esss

2. Kardeş Kültürler Festivali coşkulu bir kortej yürüyüşüyle başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2. Kardeş Kültürler Festivali coşkulu bir kortej yürüyüşüyle başladı
Esenyurt Belediyesi’nin, il dernekleriyle birlikte düzenlediği 2. Kardeş Kültürler Festivali coşkulu bir kortej yürüyüşüyle başladı. Esenyurt’ta ikincisi düzenlenen festivalin ilk gününde sergilenen halk oyunları gösterisi ve kardeşlik halaylarının ardından sanatçı Sevcan Orhan sahne alarak Esenyurtlulara coşkulu anlar yaşattı.

Esenyurt’ta ikincisi düzenlenen Kardeş Kültürler Festivali yüzlerce kişinin katıldığı coşkulu bir kortej yürüyüşüyle başladı. Esenyurt Belediyesi’nin il dernekleriyle birlikte düzenlediği etkinliğe katılan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Yeni Belediye Meydanı’nda toplanan vatandaşlarla birlikte yürüyüş öncesi yöresel oyunlar oynadı, kardeşlik halayları çekti. Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan yürüyüşün ardından Başkan Bozkurt, kurulan yöresel stantları gezdi. Festivale Bozkurt’un yanı sıra Esenyurt İlçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Kent Konseyi Başkanı Mehmet Hanifi Kaya, Esenyurt İl Dernekler Birliği Başkanı Orhan Onur, meclis üyeleri, muhtarlar, dernek ve STK temsilcileri katıldı. Halk oyunları gösterileri ile başlayan etkinliklerin ardından sahne alan sanatçı Sevcan Orhan, Esenyurtlulara unutulmaz bir akşam yaşattı.

“Esenyurt festivallerle anılacak”

Esenyurt’un artık festivallerle anılacağını vurgulayan Başkan Bozkurt, “Esenyurt Türkiye’nin en kalabalık ilçesi. Aynı zamanda Türkiye’nin GSMH’sının yüzde 6’sını üreten en büyük sanayi bölgesi. Türkiye’nin her bir rengini taşıyan, her bir coğrafyasını içinde barındıran bir ilçe. Dünyaya misafirlik yapan bir ilçe. Dolayısıyla yüreği zengin, şefkatli, insan seven insanlarla dolu bir şehir. Bence Türkiye’nin en güzel şehri. Bizler yaşadığımız birçok soruna, kamuoyundaki yanlış algıya rağmen kavga etmeden önemli bir birliktelik sağlıyoruz. Artık bundan sonra Esenyurt festivallerle anılacak. Yaşamı birlikte güzelleştireceğiz. Dünyayı güzellik kurtaracak,” dedi. Filistin’de yaşanan savaşa ilişkin de açıklama yapan Başkan Bozkurt şunları ekledi: “Maalesef bugünlerde Filistin’de kötü bir savaş sergileniyor. Vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Bizi birlik ve beraberlik kurtaracak. Ne kadar çok el ele olursak, birbirimize ne kadar çok destek olursak o kadar güvende oluruz.”

“Birlik ve beraberliğimiz daim olsun”

Esenyurt’un örnek kardeşliğinin Anadolu coğrafyasının her yeri için örnek olması gerektiğini belirten İlçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, “Burada sizlerle beraber olmak, Anadolu’nun her köşesinden gelen illerin stantlarını gezmek gerçekten beni çok mutlu etti. Hayalimizdeki Esenyurt’ta bu kardeşliği ve bu beraberliği görmek istiyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında bu birlik ve beraberliğin daim olmasını temenni ediyorum. Bu kardeşliğimiz ölene kadar devam edecek. Filistin’de de barış temenni ediyoruz. Ölen kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu festival çok önceden planlandığı, bundan kimsenin de yanlış bir şey çıkarmamasını diliyorum. Bu festivalin yapılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Tüm bölgelerimizi birleştiriyoruz”

Esenyurt’un artık pozitif olaylarla anılacağını söyleyen Esenyurt İl Dernekler Birliği Başkanı Orhan Onur, “Esenyurt’ta 45 il derneği ve belediyemizle bu etkinliği yapıyoruz. Biz burada bütün bölgelerimizi birleştiriyoruz. Bu fırsatı bizlere sunan Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Unutulmaya yüz tutmuş meslekler tanıtılıyor

Festivalde çini ve seramik, sepet örme, lüle taşı, kilim dokuma, feretiko bezi dokuma, bıçak ve boynuz tarak yapımı, geleneksel Türk işlemeleri, sıcak cam yapımı ve bakırcılık gibi unutulmaya yüz tutmuş onlarca el emeği ürünün yapımının gösterileceği alanlar kuruldu. Yöresel kültürlerin tanıtıldığı festival alanına her ilin görselleriyle süslenen stantlar kurularak her gün birkaç ilin tanıtımı da yapılıyor.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt'ta taciz şüphelisine dayakÖnceki Haber

Esenyurt'ta taciz şüphelisine dayak

Temassız kart kullanıcılarına ders niteliğinde olaySonraki Haber

Temassız kart kullanıcılarına ders nitel...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!