esss

Samyeli’de Güzel şeyler oluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Samyeli’de Güzel şeyler oluyor
Esenyurt bölgesinde faaliyet gösteren ve özel gereksinimli bireylerin haklarını savunan Samyeli Engelsiz Yaşam ve Eğitim Derneği ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde dernek Kanser hastası bir üyesi için yardım çağrısında bulunmuştu. Özel gereksinimli bir evladı da bulunan anne yaşam koşullarının zorluğundan dolayı derneğe başvurmuştu. O çağrıya Esenyurt bölgesindeki bir iş adamı destek verdi ve ailenin salonunu yeniledi.

Mutluluğunu dile getiren Züleyha K. “ Evimdeki eşyalar çok kötüydü ve kanser hastası olduğum için sürekli enfeksiyon kapıyordum. Kırık olduğu için yatarken problem yaşıyordum. Yeni salonumu görünce mutluluktan ağladım. Bende iyileşmek için tedavimi sürdüreceğim. Çocuklarım şuan  

bakacak kimse olmadığı için devlet korumasında. Bir aile sıcaklığı ile tüm ihtiyaçlarını gideren herkesten Allah razı olsun. İnşallah iyileşip çocuklarıma tekrar kavuşacağım.”diye konuştu.

Mardin’de özel çocuklara hediyeleri dağıtıldı

“Var bir hayalimiz ” sloganı ile yola çıkan Samyeli Engelsiz Yaşam ve Eğitim Derneği, Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı okullarda okuyan 200 öğrenciye kışlık mont ve kıyafet dağıtımı yaptı.

Kışın sert geçtiği bölgedeki öğrenciler, aldıkları yardımlarla kışı biraz daha rahat geçirecekler. Dernek Başkanı Bahattin Demir, çocuklara karnelerini verirken hediyelerini de takdim etti.

Gıda yardımları ile ailelerin yanında

Maddi ekonomik zorluklar nedeniyle birçok aile gıdaya ulaşmakta sıkıntı yaşıyor. Özel çocukların yetersiz beslenmesi de onların hayat standartlarını daha da düşürüyor.

Bu sebeple Samyelider ihtiyaç sahibi 200 ailenin de gıda ihtiyaçlarını karşılamak için de market kart dağıtımı yaptı.

Semra akülü sandalyesine kavuştu

Bedensel engelli Semra’nın komşusu yürümekte zorluk çeken genç kız için Derneğe başvurmuştu.

Annesinin rahatsızlığı nedeniyle evden dışarı çıkamayan Semra’nın akülü sandalyesine kavuşunca attığı sevinç çığlıkları herkesi duygulandırdı.  Sandalyesiyle ilk kez dışarı çıkan Semra’nın mutluluğu görülmeye değerdi

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt Belediyesi vatandaşlara kandil simidi ikram ettiÖnceki Haber

Esenyurt Belediyesi vatandaşlara kandil...

Kiralık evlerde akılalmaz ‘yeni dönem’ Yarışa döndürdüler! Açık artırmayla fiyat yükseltiyorlarSonraki Haber

Kiralık evlerde akılalmaz ‘yeni dönem’ Y...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!