esss

Esenyurt Kent Konseyinin ev sahipliğinde Esenyurt Çalıştayı gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt Kent Konseyinin ev sahipliğinde Esenyurt Çalıştayı gerçekleştirildi
İstanbul Valiliği desteği ile Esenyurt Kent Konseyi ev sahipliğinde ve İstanbul Sosyal Girişim Derneği işbirliği ile düzenlenen "Esenyurt'umuzun sorunları ve çözüm yolları" temalı toplantı, Kaya İstanbul Fair & Convention Otel'de yapıldı.

Sunuculuğunu İlke Duyan'ın yaptığı toplantıya Esenyurt Mahalle Muhtarları, Esenyurt İl Dernekleri Başkanları, Esenyurt Kent Konseyi yöneticileri ve Çalışma Grubu üyeleri, Yerel ve Ulusal Basın Mensupları, İstanbul Sosyal Girişim Derneği Yönetimi davetli olduğu organizasyona; İstanbul Vali Yardımcısı Dr. Hasan Hüseyin Can, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Güneysu katıldı.

Açılış konuşması için kürsüye gelen Kent Konseyi Başkanımız M.Hanifi Kaya; Esenyurtun tarihçesine değinerek Kent Konseyi çalışmaları hakkında genel bilgilendirmede bulundu.

Ardından kürsüye davet edilen Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Güneysu'da Esenyurt’taki nüfus yoğunluğuna dikkat çekerek kamu ve yerel yönetimin iş birliğine değindi.

İstanbul Vali Yardımcısı Dr.Hasan Hüseyin Can'ın yaptığı konuşmada, Esenyurt Kent Konseyi'nin çalışmalarını önemsediklerini ve kentin sorunlarına ilişkin hazırlanan raporların Valiliğe ulaştıracağını belirtti.

Esenyut’taki Mülteci ve Göçmen topluluklara ait hazırladığı kapsamlı sunumu slâytlar eşliğinde sunan, Kent Konseyi Göçmen Meclisinden sorumlu yürütme kurulu üyemiz Birgül Çay kentin göç tarihini, bugün yaşanılan sorunları ardından çözüm önerilerini sundu. Çay sunumunu "Bir veri izleme merkezi kurulmasının ve göçmenleri yekpare değil her grubu kendi ihtiyaç ve özelliklerine göre değerlendirilerek buna göre çözümler üretilmesi gerektiğini" ile bitirdi.

Kent Konseyi Kentleşme ve Çevre Bilinci Çalışma Grubu’ndan sorumlu yürütme kurulu üyemiz İnşaat Mühendisi Ali Korkut ise çalışma grubu sorumlusu Muhendis, Ali Caner Mengünoğul ile hazırladıkları sunumu takdim etti. Ali Korkut, Sunumda "Esenyurt’ta başta trafik, altyapı, çarpık kentleşme, sel baskını, betonarme binaların yaydığı ısı nedeniyle gökyüzünde oluşan ısı adalarına ve diğer parametrelere bağlı olarak iklim değişikliği, rekreasyon ve kamusal alanlarının kısıtlı olması vb. birçok kronik sorunun sebebi esasında yanlış planlama ve kentleşmeden kaynaklanmaktadır. Bu yanlış kentleşme beraberinde birçok sorunu meydana getirmektedir." dedi. Korkut sunumunu "Esenyurt Kent Konseyi olarak kentimizin haiz olduğu potansiyele güveniyor, kısa ve uzun vadeli planlarla sorunların çözüleceğine inanıyoruz." İfadeleri ile sonlandırdı.

Akabinde kürsüye davet edilen İstanbul Sosyal Girişim Derneği Başkanı aynı zamanda İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinden Prof. Dr. Metin Toprak projeleri değerlendirdi. Projeleri üstlenen İstanbul Sosyal Girişim Derneği başkanlığını da yürüten Prof. Metin Toprak, dünyada giderek yaygınlaşan akıllı kent paradigmasının Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir ve Kocaeli’nde AB projeleri formatında geliştirilmeye çalışıldığını belirtti ve Esenyurt’un bir an önce akıllı kent konseptiyle imkan ve sorunlarını bütüncül bir bakış açısıyla değerlendirmesi gerektiğini vurguladı. “Esenyurt Çalıştayı: Sorunlar, İmkânlar, Fırsatlar ve Çözüm Önerileri” başlığını taşıyan çalıştayda Esenyurt’taki trafik-ulaşım-otopark, madde bağımlılığı, evsizler, sokakta çalışan çocuklar, yoksulluk gibi sorun alanlarının yanı sıra, afet ve acil durumlarda sivil toplum müdahale kapasitesini geliştirme, okul ve hastane ihtiyacı, temel ve mesleki eğitimi geliştirme, imar-iskân sorunlarını çözme, sosyal ağların sürdürülebilirliğini geliştirme ile kent nüfusu içinde önemli bir orana ulaşan göçmenlere yönelik çözümler geliştirme temalarında da fikir alışverişinde bulunuldu. Prof. Toprak, kamu-özel ve sivil toplumun işbirliği içinde olduğu bir modelle Esenyurt sorunlarının sürdürülebilir çözümlere kavuşabileceğini belirterek belediye ve hükümet arasında bir koordinasyonun gerekli olduğunu, problemlerin ve akıllı şehir projesinin ancak bu şekilde etkili bir sonuç verebileceğini ifade etti.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt’ta iki grup ortalığı savaş alanına çevirdi!Önceki Haber

Esenyurt’ta iki grup ortalığı savaş alan...

Ays’ın hayalini Başkan Bozkurt gerçekleştirdiSonraki Haber

Ays’ın hayalini Başkan Bozkurt gerçekleş...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!