© Esenyurt Haberleri

Esenyurt’ta Cami avlusunda 65 yaş üstüne Kovid-19 aşısı yapıldı

Esenyurt Serhat Tirit Camii avlusun da 65 yaş üstü vatandaşların Kovid-19 aşısı olması için Cuma namazı çıkışı yaşlılar, kimlik kontrolünden sonra aşılandı. Mobil uygulamayla, aşı yaptırma yaşı gelip de hastaneye gidemeyenlere ulaşılması hedefleniyor.

Çeşitli nedenlerden dolayı aşı yaptırmak için hastanelere gidemeyen 65 yaş üstü vatandaşlar için Esenyurt Kaymakamlığı ve İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Serhat Tirit Camii’nin avlusuna Kovid-19 aşı uygulama noktası kuruldu.

Cuma namazından çıkan yaşlılar, kimlik bilgilerini vererek tek tek aşılandı. Ayrıca, aşı korkusu olan kişilere de yetkililer tarafından bilgilendirme yapıldı. Uygulamayla daha çok insana ulaşılması amaçlanıyor. 65 yaş üstü vatandaşlar uygulamadan memnun olduklarını söyleyerek, aşı sırasına girdi.

Esenyurt Kaymakamı Dr. Vural Karagül, ve  İlçe Sağlık Müdürü Dr. Oktay Dokuz’da 65 yaş üstü vatandaşlara Kovid-19 aşısının yapıldığı uygulama noktasındaydı.

İstanbul’un bütün ilçelerinde yayılması hedeflenen mobil aşı uygulamasına yönelik Esenyurt Kaymakamı Dr. Vural Karagül, “İl Sağlık Müdürlüğü, aşıları artık mobil uygulama noktalarında yapıyor. Diğer ilçelerde de aynı uygulama olacak. Cami avlularına kurulan çadırlarla aşı olmayan yaşlılarımıza ulaşmak amaçlanıyor. TC kimlik numaraları alınıp, sistemden daha önce aşı olup olmadığına bakılıyor, ikinci aşılarının zamanı gelen de aşı olabiliyor” diye konuştu.

“VAKTİ GELDİĞİNDE HERKESİN AŞISINI YAPTIRMASI LAZIM”

Dr. Karagül, “Bu büyük bir hizmettir, pandemide aşılanma en önemli silahtır. Toplumda aşıya karşı bir önyargı oluştu,  Koronavirüse yakalanmadan aşı olmak önemli. Vakti geldiğinde herkesin aşısını yaptırması lazım. Virüsü kaparsa eşine, çocuğuna geçirecek. Maske, mesafe ve hijyen kurallarını da unutmayalım. Türkiye olarak aşılamada ilk 5’teyiz ve ücretsiz yapıyoruz bu da çok önemlidir. Doktor ve hemşire arkadaşlarımız, yaşlılarımız aşı olmadan neden olduğu, neler olabileceğine yönelik bilgilendirme yapıyor” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Yenidoğan bebek vurgununda: 500 milyon liralık zarar var 14 kişi tutuklandı

SGK'yı yaklaşık 500 milyon lira zarara uğratan dolandırıcılık şebekesi, içerisinde 14 doktorun bulunduğu 300 kişilik bir grupla faaliyet gösteriyordu. Operasyon sonucunda tutuklananlar arasında doktorlar, hemşireler ve sağlık çalışanları bulunuyor.

Magnum dondurmalara toplatma kararı. 'Yemeyin' uyarısı yapıldı

Magnum dondurmaların çubukları, plastik ve metal içerebileceği endişesiyle İngiltere'de toplatılma kararı aldı.

Otizmde farkındalıkta daha fazlasına ihtiyaç var

Otizmle ilgili bilimsel çalışma ve araştırmalar yapan Otizm Formatörü ve Özel Eğitim Uzmanı Ali ATLI; 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından bir dizi açıklamada bulundu.

Hasan Kara sevenlerini Korkuttu

Esenyurt’un tanınmış siması iş insanı aynı zamana siyasetçisi Hasan Kara, kalp krizi geçirdi.

Esencan Hastanesi “Meme Kanseri Farkındalık Semineri” düzenlendi

Beylikdüzü Belediyesi ve Esencan Hastanesi tarafından Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri çerçevesinde kadınlara yönelik seminer düzenlendi. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerde uzman doktorlar meme kanserini önleyici tedbirler ve meme kanserinde erken tanı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İlaç Geliştirme ve Tedavi Yöntemleri: Küresel Bir Bakış

Tarihsel olarak, insanlar sağlık sorunlarına çözüm ararken yüzlerce farklı tedavi yöntemi geliştirmişlerdir. Bu yöntemlerden biri de ilaç tedavisidir. Eczacılar ve doktorlar tarafından geliştirilen ilaç karışımları, büyük çeşitlilik göstermekte ve hastalıklara karşı etkileri de farklılık göstermektedir. Her bireyin benzersiz biyolojik yapısı nedeniyle farklı ilaçlara farklı tepkiler verdiği bir gerçektir. Ancak, her birey için özelleştirilmiş ilaç üretimi mümkün olmadığından, sabit ilaçlar tedavi süreçlerinde önemli bir role sahiptir.

TÜM HABERLER