esss

Esencan Hastanesi'nde lösemiye dikkat çekildi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esencan Hastanesi'nde lösemiye dikkat çekildi!
Esenyurt Belediyesi ve Esencan Hastanesi işbirliği ile düzenlenen, Lösemide Erken Teşhis ve Tedavi Yöntemleri adlı seminer, Güzelyurt İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlendi.

Esencan Hastanesi’nden Uzm. Dr. Nazım Baymak’ın anlatımıyla  löseminin tanımı, lösemili çocukların tedavi süreçleri, lösemiden nasıl korunmalıyız, lösemide erken teşhisin önemi, sağlıklı beslenmenin yararları hakkında bilgiler verildi.

“Burun, diş eti ve cilt altı kanamalarına dikkat!

Sözlerine; “Lösemiler, vücuttaki kan üretim sistemini etkileyen kanserlerdir” diyerek Uzm. Dr. Nazım Baymak; “Kan kanserinin hücre tipine göre ve hastalığın süresine göre çeşitleri vardır. Bazı tipler daha hızlı ve kötü bir gidiş gösterir. Çocukluk çağında lösemi tipleri diğer kanser tiplerine göre daha sık görülmektedir. Kesin nedenleri bilinmemekle birlikte hem genetik, hem de çevresel faktörlerin önemli rol oynadığı düşünülmektedir. Burun kanaması, diş eti kanamaları, cilt altı kanaması gibi belirtilerden anlaşılabilir. Ciltte sık sık çürükler meydana gelir veya kesik oluştuğunda kanama güçlükle durdurulur. Günümüzde tedavi şemaları hastalığın tiplerine ve safhalarına göre değişiklik gösterir. Bu tedavi şekillerine ek olarak birçok yeni metot deneme safhasında olup, müspet neticeler vermektedir. Hastaların kaybedilmelerinin en önemli sebepleri, aşırı zayıflık, mikrobik hastalıklar, kanama ve işgale bağlı organ yetmezlikleridir. Tatbik edilen tedavilerle hastalık krizi atlatılabilmektedir. Ancak bazen kısa bazen de yıllarca süren aralardan sonra hastalık yeniden ortaya çıkabilmektedir’’ bilgilerini verdi.

“Bölge halkı için her zaman yardıma hazırız”

Esencan Hastanesi Halkla İlişkiler Müdiresi Aslıhan Aytemur ise; “Esencan Hastanesi olarak bu konuya çok duyarlı ve hassasız. Bizler de bu gibi sağlık sorunları yaşayan insanlara hastanemiz bünyesinde bilgi aktarımı yapmaktayız. Bildiğiniz üzere kanser hastalığı günümüzde yaygınlığını koruyan erken teşhisin hayat kurtardığı tehlikeli bir hastalıktır. Kanser ve diğer sağlık sorunları hakkında bizlerden destek alabilirsiniz. Bizler de bölge halkı için her zaman yardım etmeye hazırız’’ dedi.

Öğrenciler, veliler ve okul idaresinin büyük ilgi gösterdi seminerin devamında ise öğrencilerden ve velilerden gelen sorular yanıtlandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt’ta Kanlı İnfazÖnceki Haber

Esenyurt’ta Kanlı İnfaz

KAISİAD İstişare Toplantısı YaptıSonraki Haber

KAISİAD İstişare Toplantısı Yaptı

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!