© Esenyurt Haberleri

İstanbul için sevindiren haber

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan önlemler sonuç vermeye başladı. İstanbul’da yoğun bakım doluluk oranlarında düşüş yaşandı.

Pandeminin başından beri en yoğun mücadele veren illerin başını çeken İstanbul, sağlık politikalarının iyi sonuçlarını da en fazla hisseden şehir oldu. İstanbul’daki bir çok hastanenin yoğun bakım servislerinin doluluk oranında düşüşler yaşanırken, Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi Anestezi Reanimasyon Kliniği Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Namigar Turgut, hastanelerinde koronavirüs kaynaklı sadece 6 yoğun bakım hastasının kaldığını açıkladı.

Hastanedeki sağlık çalışanları aylar sonra normal hastaların yoğun bakım servisinde daha çok rol almaya başladı. Hastane, koronavirüs ve normal yoğun bakım hastalarının farklı katlarda tedavisine devam ediyor. Alışılagelmiş yoğun bakım ünitelerinden farklı olarak hastalar, cam kapıları olan tekli odalarda tedavi oluyor.

'HASTA SAYIMIZ AZALDI YÜKÜMÜZ HALA AYNI'

Anestezi Reanimasyon Kliniği Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Namigar Turgut, hastanenin açıldığı günden beri pandemi ile büyük oranda mücadele verdiğini anlattı. Alınan önlemlerin pozitif geri dönüşlerin olduğunu vurgulayan Turgut, "Şu an yoğun bakım ünitesinde yatmakta olan 6 koronavirüs hastamız var, onların da tedavileri devam ediyor. Salgında vaka sayısının düşmesiyle yoğun bakımda yatan koronavirüs hasta sayımız azaldı ama yükümüz hala aynı. Çünkü normal hastalarımızın yoğun bakımlarda tedavisine başlandı. Koronavirüse yakalanan hastalarda hastalığın seyri nasıl gelişeceği hakkında bilimsel bir veri yok. Bizim çok yaşlı hastalarımız da tedavi olarak bu hastalığı yendi ama çok genç hastalarımızı da kaybettik. O yüzden maske, temizlik ve mesafe; bu hastalıktan en büyük korunma yöntemi" dedi.

İlginizi Çekebilir

Yenidoğan bebek vurgununda: 500 milyon liralık zarar var 14 kişi tutuklandı

SGK'yı yaklaşık 500 milyon lira zarara uğratan dolandırıcılık şebekesi, içerisinde 14 doktorun bulunduğu 300 kişilik bir grupla faaliyet gösteriyordu. Operasyon sonucunda tutuklananlar arasında doktorlar, hemşireler ve sağlık çalışanları bulunuyor.

Magnum dondurmalara toplatma kararı. 'Yemeyin' uyarısı yapıldı

Magnum dondurmaların çubukları, plastik ve metal içerebileceği endişesiyle İngiltere'de toplatılma kararı aldı.

Otizmde farkındalıkta daha fazlasına ihtiyaç var

Otizmle ilgili bilimsel çalışma ve araştırmalar yapan Otizm Formatörü ve Özel Eğitim Uzmanı Ali ATLI; 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından bir dizi açıklamada bulundu.

Hasan Kara sevenlerini Korkuttu

Esenyurt’un tanınmış siması iş insanı aynı zamana siyasetçisi Hasan Kara, kalp krizi geçirdi.

Esencan Hastanesi “Meme Kanseri Farkındalık Semineri” düzenlendi

Beylikdüzü Belediyesi ve Esencan Hastanesi tarafından Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri çerçevesinde kadınlara yönelik seminer düzenlendi. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerde uzman doktorlar meme kanserini önleyici tedbirler ve meme kanserinde erken tanı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İlaç Geliştirme ve Tedavi Yöntemleri: Küresel Bir Bakış

Tarihsel olarak, insanlar sağlık sorunlarına çözüm ararken yüzlerce farklı tedavi yöntemi geliştirmişlerdir. Bu yöntemlerden biri de ilaç tedavisidir. Eczacılar ve doktorlar tarafından geliştirilen ilaç karışımları, büyük çeşitlilik göstermekte ve hastalıklara karşı etkileri de farklılık göstermektedir. Her bireyin benzersiz biyolojik yapısı nedeniyle farklı ilaçlara farklı tepkiler verdiği bir gerçektir. Ancak, her birey için özelleştirilmiş ilaç üretimi mümkün olmadığından, sabit ilaçlar tedavi süreçlerinde önemli bir role sahiptir.

TÜM HABERLER