esss

Başkan Alatepe; 'Gönül belediyeciliği yapıyorum'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Alatepe; 'Gönül belediyeciliği yapıyorum'
Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, 1 yıllık görev süresini ve yaklaşan yerel seçimleri gazetemize verdiği özel röportaj ile değerlendirdi.

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, 1 yıllık görev süresini ve yaklaşan yerel seçimleri gazetemize verdiği özel röportaj ile değerlendirdi;" İnsanlar bizim samimi olduğumuza inandı. 1 yılın bana kattığı en önemli şey bu. Cumhurbaşkanımız, 'gönül belediyeciliği' dedi ya, ben zaten göreve geldiğim ilk günden itibaren bunu yapıyorum." Belediye başkanlığı görevine geldiği tarihten bu yana Esenyurt için yoğun bir mesai içinde olduğunu söyleyen Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe ile yaklaşık 1 yıldır süren başkanlık serüvenini ve 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimleri konuştuk. 



Kent Haber: ‘’Esenyurt’ta bir yıla yakındır görev yapmaktasınız. Bu bir yılı kısaca değerlendirebilir misiniz? Bu bir yıl sizin için nasıl geçti?’’

‘’Esenyurtluyu daha iyi tanıdım’’
Geçtiğimiz 1 yılın çok olumlu geçtiğini ve bana çok şey kattığı kanaatindeyim. Yapılan son anketler, çok olumlu sonuçlar verdi. 480 bin insana elimizin ulaştığını gördük. Muhtemelen bu 480 bin kişiden 475 bini ile ilk defa görüştüm. Yani 475 bin yeni tanıdığım oldu. Bu anket Eylül ayının sonunda yapıldı. Ekim ve Kasım ayında 550 bin gibi bir rakama ulaştığımızı düşünüyorum. Bu süre içinde Esenyurtluyu daha iyi tanıdım. Esenyurtlu da beni daha iyi tanıdı. Tecrübeme tecrübe kattığı kanaatindeyim. Babamın bir sözü vardır; 'Bir koltuğa bir şey katmıyor olabilirsiniz, şerefini korumanız bile yeterli olabilir' diye. Şu anda ben oturduğum koltuğun şerefli bir koltuk olduğuna bunun da şerefinin korunması gerektiğine inanarak ona göre çalışıyorum. Kimseyi incitmeden ama gerekirse hak babamdan yana değilse babamı bile ezerek, devletin milletin hakkı neyse onu verme yolunda yürüyorum.

Kapısını açamadığım müdürlerimiz oldu
Ben 2 dönemdir meclis üyesiydim. Bu meclis üyeliği dönemlerimde kapısını açamadığım müdürlerimiz oldu. Birçok kez kapılarda ben meclis üyesi olarak bekletilmişken halkın ne kadar beklediğini tahmin edebiliyordum. Bundan dolayı da belediyede ilk icraatımızı bütün kapıları sökmekle başlattık. Aslında ben ilk geldiğim gün kapıları söktürdüğüm için başkan olmuştum. Yoksa Esenyurt’a başkan olmak çok zor. Bütün personeli topladım dedikodu istemediğimi söyledim. Kendi çapımda dedikoduyu bitirdim. Dedikodunun önünü kesmem beni ikinci sefer başkan yaptı. Herkese eşit davranıyorum. Herkesin hakkını eşit veriyorum. Cinsiyet, ırk, inanç ayrımı, mezhep ayrımı yapmıyorum. 9 yıldır yanımdaki şoförüm Kürt’tür. 8 yıllık sekreterim de Alevi’dir. Halk bunu da gördü.
 

