esss

'Halkçı Başkan' Adaylık Başvurusunu Yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
'Halkçı Başkan' Adaylık Başvurusunu Yaptı
Bölgenin Halkçı Başkanı olarak bilinen Oruç Oymak, CHP Küçükçekmece Belediye Başkanlığı aday adaylık başvurusunu yoğun bir kalabalık eşliğinde resmen yaptı.

Ailesi, dostları, parti üyeleri ve basın mensupları ile birlikte başvurusunu yapan Oymak, Sevgili dostlarım, hepinize yürekten bir merhabayla sözlerime başlamak istiyorum.

1970 yılında buradan kilometrelerce uzakta, güzel Türkiye’mizin başka bir ikliminde, başka bir coğrafyasında, Kars’ta 7 kardeşten biri olarak dünyaya gözlerimi açmışım. İlkokulu Kars’ta tamamladıktan sonra, 10 yaşında,  bana okul, iş, aş, eş olan ve bundan sonraki yuvam olacak Küçükçekmece’yle tanıştım.

Ortaokul ve Liseyi Sefaköy Lisesi’nde okuduktan sonra hayat, bu kentte yaşayan birçok hemşerim gibi beni de iş yaşamına sürükledi veticarete atılmaya karar verdim. Ben insanların en mutlu günlerini çok daha güzel kılmak için çabalayan bir işletmeciyim. Bugün ise düğün salonlarımız ile birlikte birkaç ticari alanda da faaliyetlerime devam ediyorum ve bu hizmetlerimin tamamını Küçükçekmece’de gerçekleştiriyor olmaktan son derece mutluyum.

Kıymetli dostlarım,                                                     

Hayatımızın mükemmel dönüm noktaları vardır. Bu dönüm noktalarından bir tanesi, cok saygıdeğer bir aile olan Oymak ailesinin bir ferdi olmak hacı babam hacı annem ve kardeşlerimle mutlu huzurlu bir yaşantım oldu bir diğer donum noktası ise bana hayatın bahşettiği güzelliklerden biri olan Süreyya Hanım ile evlendiğim 1994 yılıdır. Nice zorlukları onunla birlikte el ele aştık. Orçun, Çağan ve Sercan gibi 3 tane pırıl pırıl evladım ise 24 yıllık yolculuğumuzun en güzel hediyesi. Böyle evlatlara ve böyle bir eşe sahip olduğum için Yüce Allah’a binlerce kez şükürler olsun.

Bu mükemmel dönüm noktalarından bir diğeri ise kalbimi, ömrümü, yarınlarımı adadığım, varlığını ve köklerini Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk’tan, Misak-ı Milliden, Devrimlerden alan, ruhunda Türkiye olan, Cumhuriyet olan, İsmet İnönü olan, Mustafa Kemal Atatürk olan al yıldızlı bayrağımız olan altı ok olan Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olduğum 2000 yılıdır. Bu ulu çınarın altında nice güzel zamanlarımız, zorluklar, güzellikler ve kazanımlar yaşadım. Beni 2009 yılında Küçükçekmece Belediye Meclis Üyesi, İstanbul İl Başkan Yardımcısı yapanda Cumhuriyet Halk Partisidir. O sebeple 2011 yılında en başarılı meclis üyesi seçildiğimde ilk aklımdan geçen “İYİKİ VARSIN CUMHURİYET HALK PARTİSİ” cümlesi olmuştu.

Hayatımda tüm bu süreçler ve güzellikler yaşanırken hep boşluğunu hissettiğim bir gerçeğim vardı. Çok isteyip te bir türlü devam edemediğim öğrenim hayatım. “Eğer bir gün halkıma hizmet edeceksem” fikriyle okula geri dönmeye, geç kalmış bir işi tamamlamaya karar verdim ve Üniversite sınavlarına girerek, İstanbul Aydın Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümünü kazandım. 2 yıl yerel yönetimler üzerine tahsilimi yaptıktan sonra, bunu 4 yıllık bir lisans ile tamamlamam gerektiğini düşünerek Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde tahsilime devam ettim ve mezun oldum.

