esss

Göle Derneği Muhteşem bir geceye imza attı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Göle Derneği Muhteşem bir geceye imza attı
Her yıl düzenlediği geleneksel Kaz Gecesi ile gündem olan İstanbul Göle Derneği, bu yılda üzerinde uzun süre konuşulacak bir geceye imza attı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın da katıldığı gecede resmen izdiham yaşandı.

Esenyurt Boy Davet-Düğün salonunda gerçekleşen ve yoğun katılımdan dolayı izdiham yaşanan İstanbul Göle Kültür ve Dayanışma Derneğinin geleneksel kaz gecesi Ulaştırma Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan’ın yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Ak Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, CHP Eski Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Iğdır Milletvekili Av. Mehmet Emen Adıyaman, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Başkanvekili Gürbüz Süleymanoğlu, Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılarından Oruç Oymak, Şerif Ateş ve Yağmur Geygel gibi önemli siyasileri ağırladı.

“Daha güçlü bir Göle lobisi için çalışacağız”

Gecede ilk olarak Dernek Başkanı Bülent Sarıtaç bir konuşma yaptı. Sarıtaç; “Gecemize şeref veren Sayın Bakanım, Sayın Milletvekillerim, Sayın Belediye Başkanım ve siz değerli konuklarımız ve Göleli hemşerilerim gecemize renk kattığınız için hepinize hoş geldiniz diyorum” ifadeleri ile salonu selamladı. Sözlerine devam eden Sarıtaç; “Göle 1980 yıllardan itibaren göç vermeye başlamış olup, Türkiye’nin dört bir yanına dağılmış ve özelikle İstanbul’a büyük göç vermiş bir ilçemizdir. Bugüne kadar 150 bin dolayında insanımız göç etmek durumunda kalmıştır. Yani Göle nüfusunun 4/3 göç etmiştir. Derneğimiz 1990 yılında rahmetli Enver Avcı ve arkadaşları tarafından kurulmuştur. O günden bugüne kesintisiz olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. O günden bugüne emeği geçen tüm başkanlarımıza sizlerin huzurunda tekrar teşekkür ediyorum ve şu an aramızda bulunmayan Kurucu Başkanımız Enver Avcı ve efsane başkanlarımızdan Hayrettin Heveş’i saygıyla anıyoruz. Hayatta olan diğer başkanlarımıza uzun ömürler diliyoruz. Göle’mizin 53 köyümüzün 36 derneği bulunmakta olup, bunların içerisinde 3 derneğimizde kendi yerlerini almışlardır. Bu dernekler sosyal ve kültürel faaliyetlerini sürdürmektedirler. Bütün derneklerimizin arasında üst düzeyde dayanışmayı sağlamış olup her geçen yıl daha da pekişmektedir. Uluslararası Göle Kaşar Festivaline derneğimiz aracılığıyla başlamıştır. Göle’de bulunan Sağlık meslek lisesine aracı olmuş Göle’de üniversite kurulmasına aracı olmuş ve eğitim anlamında yine yüzlerce öğrencinin eğitimine katkı sunmuştur. Göle Belediyesine katkıda bulunmuştur. Daha güçlü bir Göle lobisi oluşturmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Göle Türkiye’nin mozaik yapısını ortaya koyan bir ilçedir. Bu renkler kendi içinde bir barış simgesi olarak yaşamaktadır. Bu anlamıyla daha barışçıl bir Türkiye temennisinde bulunuyorum” şeklinde konuştu.

“Biz bir ateş yaktık. Herkes bu ateşte ısınsın”

Göle Dernek Başkanı Bülent Sarıtaç’ın konuşmasının ardından kısa bir konuşma yapan Göle Dernekler Federasyonu Başkanı Ertekin Baysan; “Göle bir aynadır, bir demokrasi kaynağıdır. Aynı bu akşam burada olduğu gibidir. Barış ve kardeşliğin inşa edildiği çok değerli kişiliklerin bulunduğu ve yetiştirdiği bir bölgedir. Sırrı Atalay’lardan bugüne gelmiştir. Bugün aramızda bulunan Ülkemizin en önemli noktaların başında bulunan Sayın Ahmet Arslan Bakanımız da bizim için çok önemlidir. Kars toplumu için Ardahan ve Göle için onur kaynağıdır Sayın Bakanıma bir kez daha hoş geldiniz diyorum. Biz metropolde yaşamaya gayret ediyoruz. Bu akşamda görüldüğü gibi bu salonda olduğu bizim toplumumuz kendi dinamiklerini ve kendi kadrolarını oluşturabilecek güce sahip olmuştur. Umuyorum ki bundan sonraki süreçte de kendi kadrolarını oluşturabilecektir. Göle Derneği kurumsal bir kimliğe kavuşmuştur. Biz de Göle Dernekler Federasyonu olarak çalışmalarımızı daha iyi seviyelere götürmek için çalışıyoruz ve biz hemşerilerimize diyoruz ki; biz bir ateş yaktık herkes bu ateşte ısınsın. Biz bir yol açtık herkes bu yolda halaya dursun. Bütün amacımız önce kendi ilçemizden başlayarak tüm Türkiye’nin barışı için mücadele etmektir” dedi.

