esss

CHP’li Engin Doğru yaklaşan yerel seçimleri değerlendirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’li Engin Doğru yaklaşan yerel seçimleri değerlendirdi
EsenyurtBelediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Engin Doğru, gazetemize merkezimizi ziyaret ederek, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçim sürecini değerlendirdi.

Esenyurt Belediye Meclisinde yaptıkları çalışmaları anlatan Doğru: ‘’Bizler usulsüzlükleri, Esenyurt ile alakalı haksızlıkları gündeme getirdiğimizde Ak Parti’nin mevcut yapısını bir türlü ikna edemeyip geçinemedik’’ şeklinde konuştu.

Ak Partili Meclis Üyelerinin korktuklarını belirten Doğru: ‘’Vatandaşın bir problemini çözmek amacıyla dahi iş yapsak, ‘muhalefet partisinden meclis üyesiyiz’ diye o iş çözülemiyor’’ dedi. İşte röportajın devamı…

 ‘’Sizin için meclis üyeliği süreci nasıl geçti? 5 yılı bizler için değerlendirir misiniz?’’

2004’ten beri burada, partimiz adına seçilmiş olarak meclis üyeliği yaptım. Partim adına, bölgem adına, Esenyurtlu hemşerilerim adına çok doğru şeyler yaptığıma inanıyorum. Tabi ki yetişemediğimiz, göremediğimiz şeyler illa ki olmuştur. Ama ben şahsım olarak üzerime düşeni en iyi şekilde yaptım. Çoğu şeyi gündeme önergelerle getirdik. Ama maalesef Esenyurt meclisinde öyle bir yapı var ki Türkiye Büyük Millet Meclis’inde olan yapının aynısını Esenyurt Belediyesi meclisinde…Sonuçta belediye meclislerinde ya da Türkiye Büyük Millet Meclis’inde oy çokluğuyla bazı şeyler yapılıyor. Bizler de usulsüzlükleri, Esenyurt ile alakalı haksızlıkları her gündeme getirdiğimizde Ak Parti’nin mevcut yapısını bir türlü ikna edemeyip, geçinemedik.

‘’Korktukları için bir şey diyemediler’’

Her şeyi kendi istekleri doğrultusunda kendi yapılarına uygun şekilde uygulamaya çalıştılar. Onlar için burada Esenyurtlunun hakkını savunmak çok da önemli değil. Onlar için partililerin vermiş olduğu karar, belediye başkanlarının vermiş olduğu kararneyse onu uyguladılar. Onların mevcut meclis üyeleri içerisinde - hepsi aynı değildir eminim – içlerinde gerçekten haktan hukuktan yana olan arkadaşlarımız da var. Onlar da bazı korkularından kaynaklı maalesef buna yok diyemediler. Onlar da mevcut yapının şekline uyarak her şeye evet dediler. Ama birebir görüştüğümüzde buradaki haksızlığın hukuksuzluğun olduğunu her zaman söylediler.

‘’5 yıl sonunda belediye başkanlığı için meclis grubunuzdan 3 arkadaşınız başvuruda bulundu. Ne belediye başkanlığı için ne de meclis üyeliği için başvuruda bulunmadınız. Neden böyle bir yol izlediniz?’’

Üçü de birbirinden kıymetli arkadaşlarımız…Birlikte meclis üyeliği için başvuruda bulunan diğer arkadaşlarımız da var. Bana göre hepsi birbirinden kıymetli ve değerlidir. Partimiz hangi arkadaşımıza adaylık verir bilemem. Bütün adaylar benim için eşit mesafededir. Hangisi gelirse gelsin, bizler yanlarında tabiri caizce 31 Mart’a kadar asker oluruz. Süreç daha bitmedi. Adaylarımız bir belli olsun ben de ona göre karar vereceğim. Bir görev verilirse yaparız, görev verilmezse de biz yine aynı şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

 ‘’Ak Parti’de Esenyurt için dışarıdan bir aday geldi: Azmi Ekinci. Şimdi gözler Cumhuriyet Halk Partisi’ne çevrildi. Bu durumda Esenyurt’un adayı tahmininizce ne zaman açıklanır? Dışarıdan bir aday gelme olasılığı var mı, olursa partinin tutumu ne olur?’’

Gönül ister ki mevcut buradaki aday adayı başvurusu yapan arkadaşlarımızdan birisi olsun... Bu avantaj olur ama partimizin üst birimlerinin vereceği karar önemlidir bizim için. Onların vereceği karara çok da itiraz etme gibi bir lüksümüz yok. Görev verildikten sonra bizler de çalışmalarımızı yöneteceğiz. Ak Parti’nin adayının dışarıdan gelmesi, bizim için bir avantaj. Bu mevcut yapı içerisinde stratejik bir şeyler uygulamamız lazım. Yerelde bir birleşme olursa, biz o birleşenleri bir araya toplayıp,  birleşenlerle meclis yapısını kurarsak eğer burada başarılı olacağımıza inanıyorum.

‘’Esenyurt’ta HDP yapısı var’’

Esenyurt’un olmazsa olmazı dediğimiz bir HDP yapısı var. Sonuçta İYİ Parti ile bir ittifakımız var. Bunların hepsinin kabul göreceği, sandığa gittiğimizde vicdanen oy verirken rahatsız olmayacağımız birisinin olması avantaj. Bu mevcut adaylarımızın içerisinde var.Biz ayın 4’ü diye bekliyoruz ama ben 15’inden önce olacağına pek ihtimal vermiyorum. 15’inde açıklanır diye bekliyoruz.

 ‘’İYİ Parti ve HDP’nin de onayının olacağı bir adaydan bahsediyorsunuz. Ama İYİ Parti ve HDP siyasette çok farklı kutuptalar. Bunu yerelde nasıl sağlayacak Cumhuriyet Halk Partisi Esenyurt’ta?’’

Hepsinin ortaklaşa oy vereceği birinin aday gösterilmesinden söz ediyorum. Belediye yönetimlerinde belirli kriterler ortaya konur, belki oradan bir isim oluşturulabilir. Mutlaka partinin üst kurumları ona bir ayar çekerler diye düşünüyorum. Olmaz diye bir şey yok. Daha düne kadar Ak Parti ve MHP, meclis salonlarında birbirlerine küfrediyorlardı. Şimdi ortaklaşa bir yapı kurabiliyorlarsa, bizler de kurabiliriz diye düşünüyorum.

‘’Ali Murat Alatepe ile 1 yıl çalıştınız. Ali Murat Alatepe’nin dönemini nasıl buldunuz 1 yıl içinde?’’

Murat Bey parti tarafından gönderildi ve geldi, görevini yaptı. Tabi Murat Bey’in döneminde çok fazla proje olmadı. Eksik olan projeler tamamlandı. Murat Bey’in biraz daha hakkaniyetli davrandığına inanıyorum. Halka yakın olarak görevini sürdürdü. Ama sadece görev yaptı. 31 Mart itibariyle de görevi sonlanacak. Allah yolunu açık etsin diyelim bu saatten sonra.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Not Bıraktı İntihar EttiÖnceki Haber

Not Bıraktı İntihar Etti

Esenyurt'ta sitede el bombası ve mermiler bulunduSonraki Haber

Esenyurt'ta sitede el bombası ve mermile...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!