© Esenyurt Haberleri

Kabızlığa ne iyi gelir?

Kabızlık yaşam kalitesini olumsuz etkileyen önemli sorunlardan biridir. Kabızlıktan kurtulabilmek için lif yönünden zengin gıdalar tüketerek sorununuzla vedalaşabilir siniz. İşte, kabızlığı geçiren sebze ve meyveler!

Kabızlık yaşam kalitesini olumsuz etkileyen önemli sorunlardan biridir. Kabızlıktan kurtulabilmek için lif yönünden zengin gıdalar tüketerek sorununuzla vedalaşabilirsiniz. İşte, kabızlığı geçiren sebze ve meyveler!

Doğru beslenme alışkanlığı kabızlık sorunuyla baş etme konusunda son derece önemlidir. Lif yönünden zengin olan gıdalar sindirim sistemini düzenler ve bu sancılı süreçle vedalaşmanıza yardımcı olur.

İşte, kabızlığı geçiren sebze ve meyveler!

Kuru erik

Her gün 2-3 adet kuru erik tüketerek kabızlıktan kurtulabilirsiniz.

Elma

Elma lif yönünden son derece zengindir. Günde bir adet elma tüketerek sindirim sisteminizi rahatlatmış olursunuz.

Kivi

Bir adet kivi 2.3 gram lif içerir. Bu nedenle kabızlık sorunundan kurtulmak için günde 1 adet kivi yiyebilirsiniz.

İncir

İncir lif yönünden zengin meyvelerdendir. Ancak incir abartılı şekilde tüketildiğinde ishale yol açar. Ayrıca incir iyi bir idrar söktürücüdür. Bu nedenle ölçü son derece önemli.

Ispanak

Ispanak güçlü bir bağışıklık sistemi için son derece önemlidir. Düzenli ve ölçülü tüketiminde ıspanak kabızlık sorununu ortadan kaldırır.

Tatlı patates

Son yıllarda ülkemizde de yetiştirilmeye başlanan tatlı patates iyi bir lif kaynağıdır. Kabızlık sorunu yaşadığınızda gönül rahatlığıyla tatlı patates tüketebilirsiniz.

Keten tohumu

Keten tohumu yüzyıllardır doğal müsil olarak kullanılır. 1 yemek kaşığı keten tohumu günlük lif ihtiyacının yüzde 11'ini karşılar. Ancak gebelerin ve emziren kadınların keten tohumu tüketmesini önermiyor.

Kefir

Kafkaslarda yüzlerce yıldır tüketilen kefir sağlık için son derece önemli probiyotik kaynaklarındandır. Her gün bir bardak kefir içerek kabızlık sorununuzdan kurtulabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Yenidoğan bebek vurgununda: 500 milyon liralık zarar var 14 kişi tutuklandı

SGK'yı yaklaşık 500 milyon lira zarara uğratan dolandırıcılık şebekesi, içerisinde 14 doktorun bulunduğu 300 kişilik bir grupla faaliyet gösteriyordu. Operasyon sonucunda tutuklananlar arasında doktorlar, hemşireler ve sağlık çalışanları bulunuyor.

Magnum dondurmalara toplatma kararı. 'Yemeyin' uyarısı yapıldı

Magnum dondurmaların çubukları, plastik ve metal içerebileceği endişesiyle İngiltere'de toplatılma kararı aldı.

Otizmde farkındalıkta daha fazlasına ihtiyaç var

Otizmle ilgili bilimsel çalışma ve araştırmalar yapan Otizm Formatörü ve Özel Eğitim Uzmanı Ali ATLI; 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından bir dizi açıklamada bulundu.

Hasan Kara sevenlerini Korkuttu

Esenyurt’un tanınmış siması iş insanı aynı zamana siyasetçisi Hasan Kara, kalp krizi geçirdi.

Esencan Hastanesi “Meme Kanseri Farkındalık Semineri” düzenlendi

Beylikdüzü Belediyesi ve Esencan Hastanesi tarafından Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri çerçevesinde kadınlara yönelik seminer düzenlendi. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerde uzman doktorlar meme kanserini önleyici tedbirler ve meme kanserinde erken tanı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İlaç Geliştirme ve Tedavi Yöntemleri: Küresel Bir Bakış

Tarihsel olarak, insanlar sağlık sorunlarına çözüm ararken yüzlerce farklı tedavi yöntemi geliştirmişlerdir. Bu yöntemlerden biri de ilaç tedavisidir. Eczacılar ve doktorlar tarafından geliştirilen ilaç karışımları, büyük çeşitlilik göstermekte ve hastalıklara karşı etkileri de farklılık göstermektedir. Her bireyin benzersiz biyolojik yapısı nedeniyle farklı ilaçlara farklı tepkiler verdiği bir gerçektir. Ancak, her birey için özelleştirilmiş ilaç üretimi mümkün olmadığından, sabit ilaçlar tedavi süreçlerinde önemli bir role sahiptir.

TÜM HABERLER