Bakan Arslan; “Hizmetkârınız olmaya devam edeceğiz”

Gecede Gölelilere seslenen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan  ise; “Öncelikle Sevgili dernek yöneticisi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu kadar hazurunu bir araya getirdikleri için teşekkür ediyorum. Birlik beraberliğin ve kardeşliğin hiçbir fark gözetmeden bir arada olunması bölgemiz açısından çok önemlidir. Bu akşam bunu burada gösterdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Ülkemizin her yerine hizmet etme sorumluluğu almış biri olarak elbette ki her yere hizmet edeceğiz. Esenyurt’ta da elimizden ne gelirse yapacağız. Ama Kars- Ardahan – Iğdır’ı biraz ayrı tutmak gerekiyor. Çünkü onların kalbimizde de, gönlümüzde, Ülkemizde de özel bir yeri var. Sadece Ardahan’ı Kars’a, Kars’ı Göle’ye, Iğdır’ı Ardahan’a bağlamak yetmez. Biz bütün projeleri Gürcistan’a Orta Asya’ya kolay ulaşmak için yapıyoruz. Ardahan üzerinden Damal’dan, Posof’dan, Hanak’tan, Çıldır’dan, Göle’den Türkgözü’den sınır kapısından Ilgar tüneli üzerinden erişmek için ve yine Ardahan’ı Şavşat üzerinden Karadeniz’e sizin memleketinize bağlamak için ve yine bölge insanımızın beklediği iki tünel projesini hayata geçireceğiz. Ve yine bölünmüş yolları tam donanımlı hale getirmeye çalışıyoruz. Özetle olağanüstü bir gayretle çalışıyoruz ve bölgemizin daha fazlasına ihtiyacı var. Gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Buradaki amacımız diğer bölgelerle aramızdaki kalkınmışlık farkını ortadan kaldırmaktır. Cazibe merkezleri projesini hayata geçirmektir. Ardahanlı ve siz değerli Göleli hemşerilerimle olmam nedeniyle bu 3 projeyi söyledim. Cumartesi günü Ilgar Tüneli’nin temelini atıyoruz. Yaklaşık olarak 300 trilyonluk bir iş yapacağız. Sevgili Orhan Atalay hocamız çok uğraştı. İnşallah semeresini göreceğiz. Çağrı merkezi projemiz için başvurusunu yaptık. İnşallah Ardahan’da onu da faaliyete geçireceğiz. Hizmetkârınız olmaya devam edeceğiz.’dedi.

Derneğe katkı sunanlar onurlandırıldı

Bakan Arslan’ın konuşmasının ardından Derneğe katkılarından dolayı İşadamı Hakan Yılmaz, Adem Oregaz ve Bülent Samancı’ya; Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Göle Dernekler Federasyon Başkanı Ertekin Baysan ve İstanbul Göle Dernek Başkanı Bülent Sarıtaç plaketlerini sundular.

“Ata toprakları için elimizden geleni yapıyoruz”

Ardından kısa bir konuşma yapan Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay ise yaptığı konuşmasında, ‘Sizlerle bir arada olmaktan ayrı bir keyif alıyorum. Sizler için ata topraklarımıza elimizden geldiği yaptığımızdan emin olmanızı istiyorum. O memleketi sizler için daha güzel hale getirmek istiyoruz. Çocuklarımız bizlerin yaşadığı sıkıntıları yaşamasınlar diye uğraşıyoruz. Bu gecede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’ dedi.

“22 yıllık hasret bitsin ‘Bakan istiyoruz’ dedik”

İstanbul Ardahan Kültür Evi Başkanı Efrail Çifçi ise konuşmasında Kars – Ardahan – Iğdırlılar şayet isterse her şeyi yapabilirler diyerek sözlerine başladı. Başkan Çifçi; “Biz İstanbul Ardahan Kültür Evi olarak siz değerli hemşerilerimizle birlikte 22 yıllık hasret bitsin istedik. ‘Bakan istiyoruz’ dedik ve bugün bir bakanımız oldu. Bunu talep etmek hakikaten çok önemliydi. Biz belki de kendimizi küçümsüyoruz ama bugün gelinen noktada bölgemiz cazibe merkezi haline geldi diyebiliriz. Bu geceyi tertipleyen siz Göle Derneğine de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Kars, Ardahan ve Iğdır her zaman Türkiye’ye örnek oldu”

Gecede konuşan bir diğer milletvekili ise HDP Iğdır Milletvekili Av. Mehmet Emin Adıyaman oldu. Adıyaman ise; “Bu geceyi düzenleyen dernek yöneticilerine teşekkür ediyorum. Her ne kadar biz ayrı iller olsak bile yüreğimizden kalbimizden biriz. Kars Ardahan ve Iğdır her zaman Türkiye’ye örnek olmuş bir tarafı Kafkasya bir tarafı Anadolu olan bölgemiz çok kültürlü çok inançlı ve bir arada yaşamanın en güzel örneğini tüm Türkiye göstermişlerdir” dedi.

“Anlamlı buluşmalar insanlarımızı daha fazla kaynaştırır”

CHP Ardahan Milletvekili Gürsel Tekin ise konuşmasında; ‘Sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Göle bizim kopamadığımız gönlümüzün ve kalbimizin kaldığı yerdir. Göleliler birlikteliği ve beraberliği bu salonlara sığmadığını görmekten ayrıca memnun oluyorum. Emeği geçen siz değerli dernek yöneticilerini kutluyorum. Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde böylesi anlamlı buluşmalar insanlarımızı daha fazla kaynaştırır” dedi.

Gecede renkli anlar yaşandı

Geceye katılan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli ise kadının önemine vurgu yapan bir konuşma yaptı. 8 Mart Dünya Emekçi katılar günü nedeniyle Göle’nin en yaşlı annesi Nazlı Zilek'e yılın annesi çiçeğini Dr. H.Handan Toprak Benli verirken, Kars Turkuaz Halk Oyunları Ekibinin sergiledikleri birbirinden güzel oyunlar geceye ayrı bir renk kattı.
 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vanlılar Esenyurt'ta Demokrasi Gecesinde BuluşuyorÖnceki Haber

Vanlılar Esenyurt'ta Demokrasi Gecesind...

Metrobüsler artık her durakta durmayacakSonraki Haber

Metrobüsler artık her durakta durmayacak

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!