürlüğü, İlçe Nüfus Müdürlükleri ve İlçe Tapu Müdürlüklerine randevu talepleri öncesi ve bu kurumlara girişlerde zorunlu olarak kullanılmasına karar verildi.

Alınan karar sonrası Üsküdar Kaymakamı Mustafa Sefa Demiryürek, kaymakamlık binası girişinde işlemlerini gerçekleştirmek için gelen vatandaşların HES kodu kontrolünü gerçekleştirerek bilgilendirmelerde bulundu.

HES kodu uygulaması denetiminde açıklamalarda bulunan Üsküdar Kaymakamı Mustafa Sefa Demiryürek, “İçişleri Bakanlığımızın genelgesi ve İstanbul Valiliğimizin talimatları doğrultusunda bütün kamu kurum ve kuruşlarının girişlerinde “HES” kodunun zorunlu hale getirilmesinin ilk günü. Üsküdar Kaymakamlığı olarak gerekli hazırlıklarımızı tamamladık.

Girişte yığılmanın yaşanmaması için gerekli tedbirlerimizi aldık. Personel girişimiz ile vatandaş girişimizi ayırdık. Personel girişinde ben dahil çalışan tüm arkadaşlarımız HES kod uygulamamızı göstererek içeri giriyoruz. Vatandaşlarımız ilk günde herhangi bir yığılma oluşmaması için sırayla “HES” kodu uygulaması cep telefonunda olanlar barkod okutarak içeri alınacak, Cep telefonu olmayan HES kodu alamamış vatandaşlarımız ise burada HES kodunu alarak içeri girebilecekler” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Resmen açıklandı: 39 ilaç daha geri ödeme listesine alındı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 30'u yerli üretim olmak üzere 39 ilacın daha geri ödeme listesine alındığını duyurdu.

Prof. Dr. Tevfik Özlü net konuştu: Maymun Çiçeği virüsü pandemiye dönecek mi?

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, maymun çiçeği hastalığıyla ilgili açıklamalarda bulunarak, virüsün pandemiye dönüp dönmeyeceğine değindi.

Kanal Tedavisi

Her yıl milyonlarca kez uygulanan kanal tedavisi dişinizi çekilmekten kurtarabilir. Yüksek başarı oranı ile, kanal tedavisi, diş çürümesi veya travma gibi nedenlerle ciddi şekilde zarar görmüş bir dişi korumanın ve ağızda tutmanın en etkili yöntemlerinden biri olarak kabul edilir.

Doğa Hospital'in kalitesi tescillendi

Sağlık Bakanlığının yaptığı denetimlerde Eseyurt’ta bulunan Doğa Hospital bölgenin en güvenilir ve iyi hizmet veren hastanelerinden biri olarak kabul gördü ve A kalite hastane seçildi.

Safra kesesi ameliyatı olmalı mıyım?

Bu makalemizde Genel Cerrah Doç. Dr. Didem Öncel Yakar Safra kesesi taşları ve safra kesesi ameliyatı ile ilgili sorularınıza cevaplar veriyor.

Ortodontide Sık Sorulanlar

Dişlerinin görüntüsünden memnun olmayan, bununla birlikte kapanış ve çiğneme zorluğu çeken kişilerde, ortodonti tedavisi yapılabilir. Ortodontik tedavi, dişlerin ve diş etlerinin sağlıklı olduğu her durumda, her yaşta yapılabilir. Dişler sadece sabit tellerle değil, takıp çıkartılabilir şeffaf plaklarla da yapılabilir.

TÜM HABERLER