© Esenyurt Haberleri

Yüzde 300 zam geldi. Yarından itibaren geçerli olacak

Yurt dışı çıkış harç ücretleri yarından itibaren 150 liradan 500 liraya yükselecek.

Vergi kanunları ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair karar 2 Ağustos tarihnde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe sokuldu.

“YÜZDE 300 ZAMLANDI”

Kanunla yurt dışı çıkış harcı 150 liradan 500 lira seviyesine yükseldi. Bu ÜCRET her sene değerleme oranı kapsamında artacak. Karar, Resmi Gazete'de yayımlanmasından 10 gün sonra yürürlüğe koyulacaktı.

Böylece yeni yurt dışı çıkış harç ücreti 12 ağustos tarihinden itibaren geçerli olacak.Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), harçların 12 Ağustos tarihinin beklenmeden ödenmesine imkan tanımıştı.

KAYNAK: YENİÇAĞ

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Merkez Bankası, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 50’de sabit tuttu.

Motorine indirim geliyor! Yarından itibaren geçerli olacak

Brent petrol fiyatlarındaki değişimlerle birlikte benzin, motorin ve otogaz fiyatları da dalgalı bir seyir izliyor. Öte yandan motorin fiyatlarında 1,50 TL'lik bir indirim yapılması öngörülüyor.

Sigaraya peş peşe 4 zam birden: Bir tanesi bile 4 lira oldu

Sigara fiyatlarına yapılan zamlar devam ediyor. Son zamların ardından, "Sigara fiyatları ne kadar oldu?", "Hangi sigaralara zam yapıldı?" gibi sorular sıkça sorulmaya başlandı. Philip Morris (PM), JTI ve BAT sigara gruplarına gelen zamların ardından, Imperial Tobacco grubuna da zam yapıldı. 10 Eylül itibarıyla en güncel sigara fiyatları listesi...

Mazota indirim otogaza zam

Mazottan iyi haber otogazdan kötü haber geldi. Petrol fiyatlarındaki gerilemeyle birlikte mazotta 78 kuruşluk indirim yapıldı. Ancak otogaza 42 kuruşluk zam yapıldı. İşte yeni fiyatlar...

Sigaraya okkalı bir zam daha!

Philip Morris, sigara fiyatlarında artışa gitti. Tüm sigara markalarına ortalama 4 TL zam yapılırken, fiyat listesi de güncellendi. Zamların önümüzdeki dönemde de devam etmesi bekleniyor.

SGK borcunu ilk ödeyen belediye belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı sonrasında SGK, belediyelerin kuruma olan borçlarının tahsili için tüm belediyelere yazı gönderdi. Muhalefet tarafından tepkilere neden olsa da SGK borcunu ilk ödeyen Belediye CHP’li Bozcaada Belediyesi oldu.

TÜM HABERLER