esss

Çocuklara cihazları için güçlü ve güvenli şifreler oluşturmayı nasıl öğretebiliriz?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çocuklara cihazları için güçlü ve güvenli şifreler oluşturmayı nasıl öğretebiliriz?
Son zamanlarda çocukların telefonlara ulaşması artık çokta zor değil. 6-8 yaş arasında başlayan telefon kullanımı çocukların hayatında büyük bir yer kaplıyor.

Güvenlik konusunda ise yetersiz olan çocuklar için şifrelerin düzgün seçilmesi ve olası bir saldırı ihtimaline karşı hazırlıklı olunması son derece önemli. Bu süreçte ele alınması gereken başlıklar üzerinde durarak çocuğunuzun telefonunu güvenli hale getirmek için yapılması gerekenlere değinelim.

Çocuklar için Şifre belirlemek Neden Önemli?

Zayıf şifreler, kötü niyetli kullanıcıların da şifreyi kolayca kırabileceği anlamına gelir. Çocuklar internet ve telefon kullanımı konusunda pekte onlara söylediğimiz yolu tercih etmezler. Dolayısıyla sadece onların kişisel bilgileri değil sizin kredi kartı bilgilerinizde çocuğunuzun telefonunda kayıtlı bulunabilir. Dolaylı olarak sizde bu durumda mağdur olabilirsiniz.

Kötü kullanıcıların, çocuğunuzun bilgilerini çalamaması için yapılması en kolay yöntem ise çocuklar için şifre oluşturucu kullanmaktır. Güçlü şifre oluşturma adımlarını tamamladıktan sonra hem siz hem de çocuğunuz daha rahat bir şekilde telefonu kullanabilirsiniz. Alternatif olarak, uzaktan yüklenecek internet engelleyici uygulamayı arayın.

Çocuklar İçin İpuçları: Şifrenizi nasıl güvenli hale getirebilirsiniz?

Şifrem ne kadar güvenli sorusunu sorabilmek için bir ebeveyn olmak gerekir. Çocuklar şifre güvenliği konusunda pek zaman harcamayı tercih etmezler, tabii ki zamanında 1234 ile oluşturduğu şifrenin güvenliği konusunda şüphelenmemeleri normal! Çoğunlukla internetteki tüm uygulamalarda aynı şifreyi kullanan çocuklar ayrıca bu şifrelerin de aynı olmasına özen gösteriyorlar.

Çocukların temel amaçları güvenlik değil akılda kalıcı ve kolay şifreler oluşturmak. Dolayısıyla çocuklara bu konuda yardımcı olmak ve çocuklar için şifre oluşturucu kullanmak hem kendi hem de çocuklarınızın güvenliği için önemli bir adım olacaktır. Ayrıca şifre oluşturma sürecinde birçok dikkat edilmesi gereken konular bulunmaktadır. Size örnek olması için ilk olarak genelleşmiş şifrelere bakabilirsiniz.

Yaygın Şifre Hataları

Şifre oluşturma sürecinde tabii ki doğum tarihinizi veya kötü kullanıcılar tarafından kolay tahmin edilebilir şifreler oluşturmamalısınız. Daha birçok konuda dikkatli olmanız gereken bu konuda güçlü şifre örnekleri ve yapılması gereken adımlar üzerinde duralım.

  • Adınız, doğum gününüz veya evcil hayvanınızın adı gibi herkesin kolay bir şekilde bilebileceği şifrelerinizde kullanmamalısınız.
  • İnternet üzerinde kayıt olduğunuz platformların hepsi için ayrı ayrı şife oluşturmalısınız.
  • Parolalar uzun uzun olmalı ve okunması ve yazılması zor olmalıdır. Tabii ki bu süreçte hatırlanabilecek şifreler oluşturmakta diğer bir kritik nokta.

Ekstra Güvenlik için Eyezy kullanımı

Bazen çocuklarınızın güvenliğinden yine de şüphe duyabilirsiniz. Merak etmeyin yalnız değilsiniz. Takip uygulaması kategorisinde liderliği elinde bulunduran Eyezy size bu süreçte yardımda bulunabilir. Çocuklarınızın altta yazan bilgilerine erişim sağlayabilen bu uygulama sayesinde çocuklar için şifre oluşturma sürecini daha iyi yönetebilir ve güvenliğinizi bir tık daha arttırabilirsiniz.

Eyezy’nin bazı özellikleri:

  • Ekran kaydedici ile karşı tarafın ekranını kayıt altına alabilir.
  • Yerel dosyalara; fotoğraf, video gibi erişim sağlanabilir.
  • Karşı tarafın klavyede dokunduğu tüm tuşlar kaydedilir.
  • Tam GPS desteği ile hedefin anlık olarak nerde olduğunu söyler
  • Silinen mesajlar ve yazılan mesajlara erişim sağlanabilir.

Sonuç

Çocuklar için şifre oluşturmak hem onların hem de sizin bilgilerinizin çalınmasını engelleyen en temel kısımdır. Çocuklar için şifre oluşturucu kullanarak ve yapılması gereken adımlar üstünde durarak bu süreçte başarılı bir yol alabilirsiniz. Unutmayın çocuklar telefonları sadece eğlenmek için kullanıyor. Bu da demektir ki güvenlik ve diğer kısımlarda devreye giren kişi siz olmalısınız


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt’ta yaz kültür sanat okulları başladıÖnceki Haber

Esenyurt’ta yaz kültür sanat okulları ba...

Yorum Yazın

ess