‘’Kimseye rant sağlamadık’’
Seyyar satıcıyı özellikle seyyar adı altında bir takım yasal olmayan satışların önüne de geçmek için hızlıca kaldırdık. İmardan problemi olanların işlerini eşit çözdük. Kimseye rant sağlamadık. Bu konular da beni başkan yaptı burada. Baktığınızda 4 defa anket yaptırdım. % 28 - 36 - 54 - 72 bilinirliğimiz bu oranlarda arttı. Hiçbir belediye başkanının bilinirliği bu kadar kısa sürede artmamıştır. Esenyurt’ta 10 ayda kimsenin ismi bu kadar kısa sürede bilinmez diye düşünüyorum. 600 kişilik ankette 240 kişi Ali Murat Alatepe demiş, CHP’nin adayı 50 küsür kişi, diğer partililere verilen oylar da 16 - 14 – 12 gibi devam ediyor. Halk arasında bilinirliğimiz de iyi.

‘’Belediye başkanı olmak için kapıları sökmedim’’
Her şeye rağmen ödeme dengemizde de iyi bir pozisyondayız. Yangına körükle gitmeyelim mantığıyla kredi kullanmadık. Büyük ihale yapmadım. Şu an en çok önemsediğimiz Esenyurt’ta okul yapımı. 6 tane okulumuz eğitim hayatına başladı. 10 okulumuzun bir tanesini meclisten geçirdik. 9 okulumuzu da valilik üzerinden devletimize gönderdik. Ben bu halk için gerekeni yaparım. Belediye başkanı olmak için kapıları sökmedim. Halkla yönetici arasında kapı olmaması kanaatinde olduğum için kapıları söktüm.

‘’Samimi olmamız bizi başkan yaptı’’
Sosyal dokunuşlara da önem veriyoruz. Sosyal tesisler, engelliler sosyal tesisi, yaşlılarımızla ilgili sosyal tesisler yapıyoruz. Cemevlerimizin 5 tanesi tadilatta. İlk zamanlar Cemevlerine gittiğimizde kimse yanımıza fotoğraf çekilmeye gelmiyordu, en son yaptığımız Hacı Bektaş açılışında yaklaşık 300’e yakın fotoğraf çekildim. Samimi olmamız ve bu çalışmalarımız da bizi başkan yaptı. Bir yıllık zaman içerisinde eksik kalan hiçbir şeyimiz yok sadece krizden dolayı 2 ay ötelediğimiz sosyal tesislerimiz ve birkaç yatırırımız var.

‘’Ben hiç oynamıyorum. Olduğum gibi yaşıyorum‘’
Çok koşturuyorum. 5 saatlik uykuyla yaklaşık 18-20 saat çalışma süresiyle günü bitiriyorum. Her gün sosyal medyadan sorulan sorulara cevap veriyorum. Herkesin sorununu çözmeye çalışıyorum. Sosyal medyada yapılan bir ankette de hizmetlerimizi 6’ya katlamışız. Ben hiç oynamıyorum. Olduğum gibi yaşıyorum. İlkokulda, ortaokulda öğretmenlerim hep yüzü gülüyor bu çocuğun derlerdi. Askerde dediler ki çok yüzü güleç bu Erzurumlu arkadaşın. Sonra ticari hayatta yüzümün gülmesiyle ön plandaydım. Belediye başkanının yüzü güleç adam diyorlar.

‘’Çok iyi bir yazarım’’
Ben buraya geldim diye yüzüm gülmüyor ki. Ben gülüyorum zaten. Somurttuğumda da somurturum o ayrı mesele. 'Çalış derseniz' çok iyi çalışırım. Beni yatmaktan sorumlu yaparsanız dünyanın en güzel yatan adamı olurum. İşi hakkıyla yapmamız lazım. Kendinizi adayarak yapmazsanız işi başarılı olamazsınız. Belediye başkanlığını kendimi adayarak yapıyorum. Bunun sonunda belediye başkanı olmak için yapmıyorum. Çok iyi bir hatip değilim ama çok iyi bir yazarım. ‘Başkansın' dediler. Sonra mikrofonu aldım elime. O günden beri metinsiz konuşuyorum. Bir yıl dolu dolu geçti, herkese eşit davranarak geçti.

