esss

Yılların siyasetçisi Temur Akçiçek’den Ak Parti Esenyurt’a uyarı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yılların siyasetçisi Temur Akçiçek’den Ak Parti Esenyurt’a uyarı
Ak Parti Esenyurt’un kurucuları arasında yer alan, uzun yıllar Meclis Üyeliği ve Meclis Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunan Temur Akçiçek’den yapılacak olan Ak parti Esenyurt İlçe kongresi öncesinde uyardı; “Seçilecek başkan ve kadronun Esenyurt halkının ve teşkilat tabanın gönlüne girebilecek isimlerden oluşmalı”

Yaklaşan Ak Parti İlçe kongreleri öncesinde başladığımız röportaj serimize; hafta Ak Parti Esenyurt kurucularından, uzun yıllar Esenyurt Belediyesi’nde Meclis Üyeliği ve Meclis Başkanlığı yapan ve Esenyurt’u çok iyi bilen bir isim; Temur Akçiçek ile devam ediyoruz. 

*Ak Parti Esenyurt ve Esenyurt Belediye Meclisi’nde uzun yıllar görev yapmış biri olarak referandum sonuçlarını değerlendirmenizi istesek ne söylersiniz?

“Halkın gönlünü kazanamadılar”

 -Esenyurt’ta alınan %47,5’lik oran yapılan hizmetlere bakıldığı zaman bence çok az. Esenyurt’ta belediyemizin yaptığı hizmetler, büyükşehir belediyeleri hariç ilçe belediyelerine bakıldığı zaman çok nadir görülebilecek hizmetlerdir. Bu yüzden Esenyurt halkı artık hizmete doydu diye düşünüyorum. Siyasilerin artık halkın gönlüne girmesi gerekiyor. Referandum sonucuna bakılınca Ak parti adına demek ki burada bir eksiklik var diyebiliriz. Tabana yeteri kadar inilemedi. Halk kendisine yüzeysel davranıldığını biliyor. Bir de şu var; Ak Parti Esenyurt’un kuruluşunda görev almış, hiçbir karşılık beklemeden kendi cebinden zamanından ödün vermiş isimlerden bugün kimler kaldı? Şenay Başkan tecrübeli ve çalışkan bir arkadaşımızdır. Ak Parti’nin Esenyurt’ta halka neden inemediğini kendileri bulmalıdır. Ak Parti Esenyurt’un referandum sonucunda aldığı oy oranı, halkın gönlünü kazanamadığındandır. Hizmetler ile ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Teşkilat bunun nedenini kendi içinde bulup çözmelidir. Cumhurbaşkanımız geçen gün referandum sonuçları ile ilgili “ nedenini araştıracağız” dedi. Ak Parti Esenyurt teşkilatı da oturup belediye başkanı ile birlikte  ‘niye %47.5 aldık’ diye araştırmalıdır.

“Acaba halk ile mi uğraştılar yoksa ticaret ile mi?”

Cumhurbaşkanımız sadece ceketini alıp yola çıksa %43 oy alıyordu. Demek ki teşkilat %4,5’lik bir oy kazandırmış. Bu Esenyurt için yeterli bir rakam değil. Bunu özeleştiri olarak söylüyorum.  Cumhurbaşkanımızın oyunun üstün %4,5 oy aldık? Bunun acil olarak teşkilat tarafından araştırılması gerek. İlçe çalışmalarının, yönetim kadrolarının, bu kadrolarda bulunanların hangi beklentiler içinde olduklarının araştırılması ve halkın gönlüne neden inilmediğinin ortaya koyulması lazım. Acaba halk ile mi uğraştılar yoksa ticaret ile mi? Halktan neden uzaklaştıklarının da bilinmesi gerek. İlçe yöneticilerinin, ilçede görev aldıktan sonra belediyede görev alanların hem halkı hem de teşkilatı unuttukları izlenimi var.  Bunu hiç kimsenin saklamasına gerek yok.

*Bildiğiniz üzere referandumdan sonra Ak Parti teşkilatlarında kongre heyecanı başladı. Esenyurt için sizin aklınızdan geçen bir isim veya bir yönetim kadrosu var mı?

‘Ben Ak Partili olunca iş yaparım’ mantığı doğdu

-Ak Parti Esenyurt İlçe teşkilatına seçilecek bir kişinin ilk başta Esenyurtlu olması gerekiyor. Seçilecek kadro içinde en az 5-10 yıl arasında Esenyurt’ta oturması bence şart. Seçilecek başkan çok önemli değil. Önemli olan seçilecek kadronun Esenyurt halkının ve teşkilat tabanın gönlüne girebilecek isimlerden oluşmasıdır. Belediyesi olan ilçe yönetimleri biraz daha avantajlı bir durumda oluyor. Burada önemli olan belediye hizmetleri ile ilçenin yaptığı hizmetlerin bir birinden ayrı tutulması olmalıdır. İlçe yönetimi her zaman belediye başkanının ve meclis üyelerinin üstünde amir konumundadır. Bu yüzden buna göre davranmalıdırlar. Yönetimde olacak arkadaşların menfaat beklemeden bu işi yürütmeleri gerekir. Geçenlerde bir milletvekilimizin ‘biz mücahit değil müteahhit yarattık’ demesinden herkesin bir ders çıkarması lazım. Durum öyle bir hal aldı ki; ‘Ben Ak Partili olunca iş yaparım’ mantığı doğdu. Bu mantığı yok edecek kadroların oluşması gerek. Önemli olan kadrolardır. Yoksa o gün geldiğinde ya içimizden biri, ya İl’den ya da Genel Merkez’den biri başkan olarak görevlendirilebilir.

