esss

Düdüklü Tencere Bomba Gibi Patladı Kadın Dehşeti Yaşadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt’ta yaşanan düdüklü tencere patlama olayında ağır yanıklarla karşı karşıya kalan kadın, yaşadığı dehşet anlarını paylaştı. Yanık Tedavi Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Turan, ev kazalarının önlenmesi için önemli uyarılarda bulundu.

Esenyurt'ta yaşayan 46 yaşındaki Ebru Hayvalı, Ramazan Bayramı arifesi olan 9 Nisan günü keşkek yapmak için mutfağa girdi. 

Ancak iddiaya göre, düdüklü tencereye malzemeleri yerleştirip pişmeye bıraktığı sırada tencere bomba gibi patladı. Bu anlarda sıçrayan ateş sonucu Hayvalı'nın yüzü, kolları ve vücudunun birçok noktasında yanıklar oluştu. 

Dehşet Anlarını Anlattı 

Korku dolu anları anlatan Ebru Hayvalı, yaşadığı kaza anını detaylı bir şekilde paylaştı. Arife gününde yaşanan bu olayı şu sözlerle anlattı: “Evde bir kalabalık vardı. ‘Şu kadar daha koy’ dediler, koydum, ölçüyü biraz kaçırdım. Sonra pişirmek için kapağını kapattım, pişiyordu. Altını kapatmaya gittiğim anda bir patlama oldu. Buğday tanesi hava deliğini kapatmış. Sadece sesi hatırlıyorum, hiçbir şey hatırlamıyorum. Bomba gibi bir sesti, düdüklünün kapağı yüzüme gelmedi, büyük bir kapak o gelseydi kurtuluşum olmazdı. Bir hatam; çok doldurmak, acele etmek.” 

Yanık Tedavi Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Turan'dan Uyarı 

Yanık Tedavi Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Turan, ev kazalarının ciddi sonuçları olduğunu vurgulayarak, özellikle düdüklü tencerelerin doğru kullanımının önemine dikkat çekti. Turan, “Özellikle sıcakla oluşan yanıklarda o bölgenin enerjisinin alınması lazım. Çeşme suyunda ortalama 15 dakika tutulması bazen çok soğuk suya tutuyorlar, o da zarar. Tutulmaması, enerjinin o bölgede alınmaması da derinleşmesine neden olabiliyor ve çok da zaman kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmalarını hastalarımıza öneriyoruz” dedi. 

Kullanma Talimatlarına Dikkat! 

Prof. Dr. Turan, kullanma talimatlarına uyulması gerektiğini vurgulayarak, düdüklü tencere kullanımıyla ilgili önemli bilgiler paylaştı. Ayrıca, düdüklü tencerelerin belirli bir basınca ulaşınca çalıştığını ve bu basıncın tıkanmaması gerektiğini belirtti. Yanık Tedavi Merkezi'nde tedavisi tamamlanan Ebru Hayvalı ise taburcu edilerek evine gönderildi. 

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt’ta genç kızı takip etti iddiası ve feci dayak!Önceki Haber

Esenyurt’ta genç kızı takip etti iddiası...

Beylikdüzü’nde seyir halindeki araç yanarak küle döndüSonraki Haber

Beylikdüzü’nde seyir halindeki araç yan...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!