esss

Esenyurt'ta fabrika bacaları isyan ettirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt'ta fabrika bacaları isyan ettirdi
Esenyurt Kıraç'ta faaliyet gösteren 3 tekstil fabrikasının bacasından özellikle akşam saatlerinde yoğun dumanlar yükseliyor. Dumanın çok kötü koktuğunu, gözlerini ve boğazlarını yaktığını söyleyen mahalleli duruma tepki gösterdi.

Burada yaşayan aileler duman nedeniyle fabrikaların yanındaki çocuk parkını kullanamadıklarını dile getirirken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan onayları olduğunu söyleyen fabrika yetkilileri, şikâyetler üzerine daha önce de ölçümler yapıldığını belirtti.

Esenyurt Kıraç'ta bulunan 3 tekstil fabrikasının iddiaya göre, özellikle akşam saatlerinde çevreye saldığı yoğun dumanlar mahalle sakinlerini isyan ettirdi. Sağlıklarından endişe eden vatandaşlar havaya salınan yoğun dumanın çok kötü koktuğunu, gözlerini, boğazlarını yaktığını ve göz gözü görmediğini ifade etti. Fabrikanın yanındaki çocuk parkı ise dikkat çekti. Aileler çocuklarıyla birlikte parkta rahatça vakit geçiremediklerini belirtti. 

"Yetkililer geldiğinde filtreleri takıyorlar"

Birçok yere başvurduklarını ancak bir çözüm bulunamadığını söyleyen Esenyurt Osmangazi Mahallesi Muhtarı Mustafa Aslan, "Ben yetkililer denetim için geldiklerinde filtreyi taktıklarını, gittiklerinde ise çıkarttıklarını düşünüyorum. Duman'ın halk sağlığına zarar vermediğini söylüyorlar. Vatandaşın dumandan gözleri yaşarıyor, nasıl halk sağlığına zarar vermez. Bu dumana nasıl temiz deniliyor anlamış değilim. Mahallenin üstünü acı bir duman sarıyor" dedi.

İddiaları reddettiler

Her iki tekstil fabrikasının yetkilileri de dumanın kendilerinden değil diğer fabrikalardan salındığını söyleyerek iddiaları kabul etmedi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan onayları olduğunu söyleyen fabrika yetkilileri, şikayetler üzerine daha önce de ölçümler yapıldığını belirtti. Ayrıca vatandaşların iddia ettiği gibi denetim yapıldığında filtrelerin takılıp daha sonra çıkarılmasının teknik olarak mümkün olmadığı ifade edildi. Bir diğer tekstil fabrikası ise iddialara cevap vermedi.

"Birkaç defa işletme süreçleri durduruldu"

Öte yandan Esenyurt Belediyesi konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, fabrikalarda su buharı ağırlıklı emisyon çıkışlarının olduğu belirtildi. Ayrıca, "Ölçüm şartları sağlanmadığında bacaya bağlı hattın durdurulacağı yazılı veya sözlü olarak işletmelere iletilmişti. Bu kapsamda daha önce birkaç defa işletme süreçlerinin durdurulması sağlanmıştır" denildi. (DHA)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Esenyurt'ta bir evden 21 kişi çıktı!Önceki Haber

Esenyurt'ta bir evden 21 kişi çıktı!

Büyük zaferin 101. yılıSonraki Haber

Büyük zaferin 101. yılı

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!