*Başkan aday olarak önerebileceğiniz bir isim yok mu?

“Bu nimetlerin kıymetini bilen biri olmalı”

-Şuan için önerebileceğim bir isim kafamda yok. Mevcut yönetim zaten devam ediyor. Mevcut yönetim bir yolunu bulur. Bana kalırsa biraz öncede dediğim gibi Esenyurtlu bir isimin başkan olması gerekir. Esenyurt’ta oturan, Esenyurt’u iyi bilen, Esenyurt teşkilatının içinden, teşkilatı iyi bilen biri olmalı. Esenyurt Belde iken başkanlık yapmak inanın daha zordu. Şimdi elinizde hem belediye, hem daha fazla ulaşım ve iletişim imkanları var. Eskiden bunlar yoktu. Bu nimetlerin kıymetini bilen ve dediğim gibi Esenyurt’u iyi bilen biri lazım. O zaman daha aktif bir başkan olur ve halkın içinden biri gelmiş olur.

* Aktif siyasete yeniden dönmeyi düşünüyor musunuz?

“İhtiyaç duyulur, davet gelirse olabilir”

-Aktif siyasete şuan için devam etmeyi düşünmüyorum. Ama ihtiyaç duyulur, teşkilat, il, ilçe ya da genel merkez olur, bir davet olursa gelirim. Ama öyle ilçe başkanı falan değil. İhtiyaç duyulur, davet gelirse, farklı kademelerde görev alabilirim.

*Neden şuan siyasete sıcak bakmıyorsunuz?

“Recep Tayyip Erdoğan vatan millet için çalışıyor”

-Siyaset bir özveri işidir. Eğer özverisi yüksek bir ekip kurulabilinirse yeniden düşünebilirim. Gerçekten vatanını, milletini düşünen bir ekip gelirse, ben de ‘varım’ derim. Gerekli bilgi ve tecrübelerimizi paylaşırız. Siyaset bir ekip işidir. Ekibi iyi kurarsanız siyaset çok basittir aslında. Recep Tayyip Erdoğan neden başarılı? Çünkü çok başarılı bir ekibi vardı. Ekibi ile geldi her yere. Ekibinizden bir tanesi menfaati için çalışır ise o zincir bozulmuştur artık. Anavatan Partisi neden dağıldı? Herkes kendi derdine düştü çünkü. Kendi rantını düşündü. Vatanı milletini düşünen olmadı. Ardından Ak Parti halkın bağrından çıkıp, geldi. Recep Tayyip Erdoğan vatan ve milleti için çalışıyor. Ama teşkilatlarda sorun var. Zaten şuan Cumhurbaşkanı da bunun farkında. Sürekli ekip diyor. Yenilenmeden bahsediyor. Bu yüzden teşkilatlarda yeniden mücahit bir yapı oluşturulmalı.

*Şenay Değer için ne söylersiniz? 3 dönem kuralına takılıyor. Bundan sonra Şenay Bey hangi görevde olur?

“Siyasette her an her şey olabilir”

-Bu Şenay Bey’in bileceği bir iş. Bir yorum yapmayı doğru bulmam. Siyasette her an her şey olabilir. İlçe Başkanlığına devam edebilir, Belediye Başkanı veya Milletvekili de olabilir. Parti içinden seçilerek tabandan gelen bir başarıyı hiç kimse oluşturamadı. Bunu sadece Ak Parti %60 başarı ile uygulayabildi. Halkın kabul göreceği insanları görevlendirmeniz, özendirmeniz gerekiyor. İlçe başkanını halka sorarak seçmelisiniz ki halk o ilçe başkanını benimsesin. Yoksa gidip Sivas’tan birini  Esenyurt’a ilçe başkanı atıyorsun. Kim tanır onu? Ama Esenyurt’tan seçer Esenyurtlu’ya sorar isen Esenyurtlu o ismi tanır, benimser. Bir de şu var; Esenyurtlu bu ilçe başkanına destek verdiği için kendisine bu isim sorulduğu için o ilçe başkanı da Esenyurtluya yanlış yapamaz. Teşkilatları oturmuş partilerde hiçbir zaman tabana sorulmadığı için mevcutlar daha çok ileri gider. Nedeni şu; mevcut delegeyi kendi yazmış zaten. Delegeleri kim seçmiş Şenay Bey diyelim. Şenay Bey ben adayım dese karşısına biri çıktı, delege zaten o ismi tanımıyordur ki. Kim yazmışsa o isme oy verirler. Burada demokrasi var mı? Yok. Eskisi devam eder. Eski tas eski hamam.

*Son olarak şunu sormak isterim; Uzun yıllar Meclis Üyeliği yaptınız. Peki, şuan Esenyurt Belediyesi’nin mevcut üyelerini ve çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?

“Bizim yapacağımız değerlendirme arkadaşlara ağır gelebilir”

-Bu çok zor bir soru. Buna ben değil halk karar verirsin. Ben uzun yıllar belediye meclis üyeliği yaptım. Meclis Başkanlığı yaptım. İyi veya kötü Esenyurt’a hizmet ettiğimi düşünüyorum. Şuandaki arkadaşları yönetenler ve halk değerlendirsin. Bizim yapacağımız değerlendirme belki arkadaşlara ağır gelebilir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt'ta Oruç Birlikte AçılıyorÖnceki Haber

Esenyurt'ta Oruç Birlikte Açılıyor

Başkan Akgün: “Öncelik Her Zaman Kadın Ve Çocuklara”Sonraki Haber

Başkan Akgün: “Öncelik Her Zaman Kadın V...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!