esss

Esenyurt’ta kantin fiyatları cep yakıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt’ta kantin fiyatları cep yakıyor
Esenyurt’ta okul kantinlerindeki yüksek fiyatlar velilerin belini bükerken, çocukların beslenme çantasını doldurmak da giderek zorlaşıyor. Okul malzemelerinden, gıda fiyatlarına varıncaya kadar neredeyse her ürüne yüzde 100’e yakın zam geldi. Aileler, çocukların okul masraflarına yetişemez duruma geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci, 2023-2024 eğitim öğretim yılına bu hafta itibariyle başladı. Kırtasiye harcamalarının üstesinden gelmeye çalışan veliler birde çocukların beslenme çantalarını da doldurmaya çalışıyor. Okul kantinleri ise yüksek fiyatları ile velilerin tepkisini çekiyor.

Beslenme uzmanları, okul çağındaki çocukların her gün mutlaka okul öncesinde içinde süt ve yumurtanın olduğu bir kahvaltı yapması gerektiğine dikkat çekerken, okul için hazırlanacak en basit bir beslenme çantasının maliyeti ise 50 TL’yi aşıyor.

Her geçen gün artan hayat pahalılığı yaşamın her alanında tatsız bir hal alırken fahiş fiyatlar okul kantinlerinin içerisine kadar girdi. Sabah erken saatlerde başlayan ders ziline yetişmeye çalışan öğrenciler bu gidişle evde yapamadıkları kahvaltıyı okulda da tamamlayamayacak. Okul kantinleri velilerin adeta korkulu rüyası haline geldi. Temel ihtiyaç olan suyun bile 5 ile 6 liraya satıldığını dile getiren kimi veliler üzgün, kimi öğrenciler ise okulda aç eğitim görmek zorunda kalıyor.

Suyun yanı sıra kantinlerde satılan en ucuz bisküvi 10 TL iken zincir marketlerde aynı ürün 4-5 TL arasında satılıyor. Zincir marketlerde 3 ve 4 TL arasında satılan kekler okul kantinlerinde 7 TL’den satılırken atıştırmalık olarak yenilen çubuk kraker okul kantinlerinde 7 TL’den satılıyor. Tam tostun 40 liradan satıldığı okul kantinlerinde öğrenciler çeyrek tostu tercih etmek zorunda kalıyor.

SU 6 TL OLUR MU?

Kantin fiyatlarını öğrenince şoka uğrayan veliler ve öğrenciler, “Paramı basıyor bu insanlar zaten kırtasiye, kıyafet dünya para tuttu. Olan çocuğum okusun diye bulup buluşturup borç harç çocuğunu okula gönderen vatandaşa oluyor. Fırsatçılar dünyasında yaşıyoruz, tostu falan geçtik su bile 5 TL olur mu” şeklinde tepki gösterdiler.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN
Beylikdüzü'nde otomobil yanarak kül oldu!Önceki Haber

Beylikdüzü'nde otomobil yanarak kül oldu...

Bilişim Uzmanı “Işıklı” İSAF Teknoloji Fuarına KatıldıSonraki Haber

Bilişim Uzmanı “Işıklı” İSAF Teknoloji F...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!