esss

TEV burs başvuruları başlıyor...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TEV burs başvuruları başlıyor...
Üniversiteye yerleşen adayların kendilerine maddi destek sağlamak amacıyla arayış içine girdiği ve bunlardan en önemlisi olarak görülen 2017 TEV burs başvuru tarihleri belli oldu. Adaylar başvurular başladıktan sonra TEV burs başvuru formuna haberimizde yer alan bağlantı linkinden koalylıkla ulaşabilirler. Her yıl binlerce öğrenciye burs veren Türkiye Eğitim Vakfı (TEV) bu yılda burs alımı yapacak. Yüksek Öğrenim, Teknik, Endüstri Mesleki Lisesi ve Yüksek Lisans Doktora bursları gibi çok sayıda burs imkanı sağlıyor. İşte 2017 TEV burs başvuru formu ve başvuru tarihleri...

Türkiye Eğitim Vakfı her yıl olduğu gibi bu yılda çok sayıda öğrenciye burs imkanı sağlamaya devam ediyor. TEV, yurt içinde Atatürk İlkelerine bağlı, başarılı fakat maddi desteğe ihtiyacı olan mesleki orta öğretim, üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs vermektedir. Bu bağlamda yurt içi yurt dışı gibi çok sayıda okulda öğrenciler TEV burslarından her yıl yararlanmaktadır. Siz de haberimizden yararlanarak TEV 2017 burs başvuru ekranına ulaşabilir başvurular nasıl yapılır? Nereden yapılır gibi sorularınızın yanıtını bulabilirsiniz. Kuruluş yılında TEV burslarından 119 öğrenci yararlanmışken, bu sayı bugün 230.628'e ulaşmıştır. Burslardan yararlanmak isteyen öğrencilerin 5-30 Eylül tarihleri arasında TEV web sitesinden form doldurması, çıktısını alıp imzalayarak, istenilen belgeleri hazırlaması ve ilgili duyuruda belirtilen başvuru sürecini tamamlaması gerekmektedir. İşte konu hakkında ayrıntılar...

TEV BURS ÜCRETLERİ NE KADAR? (2016/2017'ye göre)

Her yıl öğretim kurumlarından alınan bilgilere göre, başarılı olduğu görülen öğrencilerin bursu öğrenimi sonuna kadar devam ettirilir. Başarısız olanlarla, başka bir kurumdan burs aldığı tespit edilenlerin ve TEV burs kriterlerine uygun olmadığı tespit edilenlerin bursu kesilir. TEV burs vermenin yanı sıra başarıyı teşvik etmek amacıyla, öğrenimini Yurt İçi Burs ve Ödül Yönetmeliğinde belirtilen başarı seviyelerinde tamamlayan bursiyerlerine "Başarı Ödülleri" vermektedir.

Mesleki Orta Öğretim: 160 TL

Üniversite: 480 TL

Yüksek Lisans: 800 TL

Doktora: 1.120 TL

17-08/14/58e221aa18c7732450b65c5b.jpg

TEV BURS BAŞVURU KOŞULLARI NELER?

T.C. vatandaşı olmak, Karakteri ve milli duyguları bakımından sağlam ve güvenilir olmak, Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak, Kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak, Başka bir kamu veya özel kurumdan burs almamak, Ara sınıflar için: Genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak. (Genel not ortalaması uygun olduğu takdirde en fazla 3 başarısız dersi olan öğrencilerin başvurusu kabul edilmektedir.)

KİMLER TEV'DEN BURS ALAMAZ?

Vakıf üniversitesi öğrencileri, Açık öğretim öğrencileri, Uzaktan öğretim öğrencileri, Ücretli değişim programında bulunanlar, 25 yaşından büyükler, Aynı aileden TEV bursu devam eden başka kardeşi olan öğrenciler başvuru yapamaz.

TEV BURSLARI BE BAŞVURU TARİHLERİ (2017)

Yüksek Öğrenim Bursları: Türk Eğitim Vakfı, başarılı ancak maddi desteğe ihtiyacı olan, üniversite öğrencilerine yükseköğrenim bursu vermektedir. Bursiyerleri öğretim kurumlarınca oluşturulan burs komisyonları TEV’in burs şartları doğrultusunda seçmektedir. Bursa başvuru tarihi: 1-30 Eylül'dür. Adayların TEV internet sayfasından form doldurması gerekmektedir. TEV Burs Başvuru Formu www.tev.org.tr web adresimizden doldurulup, yazıcıdan çıktısı alınarak imzalanacak ve açıklanan prosedür takip edilecektir. 

TEV Teknik, Endüstri Mesleki Lisesi Bursları: Türk Eğitim Vakfı, başarılı ancak maddi desteğe ihtiyacı olan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine Mesleki Orta Öğretim Bursu vermektedir. Bursa başvuru tarihi: 1-30 Eylül'dür. Adayların, TEV internet sayfasından form doldurması gerekmektedir. TEV Burs Başvuru Formu www.tev.org.tr web adresimizden doldurulup, yazıcıdan çıktısı alınarak ek istenilen belgelerle birlikte okul müdürlüklerine teslim edilecektir.