Dostlarım,

Yıllardır Küçükçekmece’de yaşamış, her zaman bu kentin bize bahşettiklerine karşı, kendi çapımda bir hizmet ile karşılık vermeye, başta ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ olmak üzere, bir çok sivil toplum kuruluşuna katkı sunmayadevam eden bir kardeşiniz, arkadaşınız, yoldaşınız olarak artık yeni bir söz söylemenin vaktinin geldiğine inanıyorum.

40 yıla yakın bir süredir Küçükçekmece’nin havasını soluyan, sokaklarında yaşayan, esnaflık yapan, bu kentten ekmek yiyen, bu kentin bereketinden nasiplenen ve birçok insanın mutlu günlerinin mimarı olarak, Artık Mutlu Bir Küçükçekmece’yi de birlikte yaratmanın vaktinin geldiğini düşünüyorum ve sizlerin huzurunda Hayatım olan Küçükçekmece’nin Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Aday Adayı olduğumu açıklamaktan onur duyuyorum.

‘’800 bin Küçükçekmeceli ile Kardeş türküleri Söyleyeceğiz’’

Bizleri 81 vilayetten, 7 bölge, 4 iklimden bağrına basan Küçükçekmece’yi, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıyla tanıştıracak, sosyal belediyecilik olgusunda çığır açacak çalışmalarımızla belediye başkanlığına adayız. Yürek yüreğe, gönül gönüle kardeşçe yaşamak ve yaşatmak için adayız, Küçükçekmece’ye betonun, demirin, rantın değil, sevginin egemen olduğu günleri getirmek için adayız.

Biz Küçükçekmece’yiz, Küçükçekmeceliyiz ve bu kentte yeniden kardeşlik türküleri 800 bin Küçükçekmeceli hemşerilerimle birlikte söyleyeceğiz.

Benim belediye başkanlığımda kamunun ve partimin bütün kurum ve kurullarıyla uyum içinde çalışacak ilçemizle ilimizle ve genel merkezimizle sürekli koordine halinde olacağım. Halkın yararına olmayan hiçbir projede benim imzam asla olmayacak.''Halkçı Başkan İsmini Sonuna Kadar Yaşatacağım''

Hepbirlikte emek verecek hepbirlikte kazanacak ve hepbirlikte paylaşacağız. Bana yakıştırdığınız HALKÇI BAŞKAN ismini sonuna kadar taşıyacağıma söz veriyorum. Yine yerel basın dostu olmaya devam edeceğim. Hiç kimseyi ötelemeden Bir ağaç gibi tek ve hür bir orman gibi kardeşçesine yasamak ve yaşatmak için mücadelemiz her zaman  devam edecek.

Sözlerime son vermeden önce hepimizin milli gururu istiklal marşımızın şu güzel dörtlüğünüsizlerle bir kez daha paylaşmak istiyorum.

Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.

Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!

Kükremiş sel gibiyim: Bendimi çiğner, aşarım;

Yırtarım dağları, enginlere sığmam taşarım.

Bu duygu ve düşüncelerle bugün bizimle olan herkese basta sayın ilce başkanımız yönetimi olmak üzere gençlik kolları ve kadın kollarımıza mahalle birimlerimize ve aileme çok kıymetli basın emekçilerimize dostlarımıza komsularımıza dernek başkanları ve yöneticilerime parti emekçilerimize Küçükçekmeceli hemşerilerime herkese sonsuz teşekkürlerimi şükranlarımı sunuyorum. Sizlerden aldığım bu güçle Küçükçekmece de CHP iktidarını kuracağımızdan eminim kurmaya hazırım . Hepinizi selamlıyor saygılar sunuyorum.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Konut satışlarında DüşüşÖnceki Haber

Konut satışlarında Düşüş

Beylikdüzü'nde toprak kayması!Sonraki Haber

Beylikdüzü'nde toprak kayması!

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!