Ardahan'da imar mağdurları: Faruk Demir sözünü tutmadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ardahan'da imar mağdurları: Faruk Demir sözünü tutmadı
2024 Yerel seçimlerini kazanabilmek için vatandaşa hayal dağıtan Faruk Demir'e bu kez de vatandaştan ve müteahhitlerden tepki geldi.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, 2024 yerel seçimlerine sayılı günler kala yaptığı bir açıklamada, Karagöl mahallesindeki 18. Madde uygulamasından kaynaklanan sorunları çözdüklerini ve 1 Nisan itibariyle toplanacak ilk meclis ’de bunun karara bağlanacağını söylemesi üzerinden 5 ay geçmesine rağmen verdiği sözleri unutarak mağduriyetin devam etmesine göz yumdu. 

"18. Madde Mağdurları: Başkan Demir Verdiği Sözleri Unuttu!"  

Ardahan’ın Karagöl Mahallesi sakinleri, imar planına uygun parsel oluşturmak amacıyla yürürlüğe giren ve kamuoyunda "18. Madde" olarak bilinen düzenlemenin mağduriyetini yaşamaya devam ediyor. Sorunlarının çözümü için Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir ile bir araya gelen mahalle sakinleri, verilen seçim vaatlerinin yerine getirilmediğini belirterek tepki gösterdi. 

Arsa sahipleri, seçim öncesinde Başkan Demir'den çözüm sözü aldıklarını ancak defalarca belediyeye gitmelerine rağmen herhangi bir ilerleme kaydedilmediğini ifade etti. Mahalle sakinleri, "Bugün git, yarın gel" söylemleriyle sürekli oyalandıklarını ve her defasında elleri boş gönderildiklerini dile getirdiler. Duruma tepki gösteren mahalle sakinleri, Ardahan Milletvekilleri Kaan Koç ve Özgür Erdem İncesu’dan da destek talep ederek, mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi gerektiğini belirtti. 

“Seçimden Önce Verilen Sözler Tutulmadı” 

Başkan Demir'in seçim öncesinde sorunları çözeceğine dair söz verdiğini hatırlatan Karagöl Mahallesi sakinleri, bu sözlerin tutulmadığını vurguladı. Bir mahalle sakini, "Başkan Demir'e bu konuda altı kez gittik. Bize her seferinde 'Tamam, not aldım, halledeceğim' dedi ancak bir sonuç alamadık. Artık oyalandığımızı düşünüyoruz ve bu konuda adım atılmasını istiyoruz" diyerek tepkisini dile getirdi. 

Mağdurlar, bu süreçte sorunlarının çözülmesi için her hafta bir araya gelip eylem düzenleyeceklerini belirterek, yetkililerden çözüm bekliyor. Mahalle sakinleri, seslerini duyurmak için vekillere ve Ardahan Valisi'ne çağrıda bulunarak, mağduriyetlerinin giderilmesini talep ettiler. 

Belediye Başkanı’ndan Çözüm Bekleniyor 

Karagöl Mahallesi’nde yaşanan bu sorunlar, 18. Madde mağdurlarının çilesi haline gelmiş durumda. Belediye yönetiminin seçim öncesi verdiği sözleri yerine getirmemesi, vatandaşlarda büyük bir hayal kırıklığı yaratmış durumda. Bu mağduriyetin giderilmesi için hızlı ve somut adımlar atılması, belediyenin halkın taleplerine daha fazla duyarsız kalmaması gerekiyor. 

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kardeş Kültürler Festivali, Ak Partililerden geçer not aldıÖnceki Haber

Kardeş Kültürler Festivali, Ak Partilile...

Beylikdüzü'nde borçlu olduğu kişiyi silahla vurdu!Sonraki Haber

Beylikdüzü'nde borçlu olduğu kişiyi sila...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!