© Esenyurt Haberleri

İstanbul'da Koronavirüste başı o ilçe çekiyor

Türkiye'de koronavirüs vakalarında ciddi bir artış yaşanırken HES uygulamasındaki renk skalası, özel bir algoritmayla birleştirilerek sayısal verilere döküldü ve İstanbul'un bölge bölge Kovid-19 röntgeni çekildi. En az vaka artışına sahip ilçeler arasında Adalar'ın da yer aldığı ancak son bir haftada yüzde 211'lik bir artışın yaşandığı ve durumun hiç iyiye gitmediği belirtildi.

Türkiye'de koronavirüs vakalarında yaşanan artış endişeye yaratmaya başladı. Son açıklanan tabloda 276 kişi hayatını kaybetti, 54 bin 740 yeni vaka tespit edildi.

Bu durumun başlıca nedeni olarak mutant koronavirüs gösterilirken uzmanlar yeni önlemlerin alınması gerektiğini belirtti. Bunlar başında seyahat kısıtlaması ve tam kapanma geliyor.

27 Mart-2 Nisan arasında yayınlanan haritada İstanbul'da vaka 100 binde 591,45 oldu. Milliyet'ten Mert İnan'ın haberine göre İstanbul Aile Hekimleri Derneği, HES uygulamasındaki renk skalasını özel algoritmayla sayısal veriye dökerek İstanbul'un bölge bölge Kovid-19 röntgenini çekti.

İstanbul Aile Hekimleri Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Tamur, 10 Mart- 4 Nisan arasında Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Bahçelievler, Bayrampaşa, Kağıthane, Güngören, Üsküdar, Kadıköy, Ümraniye, Küçükçekmece, Kartal, Zeytinburnu, Esenyurt, Maltepe, Sancaktepe'nin en çok vaka artışı olan ilçeler olduğunu belirtti.

YÜZDE 211'LİK ARTIŞ

En az vaka artışına sahip ilçeler arasında Adalar'ın da yer aldığı ancak son bir haftada yüzde 211'lik bir artışın yaşandığı ve durumun hiç iyiye gitmediği belirtildi.

Vaka artış ortalaması en yüksek ilçeler ise şunlar:

Adalar: % 211.5

Silivri: % 115.4

Arnavutköy: % 77.5

Beykoz: % 68.2

Sultanbeyli: % 59.3

Beşiktaş: % 50

Tuzla: % 51.3

İlginizi Çekebilir

Yenidoğan bebek vurgununda: 500 milyon liralık zarar var 14 kişi tutuklandı

SGK'yı yaklaşık 500 milyon lira zarara uğratan dolandırıcılık şebekesi, içerisinde 14 doktorun bulunduğu 300 kişilik bir grupla faaliyet gösteriyordu. Operasyon sonucunda tutuklananlar arasında doktorlar, hemşireler ve sağlık çalışanları bulunuyor.

Magnum dondurmalara toplatma kararı. 'Yemeyin' uyarısı yapıldı

Magnum dondurmaların çubukları, plastik ve metal içerebileceği endişesiyle İngiltere'de toplatılma kararı aldı.

Otizmde farkındalıkta daha fazlasına ihtiyaç var

Otizmle ilgili bilimsel çalışma ve araştırmalar yapan Otizm Formatörü ve Özel Eğitim Uzmanı Ali ATLI; 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından bir dizi açıklamada bulundu.

Hasan Kara sevenlerini Korkuttu

Esenyurt’un tanınmış siması iş insanı aynı zamana siyasetçisi Hasan Kara, kalp krizi geçirdi.

Esencan Hastanesi “Meme Kanseri Farkındalık Semineri” düzenlendi

Beylikdüzü Belediyesi ve Esencan Hastanesi tarafından Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri çerçevesinde kadınlara yönelik seminer düzenlendi. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerde uzman doktorlar meme kanserini önleyici tedbirler ve meme kanserinde erken tanı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İlaç Geliştirme ve Tedavi Yöntemleri: Küresel Bir Bakış

Tarihsel olarak, insanlar sağlık sorunlarına çözüm ararken yüzlerce farklı tedavi yöntemi geliştirmişlerdir. Bu yöntemlerden biri de ilaç tedavisidir. Eczacılar ve doktorlar tarafından geliştirilen ilaç karışımları, büyük çeşitlilik göstermekte ve hastalıklara karşı etkileri de farklılık göstermektedir. Her bireyin benzersiz biyolojik yapısı nedeniyle farklı ilaçlara farklı tepkiler verdiği bir gerçektir. Ancak, her birey için özelleştirilmiş ilaç üretimi mümkün olmadığından, sabit ilaçlar tedavi süreçlerinde önemli bir role sahiptir.

TÜM HABERLER