© Esenyurt Haberleri

Bir daha yemek istemeyeceksiniz!

Özellikle hafta içi çoğumuz, kahvaltıyı geçiştirip poğaça, simit gibi hamur işi tüketerek güne başlıyoruz. Ancak yediğiniz bir adet poğaça hiç de masum değil sevgili okur.

Uzman Diyetisyen Esra Çelakıl, kahvaltıda her gün poğaça tüketenlere ciddi açıklamalarda bulunuyor. Siz de kahvaltıyı bu şekilde geçiştirenlerdenseniz bahsedeceğimiz sorunları bir an önce öğrenmelisiniz!

Uzman Diyetisyen Esra Çelakıl, “Eğer 2 ay boyunca her sabah poğaça yerseniz tam 2 buçuk kilo yağ kütlesini vücudunuza eklemiş olacaksınız. Bir poğaçanın vücudumuzun yakması için tempolu 7 bin 500 adım atmamız gerekiyor” dedi.

Bir tane poğaça için 7 bin 500 adım atmak gerekiyor

Bir adet poğaçanın 450 kalori olduğunu altını çizen Çelakıl, “Her gün işe gidiyoruz ve her sabah işe giderken ne yazık ki, kendimize vakit ayırmayarak bir pastaneden poğaça alıp işe gidebiliyoruz. Ve bu bize çok pratik gelebiliyor. Bir adet poğaça 450 kalori içermekte. Oysa biz evimizden işe giderken yanımızda 5 zeytin, bir yumurta, küçük bir dilim peynir, domates, salatalık, bir dilim esmer ekmek götürdüğümüzde aslında poğaçayla aynı kaloriyi alabilme şansımız var.

Aynı zamanda bedenimize zarar vermemiş oluruz. Bir poğaça yediğimizde çok hareket etmek zorundayız. Alınan kalitesiz besin örüntüsü bedenimize oldukça zarar verecek. Vücudumuzun bir tane poğaçayı yakması için tempolu 7 bin 500 adım atmamız gerekiyor” dedi.

Sabah işe, okula gidenler için hızlı ve pratik şekilde hazırlanan kahvaltılıklar

Mandalinalı yulaflı kahvaltı

İhtiyacınız olan malzemeler;

1/4 su bardağı kuru meyveli yulaf

1/3 su bardağı süt

1/4 su bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı marmelat/ reçel

1 çay kaşığı bal

1/4 su bardağı mandalina dilimi
Mandalina hariç tüm malzemeleri geceden kavanozda karıştırıp sabaha kadar bekletin ve uyanınca mandalinaları ekleyin. 3 gün boyunca dolapta bekletebilirsiniz. Soğuk yiyin.

Kakaolu, muzlu, yulaflı kahvaltı

İhtiyacınız olan malzemeler;

1/4 su bardağı yulaf

1/3 su bardağı süt

1/4 su bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı kakao

1 çay kaşığı bal

1/4 su bardağı dilimlenmiş muz
Geceden kavanoza yulaf, süt, yoğurt, kakao ve balı ekleyip iyice karıştırın. Ardından açıp muzları ekleyin ve buzdolabına atın. 2 gece boyunca buzdolabında bekletirseniz tadı çok daha güzel olacaktır. Kesinlikle soğuk soğuk tüketin.

İlginizi Çekebilir

Yenidoğan bebek vurgununda: 500 milyon liralık zarar var 14 kişi tutuklandı

SGK'yı yaklaşık 500 milyon lira zarara uğratan dolandırıcılık şebekesi, içerisinde 14 doktorun bulunduğu 300 kişilik bir grupla faaliyet gösteriyordu. Operasyon sonucunda tutuklananlar arasında doktorlar, hemşireler ve sağlık çalışanları bulunuyor.

Magnum dondurmalara toplatma kararı. 'Yemeyin' uyarısı yapıldı

Magnum dondurmaların çubukları, plastik ve metal içerebileceği endişesiyle İngiltere'de toplatılma kararı aldı.

Otizmde farkındalıkta daha fazlasına ihtiyaç var

Otizmle ilgili bilimsel çalışma ve araştırmalar yapan Otizm Formatörü ve Özel Eğitim Uzmanı Ali ATLI; 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından bir dizi açıklamada bulundu.

Hasan Kara sevenlerini Korkuttu

Esenyurt’un tanınmış siması iş insanı aynı zamana siyasetçisi Hasan Kara, kalp krizi geçirdi.

Esencan Hastanesi “Meme Kanseri Farkındalık Semineri” düzenlendi

Beylikdüzü Belediyesi ve Esencan Hastanesi tarafından Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri çerçevesinde kadınlara yönelik seminer düzenlendi. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerde uzman doktorlar meme kanserini önleyici tedbirler ve meme kanserinde erken tanı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İlaç Geliştirme ve Tedavi Yöntemleri: Küresel Bir Bakış

Tarihsel olarak, insanlar sağlık sorunlarına çözüm ararken yüzlerce farklı tedavi yöntemi geliştirmişlerdir. Bu yöntemlerden biri de ilaç tedavisidir. Eczacılar ve doktorlar tarafından geliştirilen ilaç karışımları, büyük çeşitlilik göstermekte ve hastalıklara karşı etkileri de farklılık göstermektedir. Her bireyin benzersiz biyolojik yapısı nedeniyle farklı ilaçlara farklı tepkiler verdiği bir gerçektir. Ancak, her birey için özelleştirilmiş ilaç üretimi mümkün olmadığından, sabit ilaçlar tedavi süreçlerinde önemli bir role sahiptir.

TÜM HABERLER