Kent Haber: ‘’Bu görev size tebliğ edilince beklentileriniz de bu yönde miydi? Yani başarılı olacağınıza inanıyor muydunuz ’’

‘’Necmi Kadıoğlu bir ekoldür’’
Belediye başkanlığının nasıl yapıldığını biliyorum. Bir de belediye başkanlığını devraldığım insan Necmi Kadıoğlu idi. Necmi Kadıoğlu bir ekoldür. Türkiye’de belediyecilik hususunda 3-4 insandan biridir. Belediyecilik anlamında size çok şey öğretir. El yordamıyla ezberleyerek yaptığı birçok şeyi siz koşturarak yapmak zorundasınız. Ben bunu bisiklete binme olarak tanımlıyorum. Pedal çevirmezseniz bisiklet düşüyor, siz de düşüyorsunuz. Pedalı Esenyurt adına çevirmeniz lazım.

‘’Eleştiri %20 kabulleniş de %80’’ 
Bir yılın bana kattığı en önemli şey insanlar bizim samimi olduğumuza inandı. 'Cumhurbaşkanımız gönül belediyeciliği' dedi ya, ben ilk geldiğim günden beri zaten bunu yapıyorum. Bu anlamda eleştiri %20 kabulleniş de %80. Başka bir şey söyleyeyim size, anketler yaptırıyoruz, anketlerin hiçbirinde bizimki kadar geçişenlik yok. Geçişkenlik şu; soruyorlar hangi partiye oy vereceksiniz, MHP’ ye oy vereceğim diyenlerin %57’si Ali Murat Alatepe’ye oy veririm diyor. İyi Partilerin %36’sı, HDP’lilerin %13,5 Ali Murat Alatepe’ye oy veririm sonucu çıkmasına çok sevindim. Çünkü HDP’nin kitlesel ve sabit bir oyu vardır. Bu oy oranı da değişmez.  CHP’ye oy vereceğim diyen seçmenlerin %11’i de Ali Murat Alatepe’ye oy veririm diyor. Özetle şunu söylemek istiyorum bilinirliliğimiz arttı. Geçen seferlerde ismimi tersten söylüyorlardı 'Murat Ali Alatepe' diye, artık ismimiz de halkın kafasında oturdu.

Kent Haber: ‘Partinizden 16 tane aday adayı olması size ne düşündürdü?’’

‘’Necmi Bey bir ekoldü, ben ise hizmetçiyim’’
Çok sevindirici. Bu partimizin ne kadar çok revaçta olduğunu, iktidara en yakın parti olduğunu gösteriyor. Kimse kazanamayacağı yerden aday olmak için didinmez. Demek ki kazanabilecek bir parti olduğunu görüp irade koyup aday oluyor. Necmi Bey bir ekoldü. Ben ekol değilim. Ben hizmetçiyim. Kim daha iyi hizmet edecekse o gelsin. Ben de ona yardımcı olayım. Meclis üyeliğine en az 70-80 aday adayı olacak. 'Buranın iktidarı biziz, biz devam edeceğiz' düşüncesi de çıkartılabilir bu şekilde. Hemen hemen her ilden aday olmuş seçilebileceğine inanan insanlar. Hakkımızda kim hayırlısı ise onu Allah’tan dilemekten başka çaremiz yok.  

Kent Haber: ‘’Diyelim ki genel merkez Ali Murat Alatepe ile devam etti. Önünüzde bir meclis üyeliği listesi var ve mevcut meclis üyeleri var. Siz mevcut meclis üyeleriyle devam edecek misiniz?’’

‘’Kendi ismimi duymam lazım’’
Beraber 1 yıldır görev yaptığımız arkadaşlar var. Meclis üyesi adaylığı için birçok arkadaşım bana geldi. Hiç fikrimi beyan etmedim. 'Kesinlikle aday adaylığına müracaat etmelisiniz' dedim. Kendimle alakalı Cumhurbaşkanımdan bir şey duymadan sizinle bir şey konuşmam. Öncelikle benim kendi ismimi duymam lazım. Dolayısıyla bu görev bana tebliğ edilirse bizim ilçe yönetimimiz var, il başkanlığımız var istişare edeceğiz. 2009 senesinde 51 kere liste değişti. Süreç ne getirir belli olmaz ama sayının avantajını fark edebiliyorum.
 