Yüksek Lisans Doktora Bursları: Türk Eğitim Vakfı, Atatürk İlkelerine bağlı, milli duygulara sahip, sağlam karakterli ve güvenilir, başarılı ancak maddi desteğe ihtiyacı olan yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs vermektedir. Bursa başvuru tarihi: 1-30 Eylül'dür. Adayların, TEV internet sayfasından form doldurması gerekmektedir. TEV Burs Başvuru Formu www.tev.org.tr web adresimizden doldurulup, yazıcıdan çıktısı alınarak imzalanacak ve açıklanan prosedür takip edilecektir.

TEV Üstün Başarı Bursu: Türk Eğitim Vakfı, geleceğin liderlerinin desteklenmesi amacıyla 2007 yılından itibaren Üstün Başarı Bursu vermeye başlamıştır. Üstün Başarı Bursuna Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) MF1, MF2, MF3, MF4, TM1, TM2, TM3, TS1, TS2 puan türlerine göre bölüme girdiği puan türünde ilk 5000’e giren öğrenciler başvuru yapabilmektedir. Üstün Başarı Bursu başvuru tarihi: 1-30 Eylül'dür. Adayların, TEV internet sayfasından başvuru yapması, başvuru formunu doldurması ve açıklanan prosedürü takip etmesi gerekmektedir. Aday öğrencilere sınav aşamaları ve kimlerin mülakata girmeye hak kazandığı e-posta ve sms ile duyurulacaktır. 

Kız Öğrenci Yurt Bursları: Türk Eğitim Vakfı, büyük kentlere üniversite öğrenimi için gelen genç kızların çağdaş, güvenli ve konforlu barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere kız öğrenci yurtları projesini hayata geçirmiştir. Bu amaçla İzmir-Balçova'da, Trabzon'da ve Ankara'da olmak üzere üç Kız Öğrenci Yurdunu hizmete açmıştır. Yurtlara iki tip başvuru yapılabilmektedir: Ücretli barınmak için: Öğrencilere sağlıklı, güvenli barınma ve çalışma koşulları sunan yurtlarda kalmak için öğrenciler, payına düşen ücreti ödemektedir. Burslu barınmak için: Başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrenciler açıklanan TEV Eğitim (Yüksek Öğrenim) bursu kriterlerini sağladıkları takdirde burslu (yurt ücreti ödemeden) kalmak üzere yurtlara başvuru yapabilmektedir. Burslu başvuru tarihi: 15 Ağustos-15 Eylül'dür.

17-08/14/headline-750x422.jpg

TEV BURS ÖDEMELERİ NASIL YAPILIR?

Burs kazandığı kendisine duyurulan adaylara, aralık ayında üç aylık olarak ilk burs ödemesi yapılır. Bir öğretim döneminde ekim-haziran arası (9 ay) burs ödenmektedir. Diğer aylarda ödeme yapılmamaktadır. Evrakların geç gelmesi nedeniyle bursu yeni yılda başlayan öğrencilere geriye dönük ödeme yapılmamaktadır.

2017 TEV BURS BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYINIZ... 

TEV ÜSTÜN BAŞARI BURSLARI

Türk Eğitim Vakfı (TEV) 40. kuruluş yılından itibaren; başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere verilmekte olan TEV Eğitim (Yüksek Öğrenim) Bursunun yanı sıra, geleceğin liderlerinin desteklenmesi amacıyla Üstün Başarı Bursu vermeye başlamıştır. Üstün Başarı Bursuna, LYS’de MF1, MF2, MF3, MF4, TM1, TM2, TM3, TS1, TS2 puan türlerine göre ilk 5000’e giren öğrenciler ile ikinci sınıfa geçen, gerekli şartları sağlayan ve liderlik vasfı taşıdığına inanan öğrenciler başvuru yapabilmektedir. TEV Üstün Başarı Bursundan yararlanmak isteyen, kendisinde liderlik vasıfları taşıdığına inanan adayların 1-30 Eylül tarihleri arasında TEV'in web adresinden form doldurması, çıktısını alıp, ilgili bölümleri imzalayarak istenilen belgeler için hazırlık yapması gerekmektedir.

TEV HAKKINDA BİLGİ

TEV, 4 Mayıs 1967 tarihinde Merhum Vehbi Koç'un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 Türk aydını tarafından kuruldu. Türk Eğitim Vakfı’nın en önemli hedefi ''insan kaynağımızı bilgi üreten ve kullanan konuma getirmek'', en önemli yaklaşımı ise ''insanlarımızın, çağdaş Türkiye idealine ulaşabilmesi ve insanlığın gelişmesine katkı amacıyla olanaklarını yöneltecekleri ortamların hazırlanması'' olmuştur.

Üniversiteye yerleşen adayların kendilerine maddi destek sağlamak amacıyla arayış içine girdiği ve bunlardan en önemlisi olarak görülen 2017 TEV burs başvuru tarihleri belli oldu. Adaylar başvurular başladıktan sonra TEV burs başvuru formuna haberimizde yer alan bağlantı linkinden koalylıkla ulaşabilirler. Her yıl binlerce öğrenciye burs veren Türkiye Eğitim Vakfı (TEV) bu yılda burs alımı yapacak. Yüksek Öğrenim, Teknik, Endüstri Mesleki Lisesi ve Yüksek Lisans Doktora bursları gibi çok sayıda burs imkanı sağlıyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kurban Bayramı tatili uzatıldı!Önceki Haber

Kurban Bayramı tatili uzatıldı!

Dev arazi satıldı!Sonraki Haber

Dev arazi satıldı!

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!