esss

Ardahan’ın sorunlarına yapay zeka çözüm önerisi sunacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ardahan’ın sorunlarına yapay zeka çözüm önerisi sunacak
Ardahan Konfederasyonu ARDAKON Genel Başkanı Sami Atıcı’nın girişimleriyle kalkınma alanında bir olacak olan yapay zeka ile sorunların çözümleri bulunacak. Yenilikçi Çözümlerle Ardahan’ın Geleceğine Işık Tutan Yapay Zeka Destekli Araştırma ARDAKON Genel Başkanı Atıcı’nın yönlendirmesiyle hazırlandı.

“Ardahan’ın Yükselişi: 

Potansiyelden Gerçeğe” kitabı, Levent Karadağ öncülüğünde ve yapay zeka teknolojisinin yardımıyla, Ardahan’ın kalkınma potansiyelini en üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyor. Türkiye’de yapay zeka kullanılarak hazırlanan ilk kalkınma odaklı kitap olma özelliği taşıyan bu eser, bölgenin zengin mirasını ve keşfedilmemiş potansiyellerini ortaya koyuyor. 

Yapay Zeka ile Derinlemesine Analiz: 

Kitap, Ardahan Üniversitesi koordinatörlüğünde bir araya gelen akademisyenler, iş insanları, STK temsilcileri ve il yönetim temsilcilerinin tespit ettiği sorunları yapay zeka ile analiz ederek önceliklendiriyor. Yapay zekanın katkılarıyla, Ardahan’ın karşılaştığı zorluklara yönelik en etkili çözüm önerileri belirleniyor. Bu süreç, bölgenin sosyo-ekonomik yapısını dönüştürmeyi hedefleyen stratejik ve uygulanabilir önerilere dönüşüyor. 

Çözüm Odaklı Yaklaşımlar: 

Yapay zekanın kendisinin de aktif olarak öneriler sunduğu kitap, turizm, tarım, hayvancılık, eğitim ve altyapı gibi çeşitli alanlarda yaşanan sorunları ele alıyor. Özellikle Ardahan’ın turizm potansiyelini maksimize etmek, sürdürülebilir tarım pratiklerini teşvik etmek ve eğitim kalitesini artırmak için yapay zekadan elde edilen verilerle desteklenen çözümler sunuluyor. 

Türkiye Genelinde İlham Verici Bir Model: 

“Ardahan’ın Yükselişi: Potansiyelden Gerçeğe” kitabı, Türkiye’nin diğer illeri için de bir ilham kaynağı olmayı hedefliyor. Kitap, diğer bölgelerin de kendi iç dinamiklerini anlamaları ve kalkınma stratejilerini geliştirmeleri için yapay zeka kullanımının önemini vurguluyor. Bu bağlamda, her ile gönderilecek olan kitaplar, yerel yönetimler ve politika yapıcılar için değerli bir rehber niteliğinde. 

Levent Karadağ tarafından derlenen ve yapay zeka destekli bu kapsamlı çalışma, Ardahan’ın ve Türkiye’nin diğer bölgelerinin sosyo-ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmayı hedefliyor. “Ardahan’ın Yükselişi: Potansiyelden Gerçeğe”, bölgesel kalkınma konusunda yeni bir sayfa açmayı ve kalkınma politikalarında yapay zeka kullanımının potansiyelini ortaya koymayı amaçlıyor. 

Bu öncü çalışmanın Türkiye'nin diğer illeri için de bir ilham kaynağı olarak olduğunu söyleyen Ardahan Konfederasyonu Genel Başkanı Sami Atıcı “ Kitap, Ardahan'ın kalkınma modellerini başka bölgelere aktararak, yapay zekanın rolünü ve potansiyelini gözler önüne seriyor,  

Ardahan ve Türkiye'nin geleceğine yönelik umut ve heyecan verici bir yolculuğa çıkaran bu kitap, Ardahan'ın sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Hemşerilerimizi ve tüm ilgilileri, bu değerli çalışmayı incelemeye ve Ardahan'ın geleceğine ortak olmaya davet ediyoruz”. 

Alınan bilgiye göre bu kalkınma alanında Türkiye’de bir ilk niteliği olma özelliği taşıyor.  

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstanbul'da çöl tozundan en çok etkilenen ilçe belli olduÖnceki Haber

İstanbul'da çöl tozundan en çok etkilene...

Avcılar’da 4 katlı binanın önündeki kaldırım çöktü. Bina tedbir amacıyla boşaltıldıSonraki Haber

Avcılar’da 4 katlı binanın önündeki kald...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!