© Esenyurt Haberleri

Bakan Fahrettin Koca duyurdu: Aşılamada 4 yeni gruba geçiliyor

Aşı programında meslek gruplarının tanımlanmasına devam ediliyor. Bakan Koca, yarından itibaren gıda üretim ve dağıtım sektörü ile kafe, lokanta ve restoran çalışanlarının yanı sıra berber ve kuaförlerin aşılanacağını duyurdu. Koca, "Yaş kısıtlaması olmadan tüm avukatlar aşı programına dahil oluyor" dedi.

Corona virüsü salgınına karşı aşılama programında meslek gruplarının tanımlanmasına devam ediliyor.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Yarından itibaren gıda üretim ve dağıtım sektörü ile kafe, lokanta ve restoran çalışanları da programa dahil ediliyor” dedi.

Bakan Koca, paylaşımında “Bu güce güvenin” mesajına da yer verdi.

BERBER VE KUAFÖRLER İÇİN AŞI KARARI

Bakan Koca, aşı programı kapsamında berber ve kuaförlerin de aşılanmaya başlanacağını ifade etti. Koca, “Randevularınızı yarından itibaren alabilirsiniz. Bu güce güvenin” dedi.

AVUKATLAR DA PROGRAMA DAHİL OLUYOR

Sağlık Bakanı Koca, yaş kısıtlaması olmadan tüm avukatların aşı programına dahil olduğunu belirtti.

Koca, “Yarından itibaren tüm avukatlarımız aşı olabilirler. Bu güce güvenin” dedi.

PAZARTESİ GÜNÜ 40 YAŞ VE ÜSTÜ PROGRAMA DAHİL EDİLİYOR

Bakan Koca, dün Bilim Kurulu toplantısının ardından aşı konusunda açıklamalarda bulunmuştu. Koca, şunları söylemişti:

* Sırası gelen vatandaşlarımızın gecikmeden aşılarını olmalıdır. Bu, toplumsal bağışıklığı en kısa sürede kazanmamız için ilk şart.

* İster yaş ister meslek grubu sebebiyle sıranız gelmiş olsun, lütfen zaman kaybetmeden aşınızı olun.

* Gelecek pazartesi günü 40 yaş üzeri tüm vatandaşlarımız da aşı programına dahil edilmiş olacak.

CORONA VİRÜSÜNDE SON DURUM

Sağlık Bakanlığı, corona virüsü salgını nedeniyle yaşanan yeni can kaybını, vaka ve hasta sayısını açıkladı.

Bugün, semptom gösteren 563 hastayla birlikte 6 bin 408 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5 milyon 313 bin 98'e çıktı. Can kaybı da 96 artarak 48 bin 524'e yükseldi.

TÜRKİYE AŞI TABLOSU

Sağlık Bakanlığı'nın COVID-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu'nda yer alan bilgilere göre, saat 20:45 itibariyle toplam 32 milyon 232 bin 49 aşı yapıldı.

Platformda yer alan bilgilere göre, birinci doz uygulanan kişi sayısı 18 milyon 743 bin 299, ikinci doz uygulanan kişi sayısı da 13 milyon 488 bin 750 oldu.

İlginizi Çekebilir

Yenidoğan bebek vurgununda: 500 milyon liralık zarar var 14 kişi tutuklandı

SGK'yı yaklaşık 500 milyon lira zarara uğratan dolandırıcılık şebekesi, içerisinde 14 doktorun bulunduğu 300 kişilik bir grupla faaliyet gösteriyordu. Operasyon sonucunda tutuklananlar arasında doktorlar, hemşireler ve sağlık çalışanları bulunuyor.

Magnum dondurmalara toplatma kararı. 'Yemeyin' uyarısı yapıldı

Magnum dondurmaların çubukları, plastik ve metal içerebileceği endişesiyle İngiltere'de toplatılma kararı aldı.

Otizmde farkındalıkta daha fazlasına ihtiyaç var

Otizmle ilgili bilimsel çalışma ve araştırmalar yapan Otizm Formatörü ve Özel Eğitim Uzmanı Ali ATLI; 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından bir dizi açıklamada bulundu.

Hasan Kara sevenlerini Korkuttu

Esenyurt’un tanınmış siması iş insanı aynı zamana siyasetçisi Hasan Kara, kalp krizi geçirdi.

Esencan Hastanesi “Meme Kanseri Farkındalık Semineri” düzenlendi

Beylikdüzü Belediyesi ve Esencan Hastanesi tarafından Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri çerçevesinde kadınlara yönelik seminer düzenlendi. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerde uzman doktorlar meme kanserini önleyici tedbirler ve meme kanserinde erken tanı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İlaç Geliştirme ve Tedavi Yöntemleri: Küresel Bir Bakış

Tarihsel olarak, insanlar sağlık sorunlarına çözüm ararken yüzlerce farklı tedavi yöntemi geliştirmişlerdir. Bu yöntemlerden biri de ilaç tedavisidir. Eczacılar ve doktorlar tarafından geliştirilen ilaç karışımları, büyük çeşitlilik göstermekte ve hastalıklara karşı etkileri de farklılık göstermektedir. Her bireyin benzersiz biyolojik yapısı nedeniyle farklı ilaçlara farklı tepkiler verdiği bir gerçektir. Ancak, her birey için özelleştirilmiş ilaç üretimi mümkün olmadığından, sabit ilaçlar tedavi süreçlerinde önemli bir role sahiptir.

TÜM HABERLER