esss

MINI Clubman 6 kapılı versiyonu ile yollara çıkıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MINI Clubman 6 kapılı versiyonu ile yollara çıkıyor
Her yeni modeliyle biraz daha büyüyen MINI, SW karoserli modeli Clubman’i 3’üncü kez sahneye çıkarıyor. 6 kapılı otomobil, geniş bagajı ve güçlü motorlarıyla öne çıkıyor

İn­gi­liz asıl­lı lüks oto­mo­bil üre­ti­ci­si MI­NI, son dö­nem­de yap­tı­ğı mo­del ata­ğıy­la pa­zar­da­ki id­di­ası­nı ar­tır­dı. 2 ki­şi­lik Cou­pe ve Ro­ads­ter mo­del­le­riy­le ürün ga­mı­nı çe­şit­len­di­ren mar­ka, ar­dın­dan ge­len 5 ka­pı­lı mo­del­le çok da­ha ge­niş bir kit­le­ye hi­tap et­me­ye baş­la­dı.

GÖKHAN KARA - BUGÜN GAZETESİ

Club­ma­n’­in ye­ni nes­li

Bu kap­sam­da mar­ka, bun­dan tam 55 yıl ön­ce üret­ti­ği ve 2007’de tek­rar pa­za­ra sun­du­ğu Club­ma­n’­i de ye­ni nes­liy­le pa­za­ra sun­ma­ya ha­zır­la­nı­yor. Bu yıl pa­za­ra su­nul­ma­sı ön­gö­rü­len ye­ni ara­cın yı­lın son ay­la­rın­da ba­yi­ler­de ye­ri­ni al­ma­yı bek­le­ni­yor.Çift par­ça­lı ba­gaj ka­pa­ğıy­la fark­lı bir ta­sa­rı­ma sa­hip olan araç, bir sta­ti­on wa­go­n’­un (SW) kul­la­nış­lı­lı­ğı­nı tü­ke­ti­ci­le­re sun­ma ama­cıy­la ge­liş­ti­ril­miş. 2007 yı­lın­da pa­za­ra su­nu­lan ikin­ci ne­sil Club­man, sol­da bir, sağ ta­raf­ta iki (bi­ri ge­ri­ye doğ­ru açı­lı­yor) ve ba­gaj­da da iki ol­mak üze­re top­lam 5 ka­pı­lıy­dı.

55 se­ne­de 85 san­tim

Geç­ti­ği­miz ay­lar­da kon­sept ola­rak ta­nı­tı­lan ye­ni ne­sil Club­man ise mar­ka­nın geç­miş­ten bu­gü­ne ya­şa­dı­ğı bo­yut de­ği­şi­mi­ni göz­ler önü­ne se­ri­yor. 55 yıl ön­ce sa­de­ce 3.4 met­re­lik uzun­lu­ğa sa­hip olan araç, 2007’de­ki ikin­ci ne­sil­de 3.98 met­re­ye ula­şır­ken, ye­ni je­ne­ras­yo­nun uzun­lu­ğu 4.25 met­re­yi aşı­yor. Bu uzun­luk, 5 ka­pı­lı Co­ope­r’­dan da 27 san­tim da­ha faz­la.

Aks me­sa­fe­si uza­dı

Ye­ni Club­man, 5 ka­pı­lı kar­de­şin­den 9 san­tim da­ha ge­niş (1.8 met­re) ola­rak ta­sar­la­nır­ken, 1.44 met­re­lik yük­sek­lik ise ben­zer se­vi­ye­de. Bü­yüt­me ça­lış­ma­la­rı, aks me­sa­fe­si­ni de 10 san­tim uza­ta­rak 2.67 met­re­ye çı­kar­mış.

150 beygirlik dizel

Coo­per D Club­ma­n’­dey­se 2 lit­re­lik di­zel üni­te gö­rev ya­pı­yor. 150 bey­gir güç ve 330 nm tork üre­ten mo­tor, ara­cı 0’dan 100 km/s sü­ra­te 8.5 sa­ni­ye­de ulaş­tı­rı­yor. 8 ile­ri Step­tro­nic şan­zı­man se­çe­ne­ğiy­le su­nu­lan bu üni­te­nin or­ta­la­ma tü­ke­ti­miy­se 4.1 lit­re.

360 litreliik bagaj

5 ka­pı­lı Co­ope­r’­ın te­mel­le­ri üze­rin­de yük­se­len araç, bu sa­ye­de 5 kol­tu­ğa sa­hip. Uzak­tan ku­man­day­la da açı­la­bi­len çift par­ça­lı ba­gaj, 360 lit­re­lik yük­le­me ala­nı su­nu­yor. Bu hac­mi ar­ka kol­tuk­la­rı ya­tı­ra­rak 1250 lit­re­ye ka­dar ar­tır­mak müm­kün. İç me­kan bi­lin­dik MI­NI ta­sa­rı­mı­na sa­hip. Araç­ta do­na­nım se­vi­ye­si­ne gö­re 6.5 ve­ya 8.8 inç­lik renk­li mul­ti­med­ya ek­ran­la­rı kul­la­nı­lı­yor. Araç­ta su­nu­lan ala­şım jant­lar da 17 ile 19 inç ara­sın­da se­çe­nek­le­re sa­hip.

3 silindirli benzinli

Ye­ni ne­sil Club­ma­n’­da 2’si ben­zin­li top­lam 3 mo­tor se­çe­ne­ği su­nu­lu­yor. Coo­per Club­ma­n’­de 1.5 lit­re­lik 3 si­lin­dir­li ben­zin­li üni­te kul­la­nı­lı­yor. Tur­bo bes­le­me­li mo­tor, 136 bey­gir güç ve 220 nm tork üre­ti­yor. 6 ile­ri ma­nu­el ve 6 ile­ri Step­tro­nic şan­zı­man se­çe­nek­le­ri olan bu ver­si­yon, sa­at­te 205 ki­lo­met­re sü­ra­te ula­şa­bi­li­yor ve or­ta­la­ma tü­ke­ti­mi de 5.1 lit­re.

8 ileri otomatik 1 ilk

Di­ğer ben­zin­li üni­te Coo­per S Clup­ma­n’­da yer alı­yor. 2 lit­re­lik tur­bo bes­le­me­li mo­tor, 192 bey­gir güç ve 280 nm (over­bo­ost ile 300 nm) tork üre­ti­yor. Bir MI­NI­’de ilk kez kul­la­nı­lan 8 ile­ri Step­tro­nic şan­zı­man­la do­na­tı­lan araç, 0-100 km/s iv­me­len­me­si­ni 7.1 sa­ni­ye­de ta­mam­lı­yor. Sa­at­te 228 ki­lo­met­re sü­ra­te ula­şa­bi­len araç 5.8 lit­re­lik or­ta­la­ma tü­ke­ti­me sa­hip.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tofaş’ın üreteceği Aegea ihracata 10 milyon euroluk katkı sağlayacakÖnceki Haber

Tofaş’ın üreteceği Aegea ihracata 10 mil...

Land Rover’ın yeni modeli Discovery oto meraklılarını heyecanlandıracakSonraki Haber

Land Rover’ın yeni modeli Discovery oto...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!