© Esenyurt Haberleri

Ardahan'da gönüllü sigara bıraktırma mesaisi

Ardahan Devlet Hastanesinden iki doktor, sigara bırakmak isteyen vatandaşlara yardımcı olmak için mesaileri dışında gönüllü çalışmaya başladı

Ardahan Devlet Hastanesinde görevli iki doktor, gönüllü olarak fazladan 3 saat daha mesai yaparak tiryakilere sigara bıraktırmaya çalışıyor.

AA'nın haberine göre; Türkiye'de sigara kullanımı ve sigara kaynaklı hastalıklar konusunda üst sıralarda yer alan Ardahan'da iki doktor, sigara bırakmak isteyen vatandaşlara yardımcı olmak için mesaileri dışında gönüllü çalışmaya başladı.

Dahiliye Uzmanı Dr. Mürsel Karadavut ile Psikiyatr Hekim Deniz Köprülü, mesaiden sonra perşembe ve salı günleri gönüllü olarak 3 saat poliklinik hizmeti veriyor. Doktorlar, bir hafta önce başladıkları gönüllü hizmetleri ile 5 kişiye sigarayı bıraktırmayı başardı.

Ardahan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sefa Gül, doktorların gönüllü olarak çalışmasının Ardahan'da sigara tüketiminin fazla olmasından kaynaklandığını dile getirdi.

Meslektaşlarını fedakarlıklarından dolayı kutlayan Gül, şunları kaydetti: "Ardahan sigara tüketimi ve bu alanda oluşan hastalıklar konusunda üst sıralarda. Bu nedenle bizi bir önlem almaya teşvik etti. İki doktor arkadaşımız sigara bıraktırma hizmeti için gönüllü olarak bize müracaat etti. Bu arkadaşlarımız bu alanda eğitim almış arkadaşlardır. Haftanın iki günü duruma göre 2-3 saat sigara bıraktırma polikliniğinde hizmet vermeye başladılar. Kendilerine bu gönüllü ve özverili davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum."

Vatandaşın da bu hizmetten memnun olduğunu dile getiren Gül, gönüllü yapılan hizmetin daha çok fayda getireceğine inandığını söyledi.

"BİZ DE BU MÜCADELEDE YER ALMAK İSTEDİK"

Dahiliye Uzmanı Dr. Mürsel Karadavut da en temel sağlık sorunlarından birisinin sigara olduğunu belirterek, bununla gönüllü mücadele etmenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Bakanlık olarak son günlerde sigara ile büyük bir mücadele başlatıldığını hatırlatan Karadavut, kendilerinin de buna katkı sunmak istediğini ifade etti. Karadavut, "Biz de bu mücadelede yer almak istedik. Bu nedenle haftanın iki günü mesaiden sonra gönüllü çalışmak istedik. Elimizden geldiğince, idarecilerimizin de teşviki ile sigara bıraktırmaya çalışıyoruz. Mesai içinde yoğun olduğumuz için mesai dışında hizmet vermek istedik. Elimizden geldiğince sigara bıraktırmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

Psikiyatr Hekim Deniz Köprülü de sigaranın zararının bilincinde olduğunu dile getirerek, "Aslında çocuklar da çok etkileniyor evde içilen sigaradan dolayı. Vatandaşa yardımcı olmak için bırakmak isteyen herkese poliklinik hizmetimizi gönüllü bir şekilde veriyoruz. Tek gayemiz ne kadar çok vatandaşa sigara bıraktırabilirsek o kadar mutlu olacağız" dedi.

47 YILDIR SİGARA İÇİYORDU

Sigarayı 47 yıldır içtiğini söyleyen 65 yaşındaki Atıf Altun, bir haftalık tedavi ile bu bağımlılıktan kurtulmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Altun, "Doktorlarımızın sayesinde bir hafta içinde sigarayı bıraktım. Artık içmiyorum. Devletimizin bize verdiği destekten dolayı teşekkür ederim. Bize ücretsiz ilaç verdi. Bugün de bıraktık, doktorlarımıza teşekkür ederim" diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Yenidoğan bebek vurgununda: 500 milyon liralık zarar var 14 kişi tutuklandı

SGK'yı yaklaşık 500 milyon lira zarara uğratan dolandırıcılık şebekesi, içerisinde 14 doktorun bulunduğu 300 kişilik bir grupla faaliyet gösteriyordu. Operasyon sonucunda tutuklananlar arasında doktorlar, hemşireler ve sağlık çalışanları bulunuyor.

Magnum dondurmalara toplatma kararı. 'Yemeyin' uyarısı yapıldı

Magnum dondurmaların çubukları, plastik ve metal içerebileceği endişesiyle İngiltere'de toplatılma kararı aldı.

Otizmde farkındalıkta daha fazlasına ihtiyaç var

Otizmle ilgili bilimsel çalışma ve araştırmalar yapan Otizm Formatörü ve Özel Eğitim Uzmanı Ali ATLI; 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından bir dizi açıklamada bulundu.

Hasan Kara sevenlerini Korkuttu

Esenyurt’un tanınmış siması iş insanı aynı zamana siyasetçisi Hasan Kara, kalp krizi geçirdi.

Esencan Hastanesi “Meme Kanseri Farkındalık Semineri” düzenlendi

Beylikdüzü Belediyesi ve Esencan Hastanesi tarafından Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri çerçevesinde kadınlara yönelik seminer düzenlendi. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerde uzman doktorlar meme kanserini önleyici tedbirler ve meme kanserinde erken tanı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İlaç Geliştirme ve Tedavi Yöntemleri: Küresel Bir Bakış

Tarihsel olarak, insanlar sağlık sorunlarına çözüm ararken yüzlerce farklı tedavi yöntemi geliştirmişlerdir. Bu yöntemlerden biri de ilaç tedavisidir. Eczacılar ve doktorlar tarafından geliştirilen ilaç karışımları, büyük çeşitlilik göstermekte ve hastalıklara karşı etkileri de farklılık göstermektedir. Her bireyin benzersiz biyolojik yapısı nedeniyle farklı ilaçlara farklı tepkiler verdiği bir gerçektir. Ancak, her birey için özelleştirilmiş ilaç üretimi mümkün olmadığından, sabit ilaçlar tedavi süreçlerinde önemli bir role sahiptir.

TÜM HABERLER