Saadet Partisi Esenyurt Kadın Kolları’ndan Okullardaki Saldırılara Sert Tepki

Saadet Partisi Esenyurt Kadın Kolları, bugün Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda düzenledikleri basın açıklamasıyla, son günlerde okullarda yaşanan silahlı saldırılara tepki gösterdi. Açıklamada, yaşanan olayların yalnızca bir güvenlik sorunu değil, toplumsal bir çöküşün yansıması olduğu vurgulandı.
Kadın Kolları adına yapılan açıklamada, siyasi kimlikten öte bir duruş sergilendiği belirtilerek, “Bugün burada sadece bir siyasi partinin mensupları olarak değil; evlatlarını her sabah dualarla okula uğurlayan anneler, ablalar ve bu vatanın geleceği için kaygı duyan kadınlar olarak haykırıyoruz” denildi.
Açıklamada, Siverek ve Kahramanmaraş’ta yaşanan okul saldırılarına dikkat çekilerek, “İki gün içinde iki okulumuzda yaşanan saldırılar yüreğimizi dağladı. Kahramanmaraş’ta 10 canımızı kaybettik, 13 kişi ise yaşam mücadelesi veriyor. Dersliklerin kurşun sesleriyle yankılanması kabul edilemez” ifadelerine yer verildi.

“Bu tablo toplumsal bir cinnetin resmidir”
Kadın Kolları, yaşananların basit bir güvenlik açığı olarak değerlendirilemeyeceğini belirterek, “Henüz 8. sınıfa giden bir çocuğun eline uzun namlulu silah alıp okul basabildiği bir düzende, herkesin kendini sorgulaması gerekir. Bu tablo, toplumun iliklerine kadar işleyen bir cinnetin resmidir” açıklamasında bulundu.
Açıklamada ayrıca, toplumdaki yozlaşmaya dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:
“Bu ülkede bir şeyler sadece bozulmuyor, kökünden çürüyor. Silaha ulaşmanın ilaca ulaşmaktan daha kolay olduğu bir düzen, çürümüş bir düzendir.”
Yetkililere üç kritik soru
Saadet Partisi Esenyurt Kadın Kolları, açıklamasında yetkililere üç temel başlıkta sorular yöneltti:
- Güvenlik nerede? Okullarda yeterli güvenlik önlemlerinin neden alınmadığı sorgulandı.
- Eğitim nerede? Sadece akademik başarıya odaklanan sistemin, insani değerleri geri plana ittiği vurgulandı.
- Denetim nerede? Şiddeti normalleştiren içeriklerin ve silaha erişimin neden kontrol altına alınamadığı soruldu.
“Bu bir yönetim kusurudur”
Açıklamanın devamında, yaşananların ihmalin ötesinde bir yönetim sorunu olduğu ifade edilerek, “Bunun bedelini savunmasız çocuklarımız ve öğretmenlerimiz canlarıyla ödüyor. Bir annenin yaşayabileceği en büyük acı, evladının okulda güvende olmamasıdır” denildi.
“Susmayacağız” mesajı
Kadın Kolları, olayların takipçisi olacaklarını belirterek, sadece adli sürecin yeterli olmadığını, toplumsal ve yapısal değişim gerektiğini vurguladı. Açıklama şu sözlerle son buldu:
“Okul koridorlarında barut kokusu değil tebeşir kokusu, çocukların çığlıkları değil neşesi yankılanana dek susmayacağız.”
Hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, yaralılara acil şifa dilekleri iletilirken, kamuoyuna başsağlığı mesajı verildi.
Kaynak:Esenyurt Haberleri
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
































Yorum Yazın