esss

Hukuk komisyonu başkanı, Üniversite’nin Avukatı çıktı…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hukuk komisyonu başkanı, Üniversite’nin Avukatı çıktı…
25 dönümlük arsanın, Yeşilköy 2001 Eğitim Sağlık ve Kültür Vakfı’ndan geri alınarak, Esenyurt halkına iade edilmesinin görüşüldüğü meclis toplantısı, bir skandalı ortaya çıkardı.

AKP’nin hazırladığı komisyon raporuna ilişkin konuşan CHP’li isimlerden Selçuk Günerhan, Hukuk Komisyonu’nun AKP’li Başkanı Kadir Çakır’a dikkat çeken bir soru yöneltti. Rapora ilişkin, “Bu raporda yazılanların tamamına katılmıyorum. Bu Esenyurt Belediyesi Hukuk Komisyonu’nun değil adeta üniversitenin avukatının hazırladığı bir rapor!” değerlendirmesini yapan CHP’li Günerhan, “Ben buradan Kadir beyin Esenyurt Üniversitesi’nin avukatı olup olmadığını soruyorum?” diye konuştu.

“Üniversite’nin Avukatı mısınız?”

CHP’li Günerhan’ın bu sorusu üzerine söz alarak cevap veren AKP’li Kadir Çakır, “Avukatım” demek yerine “Hukuk Danışmanlığı hizmeti veriyorum” ifadesini kullanmayı tercih etti. Çakır, “Ben Yeşilköy 2001 Vakfı’nın veya mütevelli heyeti üyelerinin avukatlığını yapmıyorum. Aynı zamanda İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nin üyelerinin de şahsi avukatlığını yapmıyorum. Ama Esenyurt Üniversitesi’nin tüzel kişiliğine Hukuk Danışmanlığı hizmeti veriyorum” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Meclisi yöneten Başkan Kemal Deniz Bozkurt, AKP’li Kadir Çakır’a, “Yani siz Esenyurt Üniversitesi’nin avukatı mısınız?” sorusunu bir kez daha yöneltti. Çakır da, “Evet Hukuk Danışmanıyım, Avukatıyım” yanıtını verdi.

“Oylamaya katılamazsınız!”

AKP’li Çakır’ın bu cevabının üzerine Başkan Bozkurt, “O zaman meclise ve oylamaya katılma hakkınızın olmaması lazım, etik açıdan katılmamanız lazım” değerlendirmesini yapsa da Çakır, “Hayır başkanım, bunu bende araştırdım baktım bir engel durumu söz konusu değildir” dedi.

“Bunu hukuken araştıracağız”

Çakır’ın oylamaya katılmaması yönündeki görüşlerini yineleyen Başkan Bozkurt ise, “Bence bir üniversitenin avukatıysanız, o üniversitenin yeriyle ilgili bir tahsis varsa ben sizin yerinizde olsaydım katılmazdım toplantıya orada da görüş bildirmezdim, bununla ilgili hukuki sürece de bakacağız” diye konuştu.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ABD ve Türkiye ateşkes konusunda anlaştıÖnceki Haber

ABD ve Türkiye ateşkes konusunda anlaştı

Vali Yerlikaya'dan Esenyurt'ta Suriyeli açıklamasıSonraki Haber

Vali Yerlikaya'dan Esenyurt'ta Suriyeli...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!