Kent Haber: ‘’Müracaat eden 16 aday adayıyla eğer siz adaylık alırsanız çalışmaya devam eder misiniz?’’
 

Başkan adayları meclis üyesi olmayacaklar. Ben başkan olacağım diyerek yola çıkan insanların başka bir başkanın altında çalışmaya devam etmemeleri kanaatindeyim. Bir seçim sonra yine şanslarını denemeleri lazım… Bizde her kim belediye başkanlığı için aday adaylığını koyduysa başkanlık yapabilecek kapasitede olduklarını düşündüklerinden dolayı koydular. Onları da getirip meclis üyesi yapıp kaybetmemek lazım…
 

Kent Haber: ‘’Dışarıdan aday gönderilmesi noktasında dedikodular var. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?’’
 

‘’Kendi dinamiklerimizle döneriz’’
Geldiğimiz günden bugüne Esenyurtlu olalım demenin bir yansıması oldu bu. Sadece Esenyurtlular oluşsun ki Esenyurt’a sahip çıksınlar istedim. Esenyurt güzel bir ilçe kimse bunun farkında değil. Biz Esenyurtluyuz. 1 milyon nüfusa sahibiz kendi dinamiklerimizle döneriz. Ama bizim de bir genel merkezimiz var. Bizim partimizden bir yazı yayımlandı ‘Lütfen listelere itibar etmeyin’ şeklinde. Sosyal medyanın çok kullanıldığı yerlerde liste savaşlarının olması da doğaldır. 
 

‘Ak Parti dışında hiçbir siyasi parti Esenyurt'u yönetmemeli’
Bizim bir de genel merkezimiz var. Dışarıdan bir aday gelecek ise takdir genel merkezindir, kıymetli Cumhurbaşkanımızındır. Bir teşkilatçı olarak adayımızın Esenyurt’tan olması gerektiğini düşünüyorum. Bunu net söylüyorum. Esenyurt'un 3 bin sokağı, 1 milyon da nüfusu var. Roman Mahallesi'ndeki Pembe ablayı, Cemevi'ndeki Adem amcayı, Saadetdere’deki İsmail ağabeyi bilen insanlar lazım bize. Burayı bilen bir insanla, bu seçim sürecini geçirmeliyiz. Ama dışarıdan bir aday gelirse bunu risk olarak düşünmüyorum. Biz bunu insanlara anlatırız. Etrafını kuşatırız. Güçlü bir teşkilatımız var. Esenyurt’ta ben göz-kulak olurum, el-ayak olurum. Pembe ablaya da, Mehmet amcaya da anlatırım. Adayımızın yanından ayrılmam. Ama adayımızın buradan olması gerektiğini düşünüyorum. Biz bunu yaparız ama takdir Cumhurbaşkanımıza aittir. Derse ki 'bu isimi gönderiyorum'. 'Hay hay' derim. 'Şunlar handikap olur' diye de söylerim ama adayımızı alır getirir, sırtımda taşırım. Daha fazla çalışırım. Kendi çalışma potansiyelimin üstüne çıkar, terimin son damlasına kadar çalışırım. 20 saat yerine 22 saat çalışırım. Açığımızı gidermeye çalışırız. Küstüm oynamıyorum diye bir şey yok. Esenyurt önemli bir ilçe. Benim siyasi bakış açım, Ak Parti dışında hiçbir siyasi parti Esenyurt'u yönetmemeli. Esenyurt bir denge ilçesidir bu dengenin bozulmaması lazım.
 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt'tan İstanbul Havalimanı'na nasıl gidilir?Önceki Haber

Esenyurt'tan İstanbul Havalimanı'na nası...

İlk satışa tapu harcı istisnasıSonraki Haber

İlk satışa tapu harcı istisnası

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!