esss

Esenyurt’ta Islah çalışmaları ve afetlere hazırlık sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt’ta Islah çalışmaları ve afetlere hazırlık sürüyor
Esenyurt Belediyesi, şu sıralar olası afetlere karşı çeşitli çalışmalar yapıyor. Bir yandan ıslah çalışmalarını sürdüren belediye, bir de afet koordinasyon merkezi kurdu.

İstanbul’un ve Türkiye’nin en kalabalık ilçesi Esenyurt’ta sık sık taşan ve sellere neden olan derenin ıslah çalışmalarının ilk etabının önümüzdeki ay içerisinde tamamlanacağı konuşuluyor.

Esenyurt 977 bin 489 kişilik nüfusu ile İstanbul’un ve Türkiye’nin en kalabalık ilçesi. Aynı zamanda tekstil,  gıda ve metal fabrikalarının yoğun olarak bulunduğu, İstanbul’un sanayi merkezlerinden biri. Esenyurt, son yıllarda mültecilerin yoğun yaşadığı ilçeler arasında da ön sıralara yerleşti.

2019’da yapılan yerel seçimlerde ise belediye yönetimi el değiştirdi. CHP’nin Adayı Kemal Deniz Bozkurt, yüzde 51.55 oy oranıyla belediye başkanlığına seçildi. Ancak belediye meclisinde çoğunluk AKP-MHP ittifakında kaldı. Sık sık belediye faaliyetlerini engelledikleri eleştirileriyle gündeme gelen AKP-MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla ağustos ayında yapılan ek bütçe talebi reddedildi. Gerekçe şöyleydi: “Türkiye’deki şartlar normal, bütçeyi artırmaya ihtiyaç yok.”

AFET KOORDİNASYON MERKEZİ KURULDU

Esenyurt Belediyesi, şu sıralar olası afetlere karşı çeşitli çalışmalar yapıyor. Bir yandan ıslah çalışmalarını sürdüren belediye, bir de afet koordinasyon merkezi kurdu. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, “Dere yatağındaki binalarda yaşanan su baskınlarının önüne geçmek için risk teşkil eden Haramidere’de İSKİ ile ıslah çalışması yapılıyor. Islah çalışması kapsamında Haramidere’den akan atık su ve yağmur suyunu ayıran kolektörler yerleştirildi. Ayrıca su baskınlarının önüne geçmek için dere yatağında genişletme ve derinleştirme çalışmaları yapıldı.”

Yoğun yağmur yağışlarının ardından sık sık taşan ve sellere neden olan derenin ıslah çalışmalarının ilk etabının önümüzdeki ay içerisinde tamamlanacağı konuşuluyor.

ERKEN MÜDAHALE İÇİN…

Belediye yetkilileri yürütülen çalışmalarla ilgili şu bilgileri paylaştı: “Deprem, sel gibi olası doğal afetlere müdahaleyi kolaylaştırmak ve vatandaşlara hızlı bir biçimde ulaşabilmek için belediye bünyesinde Afet Koordinasyon Merkezi kuruldu. Merkez, ilçeyle ilgili verilen riskli tüm uyarıları dikkate alarak önlemlerini önceden alıyor.”

Ayrıca doğal afetlere müdahaleyi kolaylaştırmak amacıyla ‘Mahalle Afet Gönüllüleri’ projesi kapsamında yüzlerce vatandaşa ‘afet bilinci’ eğitimi verildiğini söyleyen belediye yetkilileri, projeyle ilgili de bilgilendirme yaptı: “Olası bir doğal afette hayat kurtaracak projede, her mahalleden oluşturulan ekipler, doğal afetlerde profesyonel arama kurtarma ekipleri alana ulaşana kadar, temel arama kurtarma çalışmalarını yapabilecek. Esenyurt Belediyesi, bünyesindeki 47 kişilik arama kurtarma ekibi ve 2 tam donanımlı arama kurtarma aracıyla deprem, sel gibi olası doğal afetlere daha hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edebilecek. Ekipler, alınan yeni araçlarla sadece ilçede değil, Türkiye’nin farklı bölgelerinde meydana gelen yangın, deprem, sel gibi pek çok olayda yardım ediyor.”

Kaynak:Esenyurt Haberleri


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt'ta 6. kattan düşen kişi hayatını kaybettiÖnceki Haber

Esenyurt'ta 6. kattan düşen kişi hayatın...

Acı Haber ardından Esenyurt’taki konserler iptal edildiSonraki Haber

Acı Haber ardından Esenyurt’taki konserl...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!